Eskişehir'de ekmek zammı isyanı: Yetiremiyoruz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ekmek zammı isyanı: Yetiremiyoruz!
A
a

Eskişehir halkı uygulamaya konan 50 kuruşluk ekmek zammına tepki gösterdi. Ekmeğin çok tüketildiğini söyleyen Sıdıka Karpuz, “Günde 5 ekmek alsak, maaşı hangi bir yere yetireceğiz?” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 1.5 liradan satılan 200 gram ekmek, 230 gram olarak 2 liradan satılmaya başladı. Ekmeğe gelen 50 kuruşluk zam hakkında konuşan Eskişehirliler, zamlardan memnun olmadıklarını ve her şeye zam geldiğini ifade etti.

Süleyman Özipek
“Bizim aklımız ermez. Ekmeği alıyoruz, parasını veriyoruz. Bir ekmek bize iki gün gidiyor ama memnun değiliz böyle zamlardan. Çok bu zam. En çok yenen şey ekmek bizde. Parası çok olan her şeyi yer de, biz çoğunlukla ekmek yeriz. Çorbanın içine doğrar yeriz.”

Veysel Çulcu
“Ben emekli insanım. Aldığım 2 bin 80 lira. Ne diyeyim? Çok bu zam. Zorlar vatandaşı. Bence itiraz edilir ama kime itiraz edilecek, yok kimse. Bir ekmekle iş bitmiyor ki. Elektriği, suyu, kirası, pazarı var. Pazara girdiğinde 300 liradan aşağı çıkamıyorsun. Gelir gideri karşılamıyor.”

Merve Toker
“Bence bütün ekmekler gramajı ne olursa olsun 1 lira olması var. Alan var, alamayan var. Ekmek zamlanmamalı. Türkiye’de alım gücü çok düşük. Askıda ekmeklerin kalmadığını görüyoruz. Ekmeğin 1 lira olması gerektiğini düşünüyorum.”

Sıdıka Karpuz
“Pahalanmamasını istiyoruz. Hiç iyi olmadı bu zam. Keşke zam gelmeseydi. Bir ekmek nedir, 2 lira çok bence. Günde 5 ekmek alsak, maaşı hangi bir yere yetireceğiz? Kalabalık ailelere zor olacak. Ben günde 3, 4 tane alıyorum. Zammı geri alsınlar.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Sümer 9 Haziran 2021 11:55

Yazıklar olsun vatandaşın cebinde az bir miktar parası kalıyor du onu da pazarda harcamak için ayıriyordu fırıncılar odası ona göz dikti vatandaşı düşünen kim var

1 0 Cevap Yaz
es esli 9 Haziran 2021 06:47

Belediye halk ekmek olmazsa bu zamlar dahacok önce yapilirdi

0 1 Cevap Yaz
Levent 8 Haziran 2021 16:31

Ekmeğe zam yapanlar kendi ayağına sıktı haberleri yok

1 4 Cevap Yaz
Çiftelerli 8 Haziran 2021 15:48

Ekmek yimeyin pasta yiyin diyor, yöneticilerimiz

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi