Eskişehir'de ekmek fiyatına zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ekmek fiyatına zam!
A
a

Eskişehir Ticaret Odası tarafından alınan karar doğrultusunda ekmeğe zam geldi. Eskişehir'de 1 Lira’dan satılan 250 gram ekmek, gelen zam ile 1 Lira 25 Kuruş oldu.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Ticaret Odası tarafından alınan ancak Valilik tarafından reddedilen ekmek zammı fırıncılar tarafından uygulanmaya başlandı. Eskişehir'de 250 gram ekmeğin fiyatı 1 Lira’yken, gelen zam ile 1 Lira 25 Kuruş oldu. 16 Nisan Pazartesi gününden itibaren Eskişehir genelinde ekmek 1, 25 TL'den satılıyor. Pide fiyatı ise bu ay içerisinde belirlenecek.

Valilik tarafından Aralık ayında reddedilen ekmek zammı fırınlarda uygulanmaya başlandı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclisinde alınan kararın valilikçe kabul edilmemesi üzerine 25 kuruşluk zam geri çekilmişti. Aradan geçen süreden sonra tekrar valiliğe itiraz dilekçesi sunan Ticaret Odası yeni zammın uygulanması için harekete geçti. Fırın işletmecilerinin bundan böyle yeni tarifeye uygun olarak satış yapabilecekleri açıklandı.

Eskişehir Ticaret Odası tarafından alınan karar neticesinde ekmeğe zam geldi. ETO Meclisi tarafından ekmeğe zam konusu Eskişehir Valiliği tarafından reddedilmişti. Valilik tarafından aralık ayında reddedilen zam, bu kez uygulandı. 250 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa çıkarken, 200 gram ekmeğin fiyatı ise 1 TL oldu. Ekmeğe zam,  Pazartesi gününden itibaren Eskişehir genelinde uygulanmaya başlandı.

ESKİŞEHİR'DE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan ramazan ayı yaklaşırken de pidesinin fiyatının ne olacağı konusunda da bir gelişme yaşandı. Geçen Ramazan ayında 300 gramı 1 lira 50 kuruştan satılan Ramazan pidesinin bu yıl 1 lira 75 kuruş olması bekleniyor. Fırıncı esnafının bu zam teklifi ile ilgili Esnaf Odaları Birliği ve Eskişehir Ticaret Odasının aynı fiyat üzerinde anlaşacağı belirtildi.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 19 Nisan 2018 14:28

Ekmek insanoğlu'nun tek ve asıl gidasıdır. Ekmeği, pazar metai ve kar kapısı gören alçakça yaklaşımdan büyük inhsanhlık düşmanı yoktur. Bir avuç undan mamül 'ticaretin' insana aykırılığı ve satanların vurgun aracı olmasından utanılmalıdır.Pide'yi zıkkım fiyatıyla Ramazan mübareğinin soygun kapısı olarak görmelmeri karşısında deli olunur ancak!

2 3 Cevap Yaz
mert 19 Nisan 2018 11:32

sayın Metin Güler'in ilk icraatı hayırlı olsun

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi