Eskişehir’de eczane uyarısı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de eczane uyarısı
A
a

9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, “Mahallenizdeki iki eczaneden biri çok yakında artık olmayabilir” diyerek eczacıların zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Sütiş Eskişehir
Başkan Kamış, yaptığı yazılı açıklama ile eczacıların yıllardır sıkıntılarını anlattığını ancak çözüme ulaşamadıklarını söyledi. Son bir iki senedir ilaç yoklarının inanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Kamış, “Bu ilaçlarda kronik  hastalık dediğimiz şeker, astım ve tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılmakta. İlaçtaki Euro kuru reeldekinin yarısından bile azdır. Bu sıkıntının çözümü bellidir.  Euro kurunun güncel hale getirilmesi” dedi.
VATANDAŞ DA ZOR DURUMDA
Vatandaşın cebinden çıkan fiyat farklarının çok ciddi rakamlara ulaştığını belirten Kamış, “Artık hastalarımız bir reçetede 70-80 TL fiyat farkı ödemekte. Sosyal bir devlet yapısına tamamen zıt olan bu durum maalesef vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakmakta.2009 yılından bu yana 10 kattan fazla artan bir enflasyon değerini gördükçe o tarihten beri güncellenmeyen ve artık günümüz şartlarının çok gerisinde olan İlaç Fiyat Kararnamesi sebebiyle eczanelerimiz ekonomik sıkıntı çekmekte. Sadece son iki yılda standart giderlerimiz 2,5 kat artmışken artan ilaç fiyatları sebebiyle karlılığımız tam aksine düşmüştür. Hiçbir ticari kurum böyle bir yükü kaldıramaz. Bizler insan hayatı için mücadele eden bir meslek grubu olmamızın yanında, eczanelerimizin de  ticari hayatlarını devam ettirebilmesi için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kamış, yetkililer gerekli müdahaleyi yapmazsa her iki eczaneden birinin yakın zamanda olmayacağını kaydetti.
                                                                         
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kapat git 14 Eylül 2022 08:31

2 mercedese bineceğine 1 taneye bin. Alıştınız devleti ilaç üzerinden yolmayı.

0 0 Cevap Yaz
ismail 13 Eylül 2022 17:06

arkadaş 23 yıldır esnafım Ben Böyle bir saçmalık duymadım kiraladığım yerde iş yapamadığım zaman aslan gibi kapattım gittim Ben anlamadım bu işi şu anda gerçekten 3 senedir 1 lira kenara para koymadım ama hiç ağlamadık ya sanki amme hizmeti yapıyorsunuz

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 12 Eylül 2022 21:39

Bu esnafında ağlamalarından bıktık yani. Kazanamıyor san kapat arkadaş bırak güçlü olan sermayesi olan yapsın. İllede patronluk yapacak değilsin para yoksa kapat gir Bi işe çalış. Bu millet size bakmaya mecbur mu yahu.

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi