Eskişehir'de eczane eczane ilaç arıyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de eczane eczane ilaç arıyorlar
A
a

İlaç sıkıntısına ilişkin açıklama yapan SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, “Başta antibiyotikler, ağrı kesiciler, birçok hastalığa özel ilaçlar yok. Hastalar elinde reçete eczane eczane dolaşıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
SES Eskişehir Şube Başkanı Doktor Birtürk Özkavak, ilaç sıkıntısına ilişkin basın açıklaması yaptı. Hem sağlık çalışanlarının hem hastaların ciddi mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Özkavak, birçok hastanın tedavisinin sekteye uğradığını belirtti. Çok sayıda ilaca ulaşılamadığını ifade eden Özkavak, “Hem hizmet alanlar hem de hekimler, hemşireler, eczacılar için büyük bir sorun yaratan bu durum giderek derinleşiyor. Yüzlerce ilaç eczanelerde bulunamıyor. Başta antibiyotikler, ağrı kesiciler, birçok hastalığa özel ilaçlar yok. Hastalar elinde reçete eczane eczane dolaşıyor. Birçok hastanın tedavileri aksıyor ve bunun sonucunda tam anlamıyla tedavi olmadıkları gibi yaşamsal risklerle karşı karşıya geliyorlar ve bu hengame özellikle şiddeti besleyen artı bir faktör olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

Eskişehir'de eczane eczane ilaç arıyorlar  26.12.2022
“ACİL ÇÖZÜM BULUN”

Acilen ilaç sorununa çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Özkavak, “Hükümet bu durumu çözmek için ilaca yüzde 36,77 oranında zam yaptı. Yani bir kez daha halkın değil ilaç tekellerinin tarafını tuttu. Ama buna rağmen ilaçların temini konusunda sorunlar devam ediyor. İçinde bulunduğumuz durum bir kader değildir. Yıllardır sermayeden patronlardan yana izlenen politikaların sonucudur. Buradan yöneticileri uyarıyoruz. İlaç sorununu bir an önce çözün. Her gün yüzlerce binlerce yurttaşımızın elinde reçeteyle dolaşmasını, ilaç aramasının durdurun. Yeterince yoğun çalışan sağlık emekçilerinin yükünü birde ilaç eksikliği nedeniyle artırmayın. Bu durum giderek derinleşerek başka devasa sorunlar yaratmaya adaydır. Uzun vadede halkçı yaklaşımla ilacın aşıların tıbbı teknolojinin kamu kaynaklarıyla üretilmesini ve kar amacı gütmeksizin ücretsiz olarak halkımıza ulaşmasını sağlayın” şeklinde konuştu. 
 
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi