Eskişehir'de eczacılardan fiyat tepkisi! Yüzde 500 arttı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de eczacılardan fiyat tepkisi! Yüzde 500 arttı...
A
a

İlaç Fiyat Kararnamesi’nin meslektaşlarına hiçbir faydası olmadığını belirten Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, “Her semtte insan sağlığı için 7/24 hazır olan eczanelerimizden birinin bile kapanmaması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Resmi Gazete’de yayınlanan İlaç Fiyat Kararnamesi’ni eleştiren Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, uygulamanın hiçbir fayda getirmediğini söyledi.  “Eczacının karlılığını düzenleyen bu kararname zaten 2009 yılından beri güncellenmiyordu. Şu anki değişim ise beklentilerin çok çok altında kaldı” diyen Oda Başkanı Kamış, “Çok tercih edilen bir ağrı kesicinin fiyatı 2009 yılında iken 6.88 TL imiş. Şu anki fiyatı ise 31.71 TL. O tarihten bu tarihe ilacın fiyatı neredeyse yüzde 500 artmış. Bu kararnameye göre ilacın fiyatı arttıkça eczacı karlılığı azalmaktadır. Verilen örnekten yola çıkacak olursak 2009 yılından bu yana fiyatlar ortalama yüzde 300 civarı artmıştır. Kararname değişmediği için karlılığımızda benzer oranda azalmıştır” diye konuştu.

ÇAREMİZ KALMADI
İnsan hayatını her şeyin önünde tuttuklarını vurgulayan Kamış, “Bunun yanı sıra bir de ticari hayatımız var. Var olabilmek için işin bu tarafını da düşünmek zorundayız. Ticaret hayatı ile uğraşanlar da ticari sır diye bir şey vardır. Karlılıkta bu sırrın başında gelmektedir. Bizlerin karlılığı da ticari sır olduğu halde eczaneler ekonomik açıdan o kadar kötü durumdalar ki son bir kaç aydır herkes eczanelerin karlılıklarını öğrenmiş durumda. Çünkü içinde bulunduğumuz zor durumu ifade etmek için başka çaremiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

ECZANELER YAŞASIN
Eczacıların Sadece haklarını istediklerini söyleyen Kamış, açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızı yaşatmak için eczanelerimizin de yaşamasını istiyoruz. Yetkililerin enflasyona karşı birçok sektörde yaptıkları iyileştirmeleri bizlerde de yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde çok yakın zamanda eczanelerimiz teker teker kapanacak. Her semtte insan sağlığı için 7/24 hazır olan eczanelerimizden birinin bile kapanmaması için mücadeleye devam edeceğiz. Umarım biz eczacılar daha radikal kararlar almadan önce yetkililer sesimize kulak verirler.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESKİŞEHİRLİ BİRİ 14 Temmuz 2022 17:56

BİR İLACIN 2009 YILINDAKİ FİYATINI REFERANS ALMAK NE KADAR REEL BİLEMEDİM? BU ARADA ECZANELERİN KAR MARJLARINI KÜÇÜMSEMEMEK GEREKLİ, RİSKSİZ BİR TİCARET. TEK ALICI DEVLET FATURAYI KESİYORSUN VE PARAN DEVLET TARAFINDAN ÖDENİYOR. ECZACILAR ÇOK AĞLANMAMALI OLAN VATANDAŞA OLUYOR.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi