Eskişehir’de dört gözle gurbetçileri bekliyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de dört gözle gurbetçileri bekliyorlar!
A
a

Düğün sezonunun başlamasına rağmen altın satışlarında hareketlilik olmadığını söyleyen Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Şahin Erden, gurbetçilere işaret etti. Erden, “Şimdi onların tam gelme sezonu. Onlarla beraber bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Şahin Erden, altın satışlarının daha önceki yaz aylarına göre düşük olduğunu söyledi. Fiyatların yükselmesiyle alım gücünün de düştüğünü belirten Erden, “Altın sürecimiz biraz fiyatlardan dolayı emtianın artmasından dolayı talep var ama alım gücünde azalmalar olduğu için haliyle vatandaşlarımız altın almakta zorluk çekiyor. Düğün sezonlarımız başladı ama eskisi kadar hareketli değil. Örneğin 5 bilezik alınıyordu, şimdi o 3 bileziğe düştü. Alım gücüyle alakalı sıkıntılar yaşıyoruz. Maden artıyor. En büyük müşteri portföyümüz gurbetçilerimiz var. Şimdi onların tam gelme sezonu. Onlarla beraber bir hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

TEPKİ YÜKSELİŞİ OLACAKTIR
Ons bazında altın fiyatları son senenin en düşük seviyelerine gerilemiş bulunuyor. 1717 dolar, 1720 dolar seviyesinde seyrediyor. Bu geçtiğimiz aylarda 1900 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Ama işte petrolün düşmesi, dünya çapında bir enflasyonun azaltılmaya gidilmesi yönündeki Merkez Bankası’nın tutanak kararları, bunlar altının ons olarak daha geri gelmesine sebep oldu. Bu böyle kalmaz bizce. Bunu daha önceden tecrübe ettik. Altın ons olarak mutlaka yükselecektir. En azından bir tepki yükselişi olacaktır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ŞU AN ALTIN ALINABİLİR
“Altın almak isteyenler bu durumu şu an değerlendirebilirler” diyen Erden, “Vatandaşlar takipte kalksınlar. 1700 dolarların altına gelme ihtimali olduğu söyleniyor. Dolar bazlı altın fiyatlı belirlediği için doların da bu konuda etkin olduğu unutulmamalı. Dolar yükselirse altın TL bazında düşmesi zor gibi gözüküyor. Ons olarak düşebilir, birim olarak düşebilir. Ama dolarla çarpıldığı için altın ons fiyatı belirlenirken dolar düşmedikçe altın piyasası günümüzde Türkiye’de pek fazla değer kaybetmez diye düşünüyoruz. Şu an çeyrek altın 1645 lira gözüküyor, cumhuriyet 6720 lira, 22 ayar bilezik 930 lira, 24 ayar has altın 989 lira seviyelerinde gözükmekte. Ons olarak da 1718 dolarda şu an ons” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bahaneler 15 Temmuz 2022 12:59

Ben vatandaş olarak, temel gıda ihtiyacımı ne kadar çok az paraya satın alabilirsem, başka ihtiyaçlarımıda o kadar çok satın alabilirim. Yok ben 500tl ile markete gidip iki poşeti bile dolduramazsam, kuyumcudan altında alamam, giyimciden gömlekte alamam. Asgari ücret 5.500tl ama... Çarşıda beş beş, on on diye harcanmıyo elli elli, yüz yüz harcıyorsun.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi