Eskişehir'de dev boykot hazırlığı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de dev boykot hazırlığı!
A
a

Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu bünyesinde Türkiye genelinde online yemek siparişi sistemlerini boykota hazırlanıyor

Sütiş Eskişehir
Yapılan açıklamada, “Online yemek siparişi sistemleri, aldıkları fahiş komisyonları revize etmediği takdirde, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Sn. Sayit Karabağlı önderliğinde 100 bin’i aşkın üye işyerlerimizde sistemleri kapatacağımızı kamuoyunun  bilgisine sunarız” dedi.

"GÜNLÜK AÇILIŞ ÜCRETLERİ EK ÜCRET ALINMADAN YÜZDE 6’YA ÇEKİLMELİ”
6 Ağustos 2016 tarihli 29793 sayılı perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında değişiklik yapan yönetmelikte yemek kartları komisyonlarının yüzde 6 olması gerektiği, aynı yönetmeliğin 4. maddesinin online yemek sipariş sistemlerini de kapsadığının altının çizildiği açıklamada “Yeme içme sektörünün üzerinde yük oluşturan, yüzde 18 ile yüzde 45 arasında değişen yüksek oranlarıyla adeta esnafı sömüren online yemek siparişi sistemlerinin komisyonları, yasa gereği ve yemek kartlarında olduğu gibi; hizmet bedeli, tanıtım reklam bedeli, joker uygulamaları, günlük açılış ücretleri vb. ek ücretler alınmadan yüzde 6’ya çekilmelidir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamaya şöyle devam edildi:
Pandemi nedeniyle 2 yıl gibi uzun bir sürede oldukça hırpalanan yeme içme sektörü, şu anda enflasyonla baş etmek konusunda çaresiz. Daralan piyasalar nedeniyle kan kaybı yaşanıyor, işyeri kapanışları artıyor, ayakta kalmaya çalışanlar ise borçlanıyor. Bu bağlamda Online yemek siparişi sistemleri maliyetlerimizi aşırı yükselttiğinden dolayı derhal yüksek komisyonları gözden geçirmelerine davet ediyoruz. Uyguladıkları yüksek komisyonları istediğimiz gibi revize etmezlerse, Federasyonumuzun bünyesinde, 81 ilde bulunan 104 esnaf odamıza bağlı yüz bini aşkın üye işyeri, ülke genelinde boykot yapma kararı alındı.
 
“BİZİM MÜŞTERİLERİMİZİ BİZE PAZARLIYORLAR”
Ayrıca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Online yemek siparişi sistemleri, sektörden aldığı yüksek komisyonlar sayesinde kullanıcılara bonus ve indirimler vererek sistemi cazip hale getirerek kullanıcıyı sisteme yönlendiriyor. Bu durum işletmeleri biçare bir şekilde sistemin içine çekiyor. Bizim müşterilerimizi bize pazarlayan bu sistemler yüzünden ödenen yüzde 18’lik komisyon maliyet hesabıyla tüketiciye yansıtıldığında gereksiz fahiş fiyatlara yol açıyor, arz-talep dengesini bozarak gıdada enflasyona neden oluyor.

“ESNAFTAN 2-3 KAT DAHA FAZLA KÂR ELDE EDİYORLAR”
“Sözleşmelerde komisyonları yüzde 10 ve altında gösteren bu şirketler; hizmet bedeli, tanıtım reklam bedeli, haftalık joker indirimleri, açma kapama bedelleri gibi artı ücretlendirmeler yaparak komisyonlarını yüzde 18 ila yüzde 20 bandına taşıyor. Esnafımızın 2-3 katı kâr eden sistem o kadar kârlı ve cazip bir hale geldi ki uluslararası şirketler bir bir sistemin içine girerek çoğalıyor.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es-es sevdalısı 4 Ağustos 2022 13:14

İş yerinde 50 lira olan, internet üzerinden 80 liraya satılıyor. Komisyonu siz mi biz ödüyoruz? Boşuna ağlamayın.....

0 1 Cevap Yaz
Ayhan 3 Ağustos 2022 19:20

Çekin kulaklarını

0 0 Cevap Yaz
Es-es sevdalısı 3 Ağustos 2022 18:37

Sürekli ağlıyorsunuz, bu mu esnaflık. Madem Zarar ediyorsunuz, kapatın dükkanları desek, kimse işinden olmak istemez. Dürüst olun............

2 4 Cevap Yaz
Vatandaş 3 Ağustos 2022 17:49

Boykot edeceğinize çalışın daha iyisini yapın. Alışmışsınız armut piş ağzıma düş.

2 4 Cevap Yaz
Hong Kong 3 Ağustos 2022 17:22

Esnafsınız, bu tip oluşumlara yüz vermeseniz bu komisyonları firmalar alabilirler miydi? Sırf müşterim çoğalsın diye bu sisteme girmek ve zarara girince şikayet etmek bence saçma. Zaten millette para yok doğru düzgün, en basit hamburger menüsü bile 55, 60tl gibi fiyatlara satılıyor. Altına imza attığınız her kağıdın, yarın bir gün sizi zor durumda bırakabileceğini unutmayın. Ona göre kararınızı verin.. Hiç biriniz demediniz mi sepette yemeğin ne işi var diye ?

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi