Eskişehir'de Corona Virüs iddiası!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Corona Virüs iddiası!
A
a

Eskişehir'de corona virüs şüphesi nedeniyle bir aile sağlık merkezinin karantina altına alındığı iddia edildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: İranlı bir ailenin yüksek ateş şikayetiyle geldiği Şarhöyük Aile Sağlığı Merkezi'nin corona virüs şüphesiyle karantina altına alındığı iddia edildi.

İddiaya göre, Şarhöyük Mahallesi'nde yaşayan İranlı bir ailenin geçtiğimiz haftalarda İran'dan gelen misafirlerinde uzun süredir yüksek ateş şikayeti olduğu gerekçesiyle Şarhöyük Aile Sağlığı Merkezi'ne muayene için gelmeleri üzerine durum İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildi. Sağlık Merkezine tedbir için giriş ve çıkışlar yasaklandı. İranlı ailenin ise yapılan tetkiklerin ardından tedavi altına alınacağı bildirildi.

Sağlık-Sen'den kafa karıştıran açıklama

Eskişehir'de Covid-19 / Corona virüsü sebebiyle Şarhöyük Aile Sağlığı Merkezi'nin karantina altına alındığı iddialarına yazılı bir açıklama ile yanıt veren  Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal "bu haberler bazı gruplarca kasıtlı çıkarılmaktadır" ifadesini kullandı.
Eskişehir'de olası bir Covid-19 vakasına dair şüphelerin haberleştirilmesinin hangi gruplara yarar sağlayacağı anlaşılamazken, yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:
"Şarhöyük Asm de Aile Hekimine kayıtlı İranlı bir aileyi geçen hafta İran'dan ziyaret için gelmiş. Bu durumu öğrenen aile hekimi kişiyi kontrol için ASM' ye davet etmiştir.
 Kişi ASM' ye gelmeyince halk sağlığı ekipleri kişiyi evinde ziyaret etmişlerdir. ASM kapatıldı söylemi gerçeği yansıtmamaktadır, ilimizde bugüne kadar corona virüsü görülmemiştir. Bu haberler bazı gruplarca kasıtlı çıkarılmaktadır."

"Grip" olması, COVID-19 ihtimalini elemiyor


Sağlık Bakanlığı'nın yayınlayıp, 21 Şubat'ta güncellediği Covid-19 / Corona Virüsü Rehberi'nde şu bilgi yer alıyor;
Olası vaka tanımına uygun hastada alınan numunelerde mevsimsel solunum yolu virüsü saptanması ya da bakteriyolojik etken saptanması, COVID-19 virüsü varlığını ekarte ettirmez. HCoV-229E, HCoV-OC43, HCoV-NL63 ve HKU1-CoV; mevsimsel solunum yolu virüsleri olup COVID-19’dan farklıdır.
Eskişehir'deki iddia ile ilgili ise kişinin herhangi bir solunum yolu virüsü taşıyıp taşımadığının bilgisi henüz basın ve halk ile paylaşılmadı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
saymın 27 Şubat 2020 09:23

berbat haberleriniz var Amerikan film senaryoları gibi halka yalan yanlış haber veriyorsunuz,kimse panik olmasın bunlar böyle biyolojik saldırı olursa halk ne yapacak diye nabız ölçmek için yayılan söylentiler,hastanede her şey stabilize ve tabi kide bu konuda en donanımlı ve güvenli yer şehir hastaneleri olunca hastalar oraya gidecek,sorun yok korkmayın..

0 1 Cevap Yaz
Celal Çetin 26 Şubat 2020 16:07

Sağlık müdürü neden açıklama yapmıyor da saglıksen yapıyor?

1 4 Cevap Yaz
the beginner 26 Şubat 2020 15:43

(Eskişehir'de olası bir Covid-19 vakasına dair şüphelerin haberleştirilmesinin hangi gruplara yarar sağlayacağı anlaşılamazken, ) Haberinize yorum katarak verirken bile kime yarayacağını biliyorsunuz...

4 2 Cevap Yaz
ben bilmiyorum

beginner kardeş ben vatandaş olarak bilmiyorum, sen madem bu kadar iyi biliyorsun anlat da öğrenelim kime yarayacakmış

0 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi