Eskişehir'de çay ve simide zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de çay ve simide zam!
A
a

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclisi’nde alınan kararla, çay simit ve tuvalet ücretlerine yönelik zam talebi oy birliği ile kabul edildi

Sütiş Eskişehir
Önceki gün gerçekleştirilen ETO Meclisi’nde vatandaşları yakından ilgilendiren zam kararları alındı. Kek ve poğaça türlerinin fiyatı bir liradan 1.5 liraya çıkarıldı. Tuvalet ücretleri de 1 liradan 1.5 liraya yükselirken,  1 lira 25 kuruştan satılan simidin ise bundan böyle 1 lira 50 kuruştan tüketicilere satılacağı belirtildi. Yaklaşık 5 yıldır da kafeteryalarda çaya zam yapılmadığı ifade edildi. Kafeteryalarda 2 lira 50 kuruştan satılan bir bardak çayın tavan fiyatı ise 4 lira olarak belirlendi. Alınan kararla  bir bardak çay 4 liranın üzerindeki bir fiyatla tüketicilere satılamayacak. Fincan çayın ücreti ise 3 buçuk liradan 5 buçuk liraya yükseldi. Öte yandan meclis toplantısında ekmeğe her hangi bir zam yapılmadı. Oy birliği ile alınan zam kararları 30 Ocak tarihi itibariyle (dün)  geçerli oldu. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 31 Ocak 2019 11:46

Milletin alabildiği bir simitle çay vardı. O da gitti. Bundan sonra çeyrek ekmekle su içer karnımızı doyururuz diyeceğim de şimdi ona da şu kadar zam der çıkarsınız. Vatandaş merak ediyorsa kim bu fırsatçılar diye uzakta aramasın Etoya baksın içinde onları bulacaktır. Taksiye zam, dolmuşa zam, çaya zam, simide zam. Sorarsan bahaneleri zaten hazırdır. Meşhur bir laf var mazeret ....... gibidir herkeste bulunur. (Boşluğa da uygun bir kelime bulursunuz artık)

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi