Eskişehir'de çatılarda sinyal arıyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de çatılarda sinyal arıyorlar!
A
a

Eskişehir'in köylerinde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle yurttaşlar telefonla konuşmak için çatılara, tepelere çıkarken, telefon sinyali olmadığı için internete ulaşamayan öğrenciler de online eğitime erişemiyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Mahalle muhtarları ve yurttaşlar yaşanan duruma isyan ederken, CHP’li Utku Çakırözer, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu. Telefon çekmeyen köylerde yurttaşları dinleyen Çakırözer,  "21. Yüzyılda yaşadığımız bu durum içler acısı. İnsanlar telefonla görüşebilmek için, öğrenciler internete erişebilmek için tepelere çıkıyor, sinyal arıyor. Çatılardan telefon sinyali aranan köylerde online eğitime erişim nasıl olacak? Eğitimde fırsat eşitliği nasıl sağlanacak? Yavrularımızın salgın döneminde eğitim sisteminden eşit biçimde faydalanabilmesi için her şeyden önce telefon, internet altyapısının en ücra köylere devlet tarafından götürülmesi şarttır” dedi. 

ÇATILARDAN SİNYAL ARIYORLAR
Eskişehir’in Bahçecik, Beyyazı, Selimiye, Paşakadın, Dumluca, Zeyköyü, İbikseydi, Karkın, Sarıkavak, Kümbet, Kaymazyayla, İskankuyu, Göknebi, Göcenoluk, Beşsaray, İdrisyayla ve daha birçok mahallesinde cep telefonları çekmediği için yurttaşlar telefon görüşmesi yapamazken,  internete ulaşamayan öğrenciler de online eğitime erişemediği için mağdur oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, köylerde cep telefonları şebekelerinin çekmemesi nedeniyle mağdur olan yurttaşlarla buluştu. Çakırözer, cep telefonu sinyali olmayan köylerde yurttaşların görüşme yapabilmek için çatı, tepe gibi yüksek yerlere çıkmak zorunda kaldığını söylerken, sinyal olmayan köylerde öğrencilerin de online eğitimlerden faydalanamadığını belirtti. 

"KAYMAKAMLIKTAN BİLGİ GELDİĞİ ZAMAN TEPELERE ÇIKIYORUM"
Telefon şebekelerinin çekmediği mahallelerden İskankuyu Mahallesi Muhtarı Selim Dizili, "Köyümüzde telefon sıkıntımız var. Telefonlarımız çekmiyor. Kaymakamlık veya jandarmadan bana herhangi bir bilgi geldiği zaman çatıya veya en yüksek yere çıkıp oradan görüşme yapıyorum" dedi. Evinde sadece mutfağının bir bölümünde telefonunun çektiğini aktaran İskankuyu Mahallesi İmamı Ömer Soylu da, “Telefon sürekli orada. Görüşme yapacağımız zaman hoparlörü açıp yapıyoruz. O da her zaman çekmiyor” diye konuştu. 
 
"ÖĞRENCİLER MAĞDUR"
Köyde öğrencilerin olduğu bilgisini veren muhtar Dizili, "Öğrenciler 20 kilometre aşağıya inerek program yüklüyorlar ve derslerine o şekilde çalışıyor. Çok büyük bir sıkıntımız var" diye konuştu. 
Dumluca Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Demir ise, “Bize yakın 6 köyümüzde telefon çekmiyor. Telefonlarla konuşmak için tepelere çıkmak zorunda kalıyoruz. Salgın nedeniyle okullar açılmadı. Çocuklarımız internetten ders almaya çalışıyor ama maalesef ona da erişim yok” dedi. 

“TÜM KÖYLER İNTERNETE ERİŞEBİLMELİ”
Eskişehir’in Türkiye’nin en gelişmiş ve erişilebilir şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken CHP’li Çakırözer ise, “Eskişehir’imizde durum böyleyse Anadolu’nun diğer bölgelerinde durum çok daha vahim demektir. Türkiye’de sözde tüm öğrencilere online eğitim veriliyor. Ama işte Anadolu köylerinde ne internet ne telefon var. Çatılardan telefon sinyali aranan köylerde online eğitime erişim nasıl sağlanacak? Yavrularımızın salgın döneminde eğitim sisteminden eşit biçimde faydalanabilmesi için her şeyden önce telefon, internet al yapısının en ücra köylere devlet tarafından götürülmesi şarttır” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Didem 20 Eylül 2020 00:59

Odunpazarında oturuyorum çok merkezi yerde vodofone çekmiyor

0 0 Cevap Yaz
misafir 14 Eylül 2020 16:57

Bırakın köyleri Eskişehir'in merkezi sayılan Karabayır bölgesinde bile, ne fiber internet ağı ne gsm şebekelerinin hiç bir yatırımı yok. Artık bıraktık fiber interneti cep telefonundan internete bağlanabilirsek sevinicez.

0 3 Cevap Yaz
mehmet 14 Eylül 2020 13:03

gsm operatörleri kuruyor halk radyasyon yayıyor diye şikayet ediyor nasıl olacak.

2 3 Cevap Yaz
Nurullah 14 Eylül 2020 08:08

sayın vekilim siz kalabak suyundan haber verin

1 2 Cevap Yaz
Verir verir

Minibüs kaplamakla uğraşanlar muhalefet değil mi ? Onlar niye kalabak suyundan haber getirmiyorlar ? Belkide bir yerlerde otobüs falan kaplıyorlardır, rahatsız etmeyelim onları değil mi ?

1 3
Selim 13 Eylül 2020 22:04

Turkcell Bahçelievler mahallesinde çekmiyor evet evet çekmiyor. Şikayet bildirdim. Bana anten kurabilecegimiz bir yer varsa bildirin dediler :(

0 2 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 13 Eylül 2020 21:25

Kardeşim şehirde erisemiyoruz köyde nasıl erişecek mesala 71 evlerde çekmiyor mesala bağlarda çekmiyor buna acil çözüm çözüm çözüm

0 2 Cevap Yaz
İyide 13 Eylül 2020 17:47

Bu gsm firmaları yıllardır hamuduyla para kazanıyor ama yıllardır yapması gereken altyapı, arge gibi çalışmalara bir kuruş yatırım yapmıyor. Aylar önce istanbulda silivri depremi oldu, iki gün boyunca iletişim çöktü. Ne hesap soran oldu nede hesap veren ama para kazanmaya gelince suya sabuna dokunmadan para kazanmaya devam. Hadi bir gsm firması bize aitti, onuda özelleştirdi hükümet sonuç ortada ben yazmayayım ne olduğunu sonra gazete yayınlamıyor, anlayan anladı zaten. Özelleşince o da hiçbir yatırım yapmadı ama hala hava bin beşyüz. Hey yavrum hey, biz böyle daha çok rezil oluruz..

1 6 Cevap Yaz
Xy 13 Eylül 2020 17:29

Türkiyede istisnasız çoğu mal veya hizmetin kalitesi yerlerde sürünüyor. İnsanları parasıyla rezil olduğu bir sisteme resmen mahkum ettiler. Neden çünkü denetim mekanizması doğru düzgün çalışmıyor. Böyle olduğunu bilen firmaların çoğu tekelleşerek veya oligopolleşerek( anlaşmalı tekelleşme ) istedikleri gibi at koşturuyorlar. Maşallah hükümetimiz telsiz kullanım ücreti gibi bir vergi uydurdu, her ay 2.87 tl üzerinden dünyanın vergisini topluyor hat sahiplerinden. Fakat denetim mekanizmasındaki memur ve bürokratların ne iş yaptığı belli bile değil. Düşün yani o kadar vergi alan devlet bile vergisini alana kadar, vergisini aldıktan sonra vatandaş kullandığı telefon çekmiyor diye isterse sepetli vinç kiralasın ona ne ? İnanın denetim mekanizmaları bir çalışsa var ya, başta gsm firmaları olmak üzere kan kusturup kızılcık şerbeti içtim dedirtirler sahtekar firmalara...

1 6 Cevap Yaz
Yazık 13 Eylül 2020 17:14

Yazık vallahi billahi rezillik diz boyu, reklamlarda şu kadar iyi çekeriz, bu kadar iyi çekeriz diye diye bir hâl oluyorlar. Gerçek öyle değil ama, Türkiyedeki 3 gsm operatörüde birbirlerinden reziller valla. Yatırım yok, arge yok her ay paketlere tarifelere zam, zam üstüne zam hep bol para kazanmak için aralarında anlaşıp mevcut müşterilerini zamlarla bunaltıp birbirlerine paslıyorlar. Hep bir numara taşıma furyası var, dünyanın parasını vuran firmalar bunlar. Denetleyende yok tabi, vur abalıya gitsin. Hepsi avantayı vatandaşların cebinden alana kadar, sonra ne arayan var ne soran. Müşteri memnuniyeti sıfır. Eskişehirin en bilindik marketinde bile hiçbir telefon çekmiyor. Hele istanbul beş büyüklüğünde bi sallansın, bu gsm firmalarının foyaları meydana çıkıyor. Yani ortada hizmetin adı var, kendisi yok ama üç tane tekelleşmiş şirket vatandaşı aralarına almış, yeşilçam filmlerindeki gibi bir biri vuruyor, bir diğeri vuruyor...

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi