Eskişehir'de Büyükerşen'in adaylığı açıklanacaktı ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Büyükerşen'in adaylığı açıklanacaktı ama...
A
a

Yılmaz Özdil, 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayının Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olacağını ancak son anda vazgeçildiğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Gazeteci Yılmaz Özdil, Meral Akşener’in Altılı Masa’dan çıkışını yorumladı. Özdil, Türkiye’nin yakın dönem siyasi tarihinde bu gibi durumların yaşandığını belirterek, 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayının Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olacağını ancak son anda vazgeçildiğini söyledi.
Yılmaz Özdil, Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılışını değerlendirdi. Bu çıkışı iyi anlamak için Türkiye’nin yakın dönem siyasi tarihine bakılması gerektiğini vurgulayan Özdil, “Şok etkisi yaratan birtakım olaylar yaşıyoruz ama aslında biraz makarayı geri sardığımızda bu şok etkisi yaratan olayın aslında pek de sürpriz olmadığını görüyoruz” dedi. Hafızaları tazelemek gerektiğini ifade eden Özdil, 2002 yılından itibaren yaptığı değerlendirmede her seçim döneminde mutlaka Meral Akşener’in çıkışına benzer ‘sürpriz’ olayların yaşandığını söyledi.

ANKETLER ‘BÜYÜKERŞEN’ DEDİ
Örnek olarak, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimini de yorumlayan Özdil, “Ülkede rejimin değişmesi söz konusuydu. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. CHP parti içinde anket yaptı. Milletvekillerine, belediye başkanlarına, il başkanlarına anket yapıldı. Birtakım isimler belirlendi. 12 kişilik liste vardı. O liste bende hâlâ var. Bu 12 kişilik listeyi partiye sordular. İl Başkanlarına, belediye başkanlarına, milletvekillerine ‘adayımız kim olsun’ dediler. CHP’nin bütün omurgası ‘Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen aday olsun’ dedi. ‘Cumhurbaşkanı adayımız Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, varlığıyla onur duyduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetinin vücut bulmuş hali Yılmaz Büyükerşen olsun’ denildi. O günkü yapılan anketlerde Yılmaz Büyükerşen seçiliyordu. Seçilemezse bile Tayyip Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı seçilemiyordu. Somut anketler. Bütün medyaya haber verildi. CHP’nin bütün belediye başkanlarına, milletvekillerine ‘Eskişehir’de toplantı yapılacak’ denildi. Herkes Eskişehir’e gitti. Medyaya ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Yılmaz Büyükerşen olacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen’in ismini açıklayacak’ denildi. İki genel başkan yardımcısının Yılmaz Büyükerşen’e bu konuda bilgi verdiğini biliyorum. CHP’nin genel başkanı tarafından Eskişehir’de cumhurbaşkanı adayı açıklanacaktı. Zaten toplantının Eskişehir’de yapılmasının sebebi de oydu. Kemal Kılıçdaroğlu çıktı, konuştu ve indi. Yani herkes şoke oldu. Ne oluyor demeye kalmadı, ertesi sabah çıktı ‘bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’ dedi. Buna benzer olaylar ve şimdi de bu” şeklinde konuştu.
Özdil ayrıca AK Parti’nim seçim kaybetme ihtimali olduğu anda bunun gibi mucizevi olaylar yaşandığını söyledi.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serkan 4 Mart 2023 12:58

Oludu.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi