Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de büyük öfke!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de büyük öfke!
A
a

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek, Yunus Emre KYK Yurdu’na Abdülmecit B. adlı bir şahsın girmesine tepki gösterdi. Platform adına konuşan Cemrenur Şahin, “ Olay ‘aramızda kalsın’ dediler. Barınma alanlarımızın güvensizleştirilmesi aramızda kalmayacak. Susmayacağız” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Abdülmecit B. (42) isimli şüpheli, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kız Yurduna izinsiz olarak girerek, kişilerin huzur ve sükûnunu bozmaya yönelik hareketlerde bulundu. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, yaşanan olaya tepki gösterdi. Ulus Anıtı önünde platform adına açıklamalarda bulunan Sinem Çelebi  “18 Nisan akşamı Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde yer alan Yunus Emre KYK Yurdunun kadın öğrenciler için güvenli olmadığı ortaya çıktı. Kendi kampüslerinde, kendi yurt bahçelerinde, en güvenli olmaları gereken yerlerde kadınlar tehlikede” dedi. Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ancak kadınların olayın peşini bırakmadığını öne süren Sinem Çelebi  “Tacizcinin başıboş halde yurt binasında geçirdiği 15 dakika boyunca kız kardeşlerimizin yaşadığı korku bugün hepimizin öfkesidir. O, on beş dakikalık süreçte sadece devlet yurdunda kaldığı için zarar görebilecek olan kadınların yaşadığı travmanın hesabını soracağız. Olayı öğrenen öğrenciler toplandığında ‘biz bizeyiz’, ‘aramızda kalsın’, ‘büyütmeyin’, ‘abartıyorsunuz’ diyerek olayın üstü kapatılmaya çalışılsa da tüm susturulma çabalarına rağmen kadınlar direndi ve olayın peşini bırakmadı. Kadınların itirazı ve direngenliği sayesinde gözaltına alınan şahsın hesap vermesi, yargılanması sürecinin de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

YAŞAMAK İSTİYORUZ
“Barınma alanlarımızın güvensizleştirilmesi aramızda kalmayacak. Susmayacağız, güvenli kampüs talebimizden vazgeçmeyeceğiz” diyen Cemrenur Şahin, “KYK yurtlarında yetişkin insanların giriş çıkış saatlerinin kısıtlanması yerine güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz. Gece belli saatler dışında gelindiğinde öğrencilerin yurda alınmamasına karşı, yurda yerleşirken öğrencilerin ailelerin yurda alınmamasına karşı yabancı şahısların yurtlara dilediği gibi girip çıkmasına ses çıkarıyoruz. KYK kantininde, KYK yemekhanesinde kıyafetin kısıtlanmadığı öğrenci cebine düşman olmayan sağlıklı yemek ve güvenli barınma hakkımızı talep ediyoruz. Kadınlar olarak, öğrenciler olarak, kadın öğrenciler olarak yaşamak istiyoruz. Güvenli barınma hakkımızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi