Eskişehir'de büyük buluşma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de büyük buluşma
A
a

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10 ülkeden 38 şairin katılımı ile 8.'si düzenlenen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda Türkiye ve yurt dışından şairler, Yazılıkaya Anıtı - Midas Şehri gezisi ve şiir okuması gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Etkinlikte Friglerin en önemli kaya anıtlarından biri sayılan Yazılıkaya önünde şiirler okundu. Ayrıca sanatçı Mine Krause de birbirinden güzel şarkıları kemanıyla seslendirdi. Eskişehir’den şiir okumalarını izlemeye giden şiir severler de keyifli ve sanat dolu bir gün geçirdi. Bu yıl 10 ülkeden 38 şairin yer aldığı şiir buluşmasının şiir okuma bölümünde konuk şairlere Frigler ve Yazılıkaya anıtıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ertuğrul Algan, Frigerin Balkanlardan gelen sanatçı bir topluluk olduğunu, “fibula” adı verilen kilitli iğneyi ve panflütü bulduklarını ve kayalara pek çok eser bıraktıklarını belirtti.

İLHAN BERK 100 YAŞINDA
8. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması daha sonra Özdilek Kültür Merkezi’nde düzenlenen oturumlar ile devam etti. Türk Şiiri’nin 2. Yeni Akımı içinde özgün şairlerinden biri olan ve 1918’de doğup 2008’de yitirdiğimiz İlhan Berk, “İlhan Berk 100 yaşında” oturumuyla anıldı. Özdilek Sanat Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Yakup Kuyucu, İlhan Berk defterlerine değinerek, “Böcekler adlarını bilmiyor. Gerekmiyor çünkü der İlhan Berk bir böceği eline alıp geri yerine koyarken. Bu dünyaya tanıklık için gelmiştir. Dünya vardır çünkü bundan daha büyük anlam yoktur. Hiçbir nesnenin yerini değiştirmek istemez. Gövdesini olduğu gibi bırakır. Adını vermez. Adlandırmak ölümdür ve sahip olmak istemez. Yazmak cehenneminin nesneleri defterlerine gövdesini yaslamıştır. Kral nesnesini” dedi. Diğer konuşmacı Mahmut Temizyürek de, Türk Şiiri’nin 1930- 1970 yılları arasında “çok çatışmalı” bir dönem geçirdiğini belirterek, İlhan Berk’in de bu dönem içinde ayırt edilir bir yeri olduğunu söyledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi