Eskişehir'de bu yanlıştan dönülsün

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu yanlıştan dönülsün
A
a

Eskişehir'de CHP’li ilçe belediye başkanları, parti binasında yaptıkları basın açıklamasıyla TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan sosyal konutların sadece AK Partili belediyelerin olduğu ilçelere yapılmasına tepki göstererek, “Bizlere üvey avlat muamelesi yapıldı. Bu ayrıştırıcı tavırdan vazgeçilmeli” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesinin CHP’li ve DSP’li beş ilçe olan Seyitgazi, Han, Alpu, Mahmudiye ve Mihalıççık’a yapılmamasına CHP’li ilçe belediye başkanları tepki gösterdi. Parti binasında yapılan basın açıklamasına CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve Tepebaşı Belediye Başkanı da katılarak, verilen karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade etti.

AYRIMCILIK YAPILDI

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ın ayrımcılık yaptığını söyleyen Abdülkadir Adar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadeleri ile Türkiye’de 100 bin konut yapılacağı ifade edildi. Ve bu konutlardan Eskişehir’e düşe düşe 500 tane düşmüş. Daha da vahim tarafı bu konutların 500’ünün de Beylikova ilçesine yapılacağı başlangıçta öngörülmüştü. Bu 500 konutu herhalde 5 bin nüfuslu bir ilçe için iyi hesaplanmadan sadece deklare edilen bir rakam olarak değerlendirdim ben. Kendileri de öyle değerlendirmiş olsalar ki son iki gündür Eskişehir kamuoyunu yakından ilgilendiren bu 500 konutun diğer ilçelere dağıtımı söz konusu. Eskişehir Milletvekili Sayın Emine Nur Günay sanki sadece AK Partililerin milletvekili gibi hareket ederek bu 500 konutun Beylikova’dan alınıp dağıtımını Sivrihisar’a 200 tane, Sarıcakaya’ya 100 tane Çifteler’e 100 tane, İnönü’ye 100 tane, Beylikova’ya 200 tane, Günyüzü’ne 50 tane olmak üzere sayıyı da 750’ye çıkararak dağıtımını yapmıştır” diye konuştu.

BİRLEŞTİRİCİ OLUNMALI

AK Partili siyasilere seslenen ve toplumun ayrıştırılmaması gerektiğini ifade eden Adar, “Toplum bir bütün olduğu zaman şu an içinde bulunduğumuz ekonomik krizi de çok rahatlıkla aşabilir, ama toplum ayrıştıranlar siyasi tarihimizin hiçbir döneminde başarıya ulaşamamıştır. Artık toplumu ayrıştırmaktan siyasiler vazgeçmelidir. Odunpazarı Belediyemiz bildiğiniz gibi AK Partili belediye başkanı görevdeyken çok sayıda Karapınar’a, Ihlamurkent’te, Vadişehir’de toplu konut marifetiyle binalar yapıldı. Ama özellikle Karapınar bölgesinde kentsel dönüşüm afet riskli alan olmasına rağmen birden bire CHP’ye geçince idare, toplu konut idaresi buradan elini çekti. Oysa Odunpazarı belediye başkanımızın burada ciddi gayretleri oldu” şeklinde konuştu.

250 KONUTA İHTİYAÇ VAR

Seyitgazi’nin acil olarak 250 konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Seyitgazi belediye Başkanı Uğur Tepe, “Seyitgazi ilçesi olarak günlük 2500 civarında gerek Eti Maden’de çalışan işçi, memur personelimiz gerekse Seyitgazi merkez ve diğer mahallelerden şehir merkezine gidenler var. Bu insanlarla konuştuğumuz zaman konut yetersizliğini sebep gösteriyorlar. Özellikle Kırka ve Seyitgazi merkezine bu konulardan 250 tane acil ihtiyacımız var. Bununla ilgili belediyenin yapması gerek ne varsa bunları yapmaktan geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

YER TAHSİS EDERİZ

TOKİ’nin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını kaydeden Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, “TOKİ bize üvey evlat muamelesi yaparak böyle dağılım yapması hoş bir şey değil. Bizim de konut ihtiyacımız var. TOKİ’ye belediye olarak her türlü yeri tahsis ederiz. Bizde de taşımacılık vardı. İlçemiz sıcak sulardan ve seralardan kaynaklı gelişmeye açık bir ilçe. Bize de 100 konut verirlerse devletimizin ayrım yapmayacağını göreceğiz. Biz milletvekillerine Eskişehir milletvekili olarak bakıyoruz. Dileriz bu yanlıştan dönülür” dedi. Vatandaşlar arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığını belirten Ahmet Ataç, “Türkiye’deki dağılım adaletsiz oldu. Her konuda ayrım yapıldı. Geçmişte şehitleri bile ayırt ettiler. Şehitleri ayırt eden bir mantığın hiçbir konuda birleştirici olacağını düşünmüyorum. Zincirlikuyu’daki şantiyenin karşısındaki alanda TOKİ çok ciddi incelemeler yaptı. Ben bu 100 bin konutu duyunca herhalde oraya başlayacaklar diye düşündüm. Ama maalesef orada bir başlangıç yok. Yapılan konutların yoksul vatandaşlara yansımsı çok önemli. Bu ülkede çok ciddi yoksulluk var. Daha titiz davranılmalı. Önce yoksullara sahip çıkılması lazım” diye konuştu.

BİZ ARSA TAHSİS ETTİK

Han’da TOKİ’ye arsa tahsis ettiklerini ve her şeylerinin hazır olduğunu vurgulayan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “3 yıl önce meradan arsaya çevirdik 55 bin dönüm araziyi TOKİ’ye tahsis ettik. Arsa TOKİ’nin elinde. Her şeyimiz hazır. Diğer AKP’li belediyelerin arsası hazır değil ama oraya yapmak istiyorlar. Han’ın yarısından fazlası arkeolojik sit. Halkımız naylonla çatılarını kapatıyor. Han’da insanlar böyle yaşamaya mahkûm değiller. Madem sosyal konut bunlar, sit alanlarındaki vatandaşlarımıza birer sosyal konut yapsınlar, böylece bu sit alanları sorunu çözülsün” şeklinde konuştu.

BİZ DE YARARLANMAK İSTİYORUZ

Belediye olarak yer göstermeye hazır olduklarını söyleyen Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, “Üvey evlat muamelesi yapmaktadır TOKİ. Bu paylaşımlar nasıl yapılmıştır? Alpu büyümeye elverişli bir ilçedir. Bir tane memurumuzun konaklayacağı bir konut yoktur. 100 adet konuta ihtiyacımız var ama 200-250 konutu kaldırabilecek durumdadır Alpu. Bu konutlar ilçelere adaletli şekilde paylaştırılmalı. Tamamen siyasi bir bakış açısı ile değerlendirilmiştir. 750 konut 1500 konuta çıkarılabilir. Bizler de bu toplu konut projelerinden yararlanmak istiyoruz. 400 memur arkadaşımız konut bulamadıkları için günlük şehir merkezine gidip geliyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kayakentli 4 Ocak 2020 18:19

Günyüzü adına sevindim :)

0 0 Cevap Yaz
ramazan 4 Ocak 2020 14:40

İlbaskani Adar bey Gundogduyu neden. İhmsl ediyorsunuz . Hak Partili beyler

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi