Eskişehir'de bu tezgahları gören şok oluyor: Fiyatlar katlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu tezgahları gören şok oluyor: Fiyatlar katlandı!
A
a

Eskişehir'de Ramazan bayramına az bir süre kala rengarenk şekerler tezgahları süslemeye başladı. Şeker satışlarında hareketlilik yaşanıyor ama vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yanıyor.

Sütiş Eskişehir
Ramazan bayramına bir hafa kadar bir zaman kaldı. Bayramların olmazsa olmazı şekerler ise Eskişehir tezgahlarında yerini aldı. Tezgahları süsleyen rengarenk şekerler bu yıl yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Şekerlerde yüzden yüzü aşan artış gözlemleniyor. Taşbaşı mevkiinde şeker satışı yapan Mehmet Uzungel önceki bayramlarda pandemi dolayısıyla hiç satış yapamadıklarını ve bu bayram yüzlerinin bir nebze de olda güleceğini söyledi. Alışveriş hareketliliğinin başladığını söyleyen Uzungel,”Satışlarımız fena değil. Pandemi döneminde hiç mal satamadık. İnsanlar misafirliğe gitmedi, şeker de almadı. Ama bu sene biraz normalleşme başlayınca şeker alışverişine hızlı bir giriş oldu. İnsanlar özlemiş. Fakat şu an başka bir durum var. Fiyatların yüksek olmasından kaynaklı vatandaşımızın alım gücü düştü. Şeker fiyatlarından yüzde yüzün üzerinde artış var. Satışlarımız da yine de bir hareketlilik var” dedi.
Vatandaşlar ise yüksek fiyatlara şikayet etti. Geçtiğimiz yıla göre ciddi bir atış yaşanan şeker fiyatlarıyla ilgili vatandaşlar, “Şeker fiyatları da almış başını gitmiş. Her şey çok pahalı. Emekli adam hangisine nası yetişsin. Mecbur torunlar için geldik ve uygun olanlardan almaya çalışacağız” dediler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan 26 Nisan 2022 19:40

Hep dis gucler kardesim hainler buyumemizi istemiyor

0 0 Cevap Yaz
Şeker yok 26 Nisan 2022 16:16

Yahu marketlerin çoğunda toz ve küp şeker bile bulunmuyor artık. Bugün tarım kredi marketlerde bile küp şeker bulamadım. En son migrosta bor şeker diye bir küp şeker aldım. Onun fiyatı ise 23tl idi. Ramazanın başında en son tarım krediden küp şeker almıştım. Onun fiyatı ise 10.50tl idi. Şimdi hem şeker yok hemde zar zor bulduğum şekerin fiyatı 23 tl ye satılıyor. Bayram çikolatası ve şekerinin fiyatı bunun yanında ne ki ? Sıvı yağ artık fiyatı inmeyecek noktaya ulaştı ve epey pahalandı. Şimdi ise şeker bulamıyoruz, herhalde şimdi sırada şeker var.. Ne olacak bu halimiz ?

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi