Eskişehir'de bu sokaklar tehlike saçıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu sokaklar tehlike saçıyor!
A
a

Eskişehir Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ve beraberindeki mahalle sakinleri yanmayan sokak lambalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

BİZ KARANLIĞA MAHKÛM MUYUZ?
Mahallesinde yanmayan sokak lambalarından dert yanan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, özellikle kadınların ve çocukların güvende olmadığını söyleyerek, “Kadınlardan şikâyet alıyorum. Biz de kaliteli yaşamak istiyoruz. Parasını ödediğimiz elektriğin yanmasını istiyoruz” dedi.

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ve beraberindeki mahalle sakinleri yanmayan sokak lambalarıyla ilgili açıklama yaptı. Yıllardır sokak lambası sorununun çözüme kavuşturulmadığını anlatan mahalle sakinleri, kadınların ve çocukların akşam kapının önüne bile çıkamadığını ve tedirgin olduklarını söyledi.

HIRSIZLIK, TACİZ ÇOĞALDI
Mahallede karanlık yerlerde taciz, hırsızlık, yaralama gibi olayların arttığına dikkat çeken Muhtar Açıkgöz, “Bu kesimin yaklaşık 10 sokağı üç ayın ötesinde yanmıyor. Zaten sokak lambalarımızın hiç birinden tam anlamıyla bir randıman alamadık. Bir burası değil Yeşiltepe’nin genelinde yanmayan sokak lambalarımız var. Biz bunu OEDAŞ’a defalarca bildirdik, yetkililerle görüştük. Sağ olsun Sayın Valim ilgilendi. Valimiz yetkili birini gönderdi yaklaşık 10 gün oldu. Maalesef istediğimiz verimi alamadık. Şu an Yeşiltepe’de çok ciddi bir sıkıntı var. Tacizciler geçiyor, hırsızlar arttı. İnsanlar birbirlerini bıçaklıyor. Karanlık yerleri geziyorlar ve tehlike saçıyorlar. Benim mahallemdeki çocuklarım benim için çok değerli. Ortalama 40 sokakta bu sorun var. Bilgeç Caddesi’nde de yanmayan sokaklarım var. Çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

KADINLAR TEDİRGİN
Hizmet beklediklerini söyleyen Muhtar Açıkgöz, “İnsanlar mağdur. Pandemi döneminde zaten zor günler geçiriyoruz. Sıcaklarda kapının önünde oturmak istiyorlar ama karanlık olduğu için oturamıyorlar. Günlerdir, aylardır dile getiriyoruz. OEDEŞ rollerin değişmesi gerekiyor ama değiştiremem diyor. Vatandaştan parayı alan hizmeti de getirmek zorunda. Benim vatandaşım vardiyalı çalışıyor bu mahallede. Kadınlardan şikâyet alıyorum. Ya bir erkek yakını karşılıyor ya da servisten rica ediyor kapısına bırakıyor veya servisten inince evine kadar taksiyle geliyor. Biz de kaliteli yaşamak istiyoruz. Parasını ödediğimiz elektriğin yanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


ÇÖP ATMAYA ÇIKAMIYOR
Eşinin akşam çöp atmaya bile çıkamadığını belirten mahalle sakini Hasan Doğan, “96 yılından beri bu sokaktayım ve o zamandan beri bu sorun var. Benim çocuğum, eşim akşam çöp atmaya bile çıkamıyor. Çocuklarımız kapının önünde oyun oynayamıyor. Çözüm üretilmiyor. Hizmet bedellerinin ne yapıldığını merak ediyorum. Kenar semt olduğu için ilgilenmek istemiyorlar galiba. Ben kendim de korkuyorum. Karanlık yerlerde suç işlenir oldu. Gasp arttı. Bıçaklama, hırsızlık arttı. Sokağa çıkmaya korkuyoruz” dedi.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Hırsızlık olaylarının arttığını anlatan Süleyman Kırmızı, “İki günde bir arıyoruz. Çöp atamıyoruz. Hırsızlık olayları çoğaldı. Dışarı çıkmak istediğimizde tedirgin oluyoruz. Yoldan gelen çoluk çocuğumuz var. 2011’den beri buradayım hiçbir gelişme yok. Her gün karanlık olunca kavga dövüş, hırsızlık. Biz vergimizi veriyoruz. Çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİ BAŞIMA ÇIKAMAM
“Akşam kendi başıma dışarı çıkmam imkansız” diyen Dilek Dur ise, “Gündüz sıcaktan çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Akşam çıkarmak istiyoruz ama akşam da ışıklar yanmıyor. Kapkaranlık sokaklar. Nasıl çıkartayım? Hiçbir yeri göremiyoruz. Köpek dolu. Karanlık var. Kapıları zaten sürekli kitliyoruz. Akşam kendi başıma dışarı çıkmam imkânsız. Tedirgin oluyoruz. Hiçbir yere kıpırdayamıyoruz” dedi.
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmail 31 Ağustos 2020 18:20

Ben köyde yaşıyorum lambam yanmazsa ihbar ediyorum24 saat içerisinde çözülüyor. Biraz daha duyarlı olunsa ne yapılacağı bilinse Bu tür haberlere bahse konu dahi olunmaz.

0 0 Cevap Yaz
Tosun 31 Ağustos 2020 15:22

Yalan haberler inanmayın

0 0 Cevap Yaz
Kamuran SERT 31 Ağustos 2020 08:56

osmangazi elektrik ne iş yapar sokak lambalarınımız bizimde yanmıyor.defalarca müracaat ettiğmiz halde gelip bi sigortayı açamıyorlar...Uatanmada cep telefonuna şikayetin giderilmiştir diye mesaj geçiyorlar...

0 3 Cevap Yaz
Çözüm 31 Ağustos 2020 07:36

Eskişehir bu genel ve yerel yönetim ile bir santim ilerleyemez.Işık gelirse heykellere LED takarlar o kadar.

4 2 Cevap Yaz
Cc

Kaç heykelde led gördün ? Daha yerel yönetimin sorumluluğundaki işler ile özel şirket sorumluluğundaki işlerin ayrımını bile bilmiyorsun. Ama fikir sahibi olmuşsun bile, yerel yönetimle ne alakası var ? Elektrik dağıtım şirketi özeldir, hani şu sizin hükümetin özelleştirdiği şirketlerdendir. Hükümete kalsa belediyeleri bile özelleştirir, satar. Tek bildiği bu nasılsa..

1 6
Çözüm 30 Ağustos 2020 12:43

Aslında çözüm basit, şayet elektrik dağıtım şirketi kararlı olursa ve işini yapmak için dilekçe veya şikayet raporu beklemezse, tüm sokak lambası taşıyan direklere led lamba takılırsa bu işin kökünden çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Hangi lambalar en çok patlar ? Tabi ki eski teknoloji ile üretilen lambalar. Bunu herkes evinde denemiştir, görmüştür. Hangimiz evinde led lamba kullanmıyor ki ? Sarı klasik lambaların devri geçeli çooook uzun zaman oldu, nerdeyse florasanlar bile tarihe karışacaklar ama nedense elektrik dağıtım şirketleri, sürekli arıza veren, en fazla 1 ay dayanan sarı lambaları kullanmayı kafaya koymuş bir kere. Dedim ya çözüm çooook basit aslında ama en başta kararlılık, kararlılık ve yine kararlılık...

1 2 Cevap Yaz
Sadık

Akıllı telefona Tedaş aydınlatma indiriyorsunuz oradan yanmayan sokak lambası diye ihbarda bulunuyorsunuz Eskisehirden ugrasmiyorsun Ankara'dan tedastan hallediyorlar

0 3
Bakın 30 Ağustos 2020 12:35

Gerçekten yazık milletimize, çünkü parasını peşin verip hak ettiği hizmeti hiçbir zaman alamıyor. Nerdeyse 2021 yılına gireceğiz ve hâlâ çoğu mahalle ve sokakta doğru düzgün sokak lambası yanmıyor. Yahu bunlar yapılamayacak iş mi ? Nedir bu bizim milletin çektiği ha nedir ? Koskoca Eskişehir haftalardır bir beceriksiz bürokrat ve ekibi yüzünden kalabak suyuna ulaşamıyor. Belkide bir bürokratın işgüzarlığı yüzündende sokaklar lambasız kalmış olabilir. Yazıklar olsun be ! Hem bu eski tip armatürleri neden ısrarla kullanıyor elektrik sirketleri ?Ne zaman bizlerin sokaklarınıda daha uzun ömürlü, patlamaz çatlamaz, enerji tasarruflu led lambalar ile aydınlatacaklar ? Hiç sevmediğim hatta en nefret ettiğim şey, eşek yükü ile para ödeyip hizmet alamamaktır..

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi