Eskişehir'de bu sene halimiz harap!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu sene halimiz harap!
A
a

Ramazan bayramı öncesi uygulanan tam kapanma nedeniyle tatlıcılar da işlerinde düşüş yaşandığını söylüyor ve ekliyorlar: Bu sene halimiz harap!

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir ve Türkiye genelinde Ramazan bayramı öncesi uygulanan tam kapanma nedeniyle tatlıcıların da işlerinde düşüş yaşandı. İşlerin bu sene çok zayıf olduğunu söyleyen tatlıcı Ersin Kayabalı, “Bu sene halimiz harap. Hiç iş yok. Alanlar da az az alıyor. Yarım kilo, bir kilo. Eskiden tepsi yetiştiremezdik” dedi.
Ramazan bayramı öncesi uygulanan tam kapanma süreci tatlıcı esnafının işlerini olumsuz etkiledi. Bu sene kapanmadan ötürü vatandaşların çarşıya inmediğini ve tatlı alışverişinde satışların çok azaldığını belirten tatlıcı Ersin Kayabalı, dört olan eleman sayısını bire düşürdüklerini ifade etti. İşlerin çok zayıf olduğunu anlatan Kayabalı, “Yarıdan fazla kayıp var. İş yok. Bekliyoruz. Hareket yok kapanma olduğu için. Geçen sene ramazanda da iş olmadı. Bu sene de iş yok. Geçen ramazan bayramında da azdı ama bu ramazan bayramında daha az. İnsanlar şu an çarşıya inmiyor. Bizde çarşının göbeğindeyiz. Buraya gelen çok olmuyor. Bu sene halimiz harap. Hiç iş yok. Alanlar da az az alıyor. Yarım kilo, bir kilo. Eskiden tepsi yetiştiremezdik şimdi yarım kilo, bir kilo. Evde insanlar ailesiyle olacak o yüzden alan olmuyor tatlı pek. Bu sene kaybımız çok. Bayramdan sonra inşallah normale döner. Böyle giderse dükkânı kapatacağız. Üretimde de azalma oldu. Şurada dört kişi çalışıyorduk. Tek kişiye düştük. Eleman sayısı azaldı iş olmayınca” şeklinde konuştu. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 12 Mayıs 2021 12:46

Sağlıklı parcandan üretilmiş şekerle uygun fiyatlı tatlı yaparsanız satarsınız.

0 1 Cevap Yaz
Daima eses 12 Mayıs 2021 11:59

Vatandaş da alım gücü yokki iş yok para yok millet kafayı suyırdı

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi