Eskişehir'de bu Ramazan satışları patladı! Öyle bir faydası var ki...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu Ramazan satışları patladı! Öyle bir faydası var ki...
A
a

Ramazan ayının gelmesiyle değişen yemek alışkanlıkları sonucu oluşan hazımsızlık ve şişliğe karşı iyi geldiği bilinen tahinin tüketimi Eskişehir'de artış gösterdi

Sütiş Eskişehir
Ramazan ayının gelmesiyle değişen yemek alışkanlıkları sonucu oluşan hazımsızlık ve şişliğe karşı iyi geldiği bilinen tahinin tüketimi artış gösterdi.
Tahine Ramazan ayında talep daha da arttı. Gün boyu dar vakitler arasındaki iftar ve sahur yemekleri ve ara dönemdeki çeşitli atıştırmalar birçok insanda şişkinliği ve hazımsızlığı da beraberinde getiriyor. Bu tür problemlerin önüne geçmek isteyen bazı vatandaşlar, doğal şifa kaynağı olan tahine yöneliyor. Susamdan yapılan tahinler pide, kahvaltı, yemek, çörek, tatlı gibi birçok günlük yiyecekte kullanılıyor. İftar sonrası yenilen tatlıların üzerine dökülen tahinler diyabet hastaları için de fayda sağlıyor.

“Doğal olması da sağlık için faydalarını arttırıyor”
Eskişehir’de 30 yıldır esnaf olan Selim Yalçıner, ramazanın gelişiyle tahine olan talebin arttığını belirtti. Vatandaşların ağır yemeklerin oluşturduğu rahatsızlıktan kurtulmak için tahin tüketimine özel gösterdiğini belirten Yalçıner, “Tahin genel olarak vatandaşların sıkça tercih ettikleri bir gıda maddesi. Sağlık açısından birçok faydası bulunduğu için insanlar her fırsatta tahin tüketmeye çalışıyor. Taze susamdan çekildiği için herhangi bir koruyucu madde olmuyor. Tamamen doğal olması da sağlık için faydalarını arttırıyor. Tabi marketlerde satılan paketli ürünler için aynı faydaları sağladığını söyleyemeyiz. Açık, koruyucu madde olmayan ve taze çekilmiş tahinler sağlık için faydalı. Vatandaşlar da ramazan ayında tahine daha fazla talep gösteriyor. Beyin, kalp gibi organlara iyi gelen, bağışıklık sistemini güçlendiren tahin aynı zamanda şişliği alıyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Ramazan ayında da vatandaşlar yemeklerde, kahvaltılarda, pidelerde, böreklerde sıkça tercih ediyor. Diyabet hastaları da tatlıların üzerine dökerek tahin tüketiyor. Şeker oranını azalttı ve rahatsız etmediğini söylüyorlar.” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli Birisi 11 Nisan 2022 15:01

onunda kilosu 50 tl oldu

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi