Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de bu noktada artık in cin top oynuyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu noktada artık in cin top oynuyor!
A
a

Eskişehir ve Türkiye genelinde son günlerde artış gösteren koronavirüs vaka sayısı, ulaşım sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Araçlarda tüm hijyen kurallarına uyulmasına rağmen vatandaşlar otobüsle seyahat etmeyi tercih etmiyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in bir zamanlar en kalabalık alanlarından olan otogarda artık in cin top oynuyor! Yaz tatili döneminde vatandaşların otobüs ile seyahate daha fazla yönelmesi beklenirken, bu yıl durum beklenen gibi olmadı. Özellikle son günlerde artan koronavirüs vakaları, vatandaşları özel araçlarla seyahate yönlendirdi. Toplu ulaşımda tedirginlik yaşayan kişiler nedeniyle otobüs firmaları umduğunu bulamadı.

SEZONU YAŞAYAMADIK
Eskişehir Otogar’da bir otobüs firmasında bilet satışı yapan Gökhan Koşarer, vatandaşlarda tedirginlik olduğunu belirterek, “O yüzden işlerde önemli bir şekilde düşüş var. Zaten bu sene sezonu tam olarak yaşayamadık. Bir çok otobüs boşta kaldı. Çalışmak isteyen otobüs bulamadık çünkü zarar ediyor otobüsler. Bu sene istediğimiz verimi alamadık. Bu süreçte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kiralarda destekte bulundu, kiraları almadı. Şu an onlar da bitti ama işte düşüş devam ediyor. İnsanlar daha çok küçük araçlarla istedikleri yerlere ulaşmaya çalışıyorlar.  Rent a carlarda kiralık araç kalmamış. Toplu taşımadan insanlar uzak duruyor. Fiyatlara 5-10 lira yansıdı. Fiyatlar gayet düşük ama işlerimiz beklediğimiz gibi değil” ifadelerini kullandı.

İŞLERİMİZ ÇOK ZAYIF
Bir başka bilet satıcısı Hakkı Sever, işlerin zayıf olduğunu söyledi. Sever, “Koronavirüsten dolayı arabalarımız 46 kişiden 20 kişiye düştü. Çift kişilik koltuklara tek bilet veriyoruz. Yolcuların binerken ateşini ölçüyoruz, yanlarına kimseyi oturtmuyoruz. O şekilde seyahat ediyoruz. Fiyatlar 5-10 lira arttı. Tatil ve asker dönemine rağmen işler hiç artmadı” şeklinde konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜK YOLCU YOK
Koray Gündoğan ise “Şu anda ulaşım sektörü çok kötü durumda. Pandemi sebebiyle yolcu yok. İnsanlar korkmuş. Şu anda üçte iki kaybımız var. Şu anda yaptığımız iş yaz sezonuna göre üçte birlik bir iş. Fiyatlar taban.  Olması gerekenin çok çok altında. Fiyatlar düşük olmasına rağmen yolcu yok. İnsanlar korkudan dolayı toplu taşımayı kullanmıyorlar” dedi.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vahvah 12 Ağustos 2020 10:17

otagar esnafı nın büyükşehire borcu var galiba baksanıza neredeyse bir yıldır tramvaylar çalışmıyor tabii yolcu sayısı da düşüyor gariplerim daha çok bekler

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi