Eskişehir'de bu gece kar yağacak mı? Bugün kar var mı? Hava durumu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu gece kar yağacak mı? Bugün kar var mı? Hava durumu...
A
a

Eskişehir'de soğuk havalar iyice hissedilirken, yoğun kar yağışı sebebiyle çevre illerin ulaşımında dahi sıkıntı yaşanabiliyor. Peki bu gece Eskişehir'de kar var mı? Yarın Eskişehir hava durumu nasıl? Ankara'da kar var mı? İstanbul'da kar yağacak mı? Ankara ve İstanbul hava durumu da dahil tüm bilgiler haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir ve Türkiye soğuk hava dalgası altında. Günlerdir özellikle bölgemizde yağan kar sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, günlük hayatta da sıkıntılar olabiliyor.
Peki Eskişehir'de bu gece kar yağacak mı? Yarın Eskişehir'de kar var mı? Eskişehir hava durumu nasıl? Bu sorulara yanıtlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geliyor.

Eskişehir'de bu gece kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Eskişehir'de bu gece kar yağışı bekleniyor.
Kar yağışı yarın da devam edecek, gece -5 derecenin bile altına inecek olan soğuklar, kar yağışı ile birlikte buz ve donlara sebep olabileceği için yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Eskişehir'de kar yağışı Pazartesi günü de hafif olarak devam edecek, hava sıcaklığı 0 dereceyi görmeyecek. Salı günü ise kar şiddetini artıracak, en düşük -5, en yüksek -2 dereceyi göreceğiz.
Yani kentimizde bu akşam başlayacak olan kar yağışları salı gününe kadar sürecek, Salı günü şiddetini artıracak ancak Çarşamba günü kesilecek.

Ankara'da kuvvetli kar yağışı - Ankara'da bugün hava nasıl olacak? Bu gece kar var mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre; 06.01.2019 Pazar sabah saatlerinden itibaren Ankara’da başlaması beklenen kar yağışlarının gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli şekilde devam ederek 8-15 cm civarında örtü bırakacağı; Pazar gece ve Pazartesi sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 
Yetkililer vatandaşları kar yağışı ve buzlanmayla birlikte başta ulaşım sorunları olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

İstanbul'da da kar var! İstanbul hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bir "kar uyarısı" yayınladı. Yapılan açıklama şu şekilde:
İstanbul'da 07.01.2019 pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren meydana gelecek yağışların, 08.01.2019 salı günü akşam saatlerine kadar kuzey ve doğu kesimleri ağırlıklı olmak üzere aralıklarla kar sağanakları şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güney kıyılarında 1-3 cm. kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm. arasında kar yüksekliği beklendiğinden vatandaşlarımızın ve ilgililerin buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi