Eskişehir'de bu fiyatlar el yakıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu fiyatlar el yakıyor!
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, semt pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşı dinledi. Sürekli artan fiyatların, soğuk hava ve kar yağışı ile katlandığına dikkat çeken Süllü, “Hava buz gibi, ama fiyatlar el yakıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yoğun kar yağışı sonrası semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “Eskişehir’de alışık olduğumuz pazar yoğunluğu, yerini sakinliğe bırakmış. Pazarcı esnafı, soba yakmış ısınmaya çalışarak müşteri beklerken dertleri de ardı ardına sıralıyor. Pazara çıkan az sayıda vatandaş alım gücünün düştüğünü söyleyerek alışverişini artık tane hesabı yapıyor. Eskiden kiloyla alışveriş yapan vatandaş, evine pazar filesi de cüzdanı da boş dönüyor.” diyerek pazardaki izlenimlerini aktardı.

Tencerelerde Sebze Kaynamaz Oldu
Pazar’da 5 TL’nin altında hiçbir kış sebzesinin alınamadığını söyleyen Süllü, “Bir kilogram ıspanak 7 TL, pırasa 8 TL, 1 adet küçücük karnabahar 7 TL, seradan gelen sebzelerden dolmalık biber 16 TL, domates 10 TL, bakla 18 TL, kabak 15 TL.  4 bağ yeşillik, 1 demet maydanoz, dereotu, taze soğan, marul aldınız mı 20 TL. Artık bırakın et, süt fiyatlarını tencerelerde sebze kaynamaz olacak. Yemeğin yanına vatandaş salata yapmayı bırakacak. Meyve fiyatlarını hiç söylemiyorum.” diyerek gıda fiyatlarındaki enflasyona dikkat çekti. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ocak 2022 araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının, Aralık ayına göre, 272 lira artarak 4.924 liraya yükseldiğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili, yoksulluk sınırının da 15.000 liranın üzerine çıkması ile geçim derdine düşen vatandaş için, semt pazarlarının bile artık lüks olduğunu söyledi. 

Tarladan Tüketiciye Herkes Yakınıyor
“Tarladan üretici para kazanamıyor, esnaf dertli, vatandaşın alım gücü gün geçtikçe düşüyor” saptamasıyla halkın yakınmalarını dile getiren Süllü, “döviz kurunun, enflasyonun köpüğünü alacağız diyenlerin beceriksizce uygulamaları sonucu zam dalgaları ile boğuşan vatandaş yaşam savaşı veriyor. Havalar soğuk, ama tezgâhta fiyatların, evde mutafın yangını sönmüyor. Bu yangının sönmesi ve vatandaşımızın rahat nefes alması için, beceriksiz yönetimden, acilen kurtulmamız gerekir”  diyerek erken seçim çağrısında bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
polat 26 Ocak 2022 15:06

Bu fotoğraf ne zamana ait acaba ?

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi