Eskişehir'de bu dükkanlar hareketlendi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu dükkanlar hareketlendi!
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçeceği duyurmasının ardından veliler, okul üniforması satan dükkânlara koştu. Üniforma satan Mustafa Erçin, işlerinde son günlerde yoğunluk olduğunu söyledi

Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçeceği duyuruldu. Bakanlığın yaptığı açıklamanın ardından veliler ve öğrenciler, okul alışverişine çıktı. Okul üniforması satan dükkanlara akın eden veliler, hafta sonu çocuklarının okul ihtiyaçlarına ayırdıklarını ifade etti.

ÜÇ, DÖRT GÜNDÜR YOĞUNLUK VAR
Son üç, dört gündür işlerinde hareketlilik olduğunu söyleyen Mustafa Erçin, “Şu anda velilerimiz geçen seneden daha bilinçli olarak geliyorlar. Artık okulların açılacağı da kesin. Aşılarımız olundu, öğretmenlerimiz de aşılarını oldular. Dolayısıyla velilerimiz artık okullar açılsın diye bekledikleri günlere kavuştular. Üç dört gündür işlerimiz çok yoğun. Geçen seneye göre fiyatlarda değişiklik var. Yüzde 30 ile yüzde 40 fiyat farkı oluştu ama biz bunların tamamını yansıtamıyoruz. Bunun yansıması 3, 4 ay içinde olacak. Yüzde 10, 15 gibi zamlanma oldu şu an” dedi. Fiyatlar hakkında bilgi de veren Erçin, “İlkokul takımları için 250-300 lira arasında rakam çıkar, ortaokullarda 270-350 lira arasında, liselerde de 300-350 lira arasında takımların fiyatları çıkıyor” diye konuştu.

OKULLAR AÇILSIN İSTİYORUZ
Hafta sonunu çocuğunun okul ihtiyaçlarını almaya ayırdıklarını belirten Sıdıka Ayan, “Lise 2 ye geçti. Okulların açılmasını istiyoruz. İnşallah sıkıntı olmaz. Aşımızı yaptırdık eşim de ben de. Göndereceğiz çocuğumuz okula. Fiyatlar uygun. İki iki aldık kıyafetlerini. Almak zorundayız zaten. Daha çanta, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri alacağız” şeklinde konuştu. 

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi