Eskişehir'de bu dolandırıcılara dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bu dolandırıcılara dikkat!
A
a

Eskişehir’de, sigara alma bahanesiyle bir markete giren iki şahıs, kasada duran genci dikkatini dağıtarak 185 lira dolandırdı. Yaşanan olay güvenlik kameralarına yansıdı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de, sigara alma bahanesiyle bir markete giren iki şahıs, kasada duran genci dikkatini dağıtarak 185 lira dolandırdı. Yaşanan olay güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, Yenibağlar Mahallesi Eti Caddesi üzerinde bulunan bir markette yaşandı. Akşam saatlerinde, kimliği belirsiz 2 şüpheli sigara alma bahanesiyle markete girdi. Kasanın bulunduğu masaya şüphelilerden biri 20, diğeri 100 lira bırakarak sigara istedi. Babasının dışarıda olması nedeniyle markete tek bulunan Cevdet Coşkun ise, para üstlerini hazırlayarak şahıslara verdi. Bu sırada 20 lira veren şüpheli, para üstünü iade edip eksik verdiği gerekçesiyle Coşkun’dan tamamlamasını istedi. Ardından diğer şüpheli ise, para üstünü aldığı 85 lirayla birlikte masa bıraktığı 100 lirayı Coşkun’a fark ettirmeden alarak cebine koydu. Daha sonra iki şüpheli marketten çıkarak gözden kaybolurken, yaşanan olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

“Ben para üstünü düzeltirken, diğeri verdiği 100 lirayı aldı”
Yaşadığı olayı anlatan Cevdet Coşun, “İki kişi geldiler, sigara istediler. Biri 20, diğeri 100 lira verdi. Ben diğerinden eksik para aldım. Eksik verdiğime para üstünü hazırladım, kendi para üstünü verdim. Diğeri o sırada eksik para verdin dedi ve bana tekrar parayı verdi. Para üstünü düzelttim ona verdim. Ben para üstünü düzeltirken, diğeri verdiği 100 lirayı aldı. Ondan sonra gittiler. Ben o sırada kasayı topluyordum. Kasadaki sayı zaten belliydi. Eksik olduğunu hissettim, çıktım arkalarından baktım yoklardı. Karşı parka gittim, dükkanın arkalarına gittim ama bulamadım. Ardından kamera kayıtlarına bakınca çaldıklarını gördük. Maskeleri takılıydı ama tişörtleri ve giyim tarzları belliydi, dolaştık ama bulamadık. Daha önce böyle bir olay yaşadık ama 1-2 saat sonra gelip fazla para verdiniz diye bırakanlar çok oldu. Yani ilk defa başımıza böyle bir olay geliyor” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Coşkun, “Polise ifade verdik, onlar da biz buluruz dediler. Ondan sonra kamera kayıtlarını gösterdik. Birkaç yerden daha kamera kaydı alınacak. Onları da verdikten sonra yüksek ihtimal bulunur diye düşünüyorum” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Matematik 19 Ağustos 2020 11:22

Öncelikle mağdura çok geçmiş olsun. Ama haber içeriğini dikkatlice okursanız; dolandırılan miktarın 100 TL olduğu ortaya çıkıyor. Muhabirin matematiği sınıfta kalır. Hırsız kendi bıraktığı 100 TL'yi geri aldığı için; 85+15(satılan mal bedeli)= 100 TL'lik zarar var.

0 1 Cevap Yaz
Hacı abi 18 Ağustos 2020 13:23

Bunlar tırnakçılar, kasadan verdiğiniz para üstünü sayarak verirseniz ve en önemlisi aldığınız parayı hemen kasaya atmadan elinizin altında bulundurursanız sizi dolandıramazlar. Nasıl mı ? 50 tl veriyor, 10 lirasını dükkanınızda harcıyor, 40 tl para üstünü alınca itiraz ediyor ve çirkefliğe başlıyor. Vay ben 100 tl verdiydim eksik bu para, hesap yapmayı bilmiyon çıkar paramı falan filan. O sırada siz tırnakçının verdiği ve kasaya hemen koymadığınız elinizin altındaki 50 tl yi gösteriyorsunuz ve diyorsunuz ki; Verdiğin para bu, sen kimi kandırıyon ? defol git dükkandan seni sahtekâr diye yaka paça dışarı atıyorsunuz. Tam tersi verilen parayı hemen kasaya atarsanız geçmiş olsun. Tertemiz dolandırıldınız demektir.

0 4 Cevap Yaz
Aman dikkat ! 18 Ağustos 2020 13:09

Bunlara halk arasında tırnakçı denir, mümkün oldukça gözünüzün tutmadığı kişilerden 100 veya 200 tl bütün para almamaya çalışın. Gerekirse bozuk yok, sen bozdurda gel diye söyleyin. Aldığınız parayı hemen kasaniza atmayın, tırnakçıların en sevdiği falso budur. Size 20 lira verir, siz o parayı kasanıza atıp paranın üstünü tamamlasanız verseniz bile bu sefer size hayır ben 100 tl verdim. Diyerek itirazda bulunur ve bunu çirkeflik, kabalık yaparak, zaman zaman sesini yükselterek yapar. Zira aynısını bana yaptılar zamanında 50 tl kaptırmıştım. Ama iş işten geçmişti. Sonra bu tip girişimlere karşı ben refleks geliştirdim ve bu tip çakallık yapanları hep rezil ettim. Hatta birisini yaka paça bağır çağır dışarı atmıştım. Yediği tokatta yanına kâr kalmıştı tırnakçının. Aman diyeyim aman ayık olun değerli hemşehrilerim..

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi