Çakırözer boşuna mı uğraşmış?

Milletvekili Utku Çakırözer, döviz kurundaki artış nedeniyle yerel yönetimlerin aldıkları kredilerin geri ödemelerinin büyük sıkıntıya neden olduğunu belirtti ve kur farkı nedeniyle oluşan zararın hazineden karşılanmasını istedi

6 Aralık 2021 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir

Milletvekili Utku Çakırözer, döviz kurundaki artış nedeniyle yerel yönetimlerin aldıkları kredilerin geri ödemelerinin büyük sıkıntıya neden olduğunu belirtti ve kur farkı nedeniyle oluşan zararın hazineden karşılanmasını istedi. Çakırözer, "Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin Eskişehirlilere hizmet için Avrupa'dan aldığı kredilerin bugün geri ödemesi vardı. 3,3 milyon dolar ve 2,4 milyon euro borç ödediler. 15 Aralık'ta da 811 bin dolar ödeyecekler. Bu ödemeler için bir ay önce 1 Kasım tarihinde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen 66 milyon 137 bin lira ayırmıştı. Ama otuz gün sonra, işte bugün, bu borcun toplamı 92 milyon 229 bin liraya yükseldi. Sadece 30 günde kur farkı nedeniyle Eskişehirlilerin bütçesinden 26 milyon lira çalındı" ifadelerinde bulundu.

Öncelikle Sayın Çakırözer'e bir Eskişehirli olarak teşekkür ederim. Teşekkür ediyorum çünkü hükûmetin veya belediyelerin aldığı borçları nihayetinde benim gibi vatandaşlar ödüyor. Netice itibarıyla içinde bulunduğumuz ekonomik çöküşün bedelini de yine garibanlar ödeyecek. İstanbul Boğazında oturan AK Müteahhitler değil. Muhtemelen onlar döviz arttıkça, "Yaşşşa be Reis!" diyerek, bardağı 8 bin liralık viskilerini birbirlerine tokuşturuyordur...

Bu arada belirtelim; CHP'li Çakırözer Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kredilerin Türk lirası karşılıklarının nasıl arttığını, AK Partili ve AK Partili amcalarına bakarak oy kullanan MHP'li milletvekillerine tablo ile gösterdi. Ancak bana kalırsa Çakırözer boşuna uğraşmış. Kendisine küçük bir hatırlatma yapalım. Sayın Çakırözer; siz bırakınız tabloyu, ışıklı panoyla bile gösterseniz, insanlar görmek istemediklerini görmeyeceklerdir. Onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır...

 

Rakamlar TÜİK'ten

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir hamle yaparak, bir dizi miting düzenlemeye başladı. Mitinglerin amacı, iktidarı erken seçime zorlamak. Bu mitinglerin ilki Mersin'de gerçekleşti. Ortada yaklaşık 20 yıllık iktidardan dolayı yorulmuş ve yıpranmış bir iktidar var. Üstüne üstlük Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini de yaşıyoruz. Belli ki AK Parti cenahı seçimi ötelemek ve olabildiği kadar koltukta kalmayı hedefliyor. Şimdi biz Eskişehir Milletvekili Çakırözer'in de katıldığı Mersin mitingine dönelim.

AK Partililer mitinge 21 bin kişinin katıldığını belirtiyor. Öncelikle şunu belirteyim; her ne kadar Mersin, Eskişehir kadar soğuk olmasa da, bu mevsimde bir mitinge 21 bin kişiyi toplamak ciddi bir başarıdır. Sevgili AK Partililer o rakama yaz ortasında ve sponsorların gönderdiği ekmek arası dönerlerle ve "Yan masadan gönderilen" civar illerin katılımlarıyla ve "Eğer mitinge katılmazsanız, yerinize personel buluruz"larla bile ulaşamıyor. Ayrıca mitingle ilgili fotoğraflar ve kamera görüntüleri ortada. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, herkesin cep telefonu var ve herkes kameraman. Net bir şekilde 100 bin kişinin bile üzerine çıkan bir kalabalık var. Sanırım en güzel cevabı, yine mitingi düzenleyen Kılıçdaroğlu vermiş. Kılıçdaroğlu "Mersin mitinginden elimde rakamlar var' demişsin Erdoğan. Allah'ını seversen doğru söyle, TÜİK'ten mi aldın?" ifadelerinde bulunmuş.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yorumcu 7 Aralık 2021 10:34

Merak ettim dışarıdan alınan borç ile hangi yatırım yapılmış? İki tane parktan ve trafiği sıkıştırmaktan başka bir işe yaramayan ring hatlarından başka.

1 0 Cevap Yaz
Birkan 6 Aralık 2021 13:45

Olan tüm Eskişehirliye oluyor.. Buyükerşen yurtdışından borcu keyfine mi aldı ? Yerel kredi almasını niye hükumet engelledi ?

2 5 Cevap Yaz
Gökay 6 Aralık 2021 13:43

Belediyeyi Chp kazandı diye İller bankasından kredi verdirmeyenler utansın

3 6 Cevap Yaz
Ne 6 Aralık 2021 13:42

Seçimler hiç adil şartlarda olmadı, partiden belediye başkanı adayı olan bakanların normalde, bakanlıktan belediye başkanlığı adaylığını ilan ettiği için derhal istifa etmesi gerekirdi. İstifa etmediler ve bakanlığın tüm harcama ve yetkilerini seçim çalişmaları için çatır çatır çarçur ettiler... Bu baştan başa usulsüzlüktü ama aynı anda hem ekmeğim hem pastam diyenler kaybettiler. Bunlarin hesabını kim sordu ?

2 4 Cevap Yaz
Örnek 21 Ekim 2021 19:23

ESOGÜ de daire başkanı olarak söz verildi diye ortalarda gezen A.Y. , Anadolu üniversitesi eğitimbirsen de sendika yöneticisiyken ESOGÜ ye daire başkanlığı sözü veriliyorsa bunun adı nedir. ESOGÜ yü sendika yönetiyor söylentisi dogruymuş ozaman

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi