Eskişehir'de böyle giderse Yunus Emre Halk Çarşısı kapanacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de böyle giderse Yunus Emre Halk Çarşısı kapanacak!
A
a

Eskişehir’de Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı yüksek elektrik faturalarından dolayı dert yandı. Esnaf faturaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, devletten destek istedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hayat pahalılığı her geçen gün artarak devam ederken, yüksek enerji fiyatları da halkı olumsuz yönde etkiledi. Bir yandan pandemi, diğer yandan kur fiyatları derken, yüksek enerji fiyatları da özellikle esnafı iyice çıkmaza soktu. Yunus Emre Halk Çarşısı esnafları elektrik faturalarının iki, üç kat arttığına dikkat çekerek isyan etti. Bu şekilde devam etmesi halinde dar gelirli insanların alışveriş yaptığı Yunus Emre Halk Çarşısının kapanabileceği dile getirildi.

MÜŞTERİME YANSITMAK ZORUNDAYIM
Nevzat Tokatlı, “Biz normalde dükkanlarımızda çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, buzdolabı, televizyon çalıştırmıyoruz. Sadece dükkanımda aydınlatma kullanıyorum. Bizim normalde dükkanın aydınlatması 200-210 arasında geliyordu. Son gelen fatura 418,60 kuruş gelmiş. Bu normalde bir katı kabul ama direk iki katı gelmesi bizim kendi ödeme şartlarımızı, hayat şartlarımızı çok zora sokuyor. Benim küçük bir dükkanım var ve ufak bir aydınlatma da bu kadar fatura geliyorsa, bir de büyük dükkanları düşünün. Biz bunları nasıl ödeyeceğiz. Ben bunları müşterime yansıtmak zorunda kalacağım. Genel giderime bunu eklemek zorunda kalacağım.”

AYAKTA ZOR DURUYORUM
Mehmet Özşahin, “Elektrik faturaları acayip yükse geldi. Üç katı falan diyeyim. İki dükkan var bende, 230 lira birine yatırıyordum, 190 lira diğerine yatırıyordum. İkisi toplam 900 lira oldu. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Daha doğalgazı görmedik, bir de doğalgaz gelince ne yaparız bilmiyorum. Zaten zor ayakta duruyorum.” 

BÖYLE GİDERSE ÇARŞI KAPANIR
Erhan Yılmaz, “Şu an gelen faturalar aşırı derecede yüksek. Yani biz şu ürünleri görüyorsunuz 5-10 lira karla satıyoruz. Alt gelirli insanları giydiriyoruz. Fakat biz bu şekilde enerji paralarına dayanamayız. Bu şekilde devam ederse muhtemelen 6 ay sonra dar gelirli insanları insanların giyindiği bu çarşıların kapandığını göreceğiz.”

DESTEK BEKLİYORUZ
Öte yandan Yunus Emre Halk Çarşısı Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fevzi Beysel faturaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, yetkililerden destek istedi. Beysel, “Açıkçası bu kadar beklemiyorduk. Biz bir de nöbetçi lambalara döndük, tasarruf etmeye çalıştık. Rakamlar yine ortada. Bu maliyetlere biniyor, zaten esnaf olarak kötü bir dönemden geçiyoruz. Dolar kurundan dolayı fiyatlar çok fazla artmıştı.  Esnaf karı geçti, elindeki ürünü zarar etmeden satmaya çalışıyordu. Bir de bunların üzerine çok astronomik şekilde faturalar yükselince şaşırdık. Faturalar elimde; geçen ay gelen 4 bin 900 lira olan fatura, bu ay 10 bin 975 lira geldi. Aidatlarımız yüksek, esnaf zaten müşteriyi memnun edebilmek için şimdilerde kar etmeden ürün satmaya çalışıyor.  Bu duruma bir an önce formül üretilmesi, faturaların düşürülmesi ve gözden geçirilmesi gerekiyor. Devletimizden destek bekliyoruz” dedi.
Kaynak : Şener Çetin
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 27 Ocak 2022 11:01

bir çorabı 15 tl ye satarsan tabii kimse almaz kapatırsın dükkanı...

2 6 Cevap Yaz
Ahmet 26 Ocak 2022 23:57

Biraz da siz devlete destek çıkın zamanında yaptığınız yatırımlardan yiyin . Herşeyi devletten beklemeyin fiyatlar hiç de ucuz değil ..

3 8 Cevap Yaz
Serdar

Adamcazın iki dükkancığı varmış acıyın biraz yahu

2 5
Reşit 26 Ocak 2022 19:38

Kapansın bir zahmet, en pahalı ve kalitesiz giyim burada.

3 10 Cevap Yaz
Nebi 26 Ocak 2022 18:30

Bundan sonra böyle... Elektrik özelleşirken kimse sesini çıkarmıyordu. Şimdi tekelleşince kimse ağlamasın

6 9 Cevap Yaz
Şafak 26 Ocak 2022 18:25

Yani epeydir bu halk çarşısında alışveriş yok denecek kadar az.. Esnafın sattığı ürünler marka değil ama sanki marka mallar satıyormuş gibi fiyatlar ateş pahası.. En son ben 5 ay önce buradaki esnafın birinden ayakkabı aldım, 115tl fiyatla aldım. Ama o ayakkabıyı 2 ay bile giyemedim, ayakkabılar parçalandı gitti. Ama daha sonra alanönünde bulunan bir ayakkabıcı esnaftan 50tl ye aynı kalite bir ayakkabı aldım giyiyorum daha. Şimdi düsünün aynı kalite malı 50tl ye satanda kar ediyor, 115tl ye satanda kar ediyor hemde fazlasıyla... Halen diyorlar ki; Biz bu maliyeti nihai tüketiciye yansıtırız. Bu kafayla, zaten bugüne kadar ayakta durmanız mucize yahu ! Esnaflık bu değildir, hele hele ticaret hiç değildir

2 10 Cevap Yaz
FAHRETTİN 26 Ocak 2022 18:09

Biz Eskişehirlilerde buranın fahiş fiyatlarından dertliyiz ne yapacaz ?

1 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi