Eskişehir'de boşanma davalarına mahkeme salonu yetmiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de boşanma davalarına mahkeme salonu yetmiyor!
A
a

Eskişehir Adliyesinde boşanma olayları o kadar arttı ki artık mahkeme salonları yetmez oldu. Boşanma davalarındaki yoğunluk nedeniyle 4 olan mahkeme sayısını 5’e yükseltti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Adliyesinde yer alan dört Aile Mahkemesinde her gün görülen 400 dava dosyasının neredeyse tamamını boşanma dosyaları oluşturuyor. Artan boşanma davaları nedeniyle yoğunluğun artması,  4 olan mahkeme sayısını 5’e yükseltti.

Yeni kurulan 5. Aile Mahkemesi de geçtiğimiz günlerde mesaisine başladı. Başta şiddet gibi nedenlerin oluşturduğu boşanma davalarında ikinci sırayı aldatmak aldı. Şiddetli geçimsizlik, tehdit, sadakatsizlik, aşırı içki kullanmak gibi nedenlerle açılan davalara anlaşmalı boşanma ve velayet gibi dosyalarda eklenince yeni mahkeme de pek çok dosya ile karşı karşıya kaldı.

Eskişehir Adliye Sarayının yükü her geçen gün daha da artıyor. Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY)davalarının artması nedeniyle adliyede ceza mahkeme sayısına bir yenisi daha eklenirken aynı durum Aile Mahkemelerinde de yaşandı. Daha önce 4 olan mahkeme sayısına boşanma dosyalarının yığılması sebebiyle 5’e yükseltildi. Her mahkemede ayda 400’e yakın davanın görüldüğünü belirten yetkililer, bu davaların en çoğunu boşanma davalarının oluşturduğunu söylediler.

Şiddet, zina, kötü muameleme, ağır derecede onur kırıcı davranış, suç işlemek, haysiyetsiz bir yaşam sürmek, terk edilmek, akıl hastalığı, şiddetli geçimsizlik, iftira, aile ile görüştürmemek, tehdit, sadakatsizlikle suçlamak, çalışmamak, sevgilisini unutamadığını söylemek, evlilik dışı çocuğu olmak, darp, imam nikâhlı yaşamak, tarikata katılmak, aşırı içki kullanmak gibi nedenlerin yol açtığı boşanma davalarında yaşanan artış mahkeme salonlarının da tıka basa dolmasına yol açtı.

Bu tür şikâyetler ile açılan boşanma davalarının yanı sıra çekişmeli boşanma, nafaka ve velayet duruşmaları ile birlikte beş ayrı aile mahkemesinde ayda yaklaşık bin’e yakın dava dosyasının açıldığını ifade eden yetkililer, açılan boşanma davalarının başında şiddet ve geçimsizlik nedenlerinin yer aldığını da sözlerine eklediler. Yeni açılan ve sayısı 5’e yükselen Aile Mahkemesinde de yeni dosyaların görülmeye başladığı öğrenildi.
Kaynak : İstikbal
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi