Eskişehir’de bize güven var

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de bize güven var
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yerel seçimlerle ilgili olarak, “Eskişehir’de bizlere bir ciddi güven var. Bu güvenden kaynaklanan ı bir MHP’li bir AKP’li veya farklı partideki oyunu rahatlıkla bize verebiliyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
HABERİN VİDEOSUNU İZLE

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç TBMM’de gerçekleşen CHP Grup toplantısı sonrası meclis bahçesinde ES TV Canlı yayınında soruları yanıtladı.  ESGROUP Genel Koordinatörü ESTV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın soruları yanıtlayan Çakırözer, Süllü ve Başkan Ataç yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Utku Çakırözer, CHP grup toplantısı ve yerel seçim ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Meclisten ilk canlı yayını ES TV yapıyor. Teşekkür ediyoruz. Eskişehir’de en büyük gurur kaynağımız belediye başkanlarımız. Bunların yanı sıra bu seçimde omuz omuza kol kola örgütümüzle tabi ki il başkanımız il yönetimimiz belediye başkanlarımız ve bizler tüm CHP’liler şehrin tamamını kucaklayarak inanıyorum ki he Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 14 ilçeden önemli bir bölümünü alarak büyükşehir belediye başkanını da meclisinde yalnız bırakmayacak çoğunlukta seçimden zaferle çıkacağız” diye konuştu.

TOPLANTIYI ANLATTI
CHP’nin Abant toplantılarında yapılan çalışmaları da anlatan Çakırözer, “Abant toplantılarında isimlere ya da şehirlere girmeden yerel seçimde nasıl çalışılacağına yönelik konuşmalar yaptık aday belirleme süreci başladı. Ekim ayı içerisinde süratli bir şekilde bir çok ilde metropol şehirlerde adaylarımızın açıklanacağını düşüyorum. Partimizin karar organları var. Oralarda konuşulacaktır. Başarılı belediye başkanlarımızı koruyarak onların başarılarının diğer illere örnek olması yönünde bir strateji izleyeceğimizi tahmin ediyorum” dedi.

VATANDAŞ BOZACAK
Yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Çakırözer, “ İttifak aslında Eskişehir güzel bir örnek. İttifakı en iyi vatandaş sandıkta gösteriyor. İşte Ahmet Ataç’ın belediye başkanlığı, işte Yılmaz Büyükerşen’in belediye başkanlığı işte Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bizim Odunpazarı’nı alışımız Han, Mahmudiye Başkanlığı hepsi aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunun ötesine geçen başarılarla Belediye Başkanlıklarını defalarca yenilediler bunlar sadece CHP oyu ile olacak iş değil. Bu seçim de sadece CHP oyu ile kazanılmayacak. MHP, AKP’nin tepedeki pazarlıklarını vatandaş bozacaktır Eskişehir’de özellikle bozacaktır” diye konuştu. Milletvekili Süllü de ittifak konusunda, “Eskişehir’de son dört seçimde bir gönül ittifakı var. Yerel seçimlerde vatandaşlar Eskişehir’i Eskişehir yapan belediye başkanlarımıza oy verme eğilimini göstererek bir gönül ittifakı içerisine giriyorlar” ifadelerine yer verdi.

EMANET OYLAR GERİ GELECEK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaklaşan yerel seçimler hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “24 Haziran’da AKP ile Tepebaşı için konuşuyorum. Bizim aramızda 10 bin oy fark var. Ama baktığımızda 42 bin oy İYİ Parti’ye ve HDP’ye gitmiş. Bana göre bu çok ciddi bir oy, ben onun gerçekten emanet oy olduğuna inanıyorum. Eskişehir halkı hem Yılmaz Büyükerşen hocamızı ve beni partiler üstü kabul ediyorlar. Bizim şahsımıza oy verdikleri için orada parti sıkıntısı olmuyor. Siyasi bir sıkıntı yaratılmıyor. O oyların ben geri geleceğine inanıyorum. O yüzden çalışmalarımızı onun üzerine yapacağız. Ben AKP, MHP ittifakını şöyle yorumluyorum; MHP çok ucuz hesaplara gelmeyecek. Yani sana bir liste başı meclis üyeliği verelim şunu bunu diyecekler ama olmayacak. MHP örneğin Eskişehir’de diyecek ki ben Tepebaşı, Odunpazarı’nı istiyorum diyecek. Ama bu ittifakın tabanını tutmaları mümkün değil. Eskişehir’de bizlere bir ciddi güven var. Bu güvenden kaynaklanan o oylarını bir MHP’li bir AKP’li veya farklı partideki oyunu rahatlıkla bize verebiliyor.”

AK PARTİLİ VEKİLLERE ÇAĞRI
Eskişehir milletvekilleri ile görüşülüp görüşülmediği yönündeki soruya yanıt veren Milletvekili Süllü, “Törenlerde görüşüyoruz ama bizim en önemli arzularımızdan biri yedi milletvekili olarak Eskişehir’in sorunlarını siyasete kurban etmeden her tür siyasi ideolojiden uzak olarak çözmek. Çünkü biz yedimiz de Eskişehir milletvekiliyiz. Benim buradan da bir çağrım olacak. Emine Hanımın bir torunu olmuş güle güle büyütmesini diliyoruz. Kendisi Amerika’daymış Amerika’dan geldikten sonra bir çağrımız olacak Utku beyle birlikte. Yedi milletvekili ile bir masa etrafında toplanıp Eskişehir’in önemli gördüğümüz sorunları havalimanı, Gemlik bağlantısı, Şehir Hastanesi, termik santralin yapılmaması 17 Ekimde ihale çıkılacağı söyleniyor. Tüm bu konularda Eskişehir milletvekilleri olarak siyaset üstü nasıl bizim belediye başkanlarımız bunca zaman siyaset üstü başarılı oldularsa bizde Eskişehir adına Eskişehirliler için siyaset üstü davranarak gerekeni yapma konusunda kararlıyız. Buradan da çağrımızı yinelemiş olalım” diye konuştu.
Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın “Eskişehir’e iki organize sanayi bölgesi daha yapılacak” sözlerine de yanıt veren Başkan Ataç şunları söyledi: “Bizlere danışmadan böyle bir açıklama yapmasını hoş görmüyorum. Bir yetki zafiyeti oluyor. Bu tip şeyler oturup tartışılır ondan sonra açıklanır. Herhalde yeni acemi olduğu için bu tip şeylere pek dikkat etmiyor. Bu tip şeyler önemli şeyler. Şehrin geleceği ile ilgili kararı öncelikle belediye başkanları verir. Onlarınki bir tavsiye gibi olur. Belediye başkanları onu uygun görürse hayata geçirir. Bu konulara dikkat etmelerini öneririm.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yusuf 3 Ekim 2018 12:19

Eskişehir büyükşehir için CHP açısından keklik gibi görülüyor.Bu seçim öyle olmayacaktır.Chp'nin genel başkanı da dahil yerel yöneticileri ile halka güven vermiyor.Halkla arasında büyük bir mesafe ve iletişim problemi var.Chp'ler burnundan kıl aldırmayan kendini kaf dağında gören okumuş cahillerdir.Bu kafayla iktidar olmayı bırak aslında muhalefet bile olamazlar.Bu yuzden Akp iktidarından dolayı mecbur oy veren çok seçmen var.Chp'nin kuruluş felsefesinden uzak ve tek adam rejimini parti içinde uygulayarak demokrasi ile alakasida yoktur.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi