Eskişehir'de birlik ve bütünlük hakim

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de birlik ve bütünlük hakim
A
a

Tepebaşı Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla iftar yemeği düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediyesi’nin Muharrem Ayı dolayısıyla Altınsaray Davet Salonu’nda düzenlediği iftar yemeği ve aşure ikramı programı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Rabia Akman, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Tepebaşı Belediyesi Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Seyit Battal Gazi Ocağı’ndan Tuncay Uslu, “Muharrem ayları Hz. Hüseyin ve 72 Kerbela şehidinin çektiği acıların derinde hissedilerek yaşandığı bir dönemdir. Alevi toplumu bu zamanlar da ehlibeyt sevgisini, Hz. Hüseyin’e olan bağlılığını yüreğinde hisseder. Sevgili canlar, Türkiye’de Alevi sorunu yoktur. Tarihten günümüze siyasilerin Aleviliği yanlış anlama ve ayrımcı bir davranış sergileme sorunu vardır. Gerçek demokrasiler rivayet ile değil, kurallarına tam riayet ile kökleşir. İnşallah insanlık alemi de Kerbela’dan gerekli dersleri alır da adaletin, özgürlüğün, barışın, eşitliğin olduğu ve savaşın, yoksulluğun, kan ve göz yaşının olmadığı bir dünya da yaşarız. Tepebaşı Belediye Başkanımız Dt. Ahmet Ataç’a da verdiği destek ve bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyoruz” dedi.
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç ise, “Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç, her zaman Eskişehir’imizin güler yüzü olmuştur. Yapmış olduğu tüm işler takdire şayandır. Tepebaşı bölgesini her zaman temiz ve bakımlı görmek bizleri de gururlandırıyor. Bu akşam bizler için tertip edilen bu etkinlik için de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Eskişehir’de bir huzur ve bütünlük ortamı olduğuna dikkat çekerek, “Biz belediye olarak vatandaşımızın her zaman yanında olmayı hedefledik. Bu günlere de bu bakış açısı ile geldik. Bizim belediyecilik anlayışımız budur; insanımızın iyi gününde, kötü gününde beraber olmak en büyük hedefimizdir. Sevgili canlar, önemli bir ay içindeyiz. Muharrem iftarları birlik ve beraberliğin sofralarıdır. Şehrimizde birlik ve bütünlük hakim. Elbette Eskişehir’de Alevi dostlarımız güven ve mutluluk içinde yaşıyorlar. Eskişehir’imizde ne mutlu ki Alevisi, Sünnisi, Çerkesi, Tatarı, Göçmeni, ülkemizin diğer yerlerinden göçen vatandaşlarımız ile bir aradayız. Tüm yurttaşlarımız Eskişehir’de bir bütünlük içinde ve bundan çok mutlu. Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin devam etmesi, güzel ülkemizin ilelebet varlığını sürdürmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise konuşmasında, “Ne yazık ki insanlık tarihi demokrasi ve hoşgörü uğruna yitip giden canlarla dolmuştur. Gönül isterdi ki bunlar yaşanmasın. Artık hepimiz; ‘Ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ dizelerini duymayacağımız günlerde yaşamak istiyoruz. Hep birlikte, barış ve hoşgörü içinde, sevgiyle, mutlulukla, ülkemize güvenerek, herkesin özgürce inancını yaşadığı günler diliyorum” dedi.

Başkan Ataç’ın katılımcılar ile tek tek selamlaşarak sohbet ettiği etkinlik, okunan sofra duası ile son buldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Muammer 25 Eylül 2018 14:52

Varsa yoksa Muammer SABAN

0 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi