Eskişehir’de bir zam daha kapıda!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de bir zam daha kapıda!
A
a

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, dolmuş, taksi, minibüs, halk otobüsü ve servis araçları için Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) en az yüzde 20 olmak üzere zam talebinde bulunduklarını duyurdu. Talep kabul edilirse minibüs ücreti 7 lira 50 kuruş olacak. Yeni tarife 12 Eylül Pazartesi’den itibaren uygulanacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, taşıma sektöründeki esnafların evine ekmek götüremez duruma geldiğini ve bu nedenle zam kararı aldıklarını söyledi. UKOME’ye zam taleplerini ilettiklerini belirten Birsen, “UKOME Cuma günü olağanüstü toplanarak zam kararını değerlendirecektir. Aylardır yaşadığımız motorin, mazot, benzin, asgari ücrete gelen zamlar, araç trafik kasko ödediğimiz ücretler, asgari ücretten sonra yapılan her türlü kıdem tazminatı, ikramiye vb. girdilerimizin olağanüstü artması, yine yedek parça, lastik tamir ve bakım ücretlerinin artması, ulaşım sektöründeki esnaf ve sanatkarımızı zor duruma sokmuştur. Dolayısıyla zam kaçınılmaz oldu” dedi.
HALKIMIZ OLUMLU KARŞILASIN
Zam yapmak istemediklerini ancak mecbur kaldıklarını vurgulayan Birsen, “Her türlü arkadaşlarımız bugüne kadar fedakarlıkla durumu bu noktaya kadar taşıyabildiler. Ama bu noktadan sonra taşınılmaz bir yük esnaf ve sanatkarımızın üzerine binmiş oldu. Bu yükü de zam talebimizin UKOME tarafından kabul edileceğine ve zammın pazartesiden itibaren geçerli olacağını buradan duyurmak istiyorum. Gerçekten bu konuda yapılacak her türlü imkanı seferber etmek isterdik ama bu durum karşısında da esnaf ve sanatkarımızın ulaşım sektöründeki esnafımızın yapacak bir şeyi kalmadı. Zam talebimizin halkımız tarafından olumlu karşılanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MİNİBÜS ÜCRETİ 7 LİRA 50 KURUŞ OLACAK
Zam taleplerinin en az yüzde 20 civarında olduğunu söyleyen Birsen, “Bu konuda herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını düşünüyorum. Esnaf arkadaşlarımızın ‘müşteri veli nimetimiz’ sloganıyla halkımızla hiçbir problem yaşamadan servis araçlarıyla öğrencilerimizi okullara taşıyarak sorunsuz bir sezon geçirecekleri kanaatindeyiz. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranarak herhangi bir sorun yaşandığında bizlere müracaat etmelerini bekliyoruz.Yapmış olduğumuz müracaatta dolmuş, minibüsler için istediğimiz ücret 7 lira 50 kuruş. Öğrenciye daha önceki gibi indirim uygulanacak. Taksimetrelere zam istemedik. Taksimetrelerde halkımızın pahalılık şikayeti var, bu yüzden zam istemedik. Olağanüstü bir artış olmadıkça taksimetrelerde zam talebimiz olmayacak” şeklinde konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ö.Faruk 10 Eylül 2022 09:18

Hükümet ekonomimiz çok iyi diyor ya...daha miye içerleniyorsunuz zamlara...🤣🤣🤣🤣🤣

0 0 Cevap Yaz
Aliye 9 Eylül 2022 13:13

Yazik ya biraz insanlara aciyin tam okulun acildigi zaman

0 3 Cevap Yaz
İlhan 9 Eylül 2022 06:53

Az olmuş 10lira olmalıydı yuh yani

1 5 Cevap Yaz
Okur 8 Eylül 2022 22:00

Bu esnaf ağlamalarından sıkıldık yani kendilerini bişey sanıyorlar. Kazanamıyor san kapat arkadaş bırak güçlü olan sermayesi olan yapsın işi.

1 5 Cevap Yaz
Özer 8 Eylül 2022 21:03

Taksimetrelerden halk şikayet ediyormuşta ondan taksilere zam istememişler. Yani şikayet eden yoksa, geçinemiyoruz diye yap yaygarayı bastır zammı ha öyle mi ? Tamda esnafın zihniyetini yansıtan, esnafa yakışan bir esnaf odası başkanı. Bu halk böylelerinide kazandırıyor işte ne yaparsın ?

1 12 Cevap Yaz
Rıza

İyice soyguncu olmuşlar inşallah bir gün birisi çıkarda plakalarını iptal eder tekel yapmışlar resmen istediğin yerde dükkan açıyorsun ama Minübüs çalıştıramıyorsun bu yüzden yamyamların vicdanına kaldık

2 6
Muharrem çelik 8 Eylül 2022 19:34

Para pul oldu esnaf ne yapsın? Devletin belirlediği asgari ücreti, devlete rest çekip, işçiye vermeyen bir sürü fabrika var. Herşeyin dengesi alt üst oldu. Ne alan memnun ne satan, işler hiç iyiye gitmiyor. Ne olacak bu memleketin hali?

5 9 Cevap Yaz
Mahmut soylu

Ne esnafı kardeşim bunlar tüccar adamı yerler bunlar başkanıda üyeside

1 5
ismail 8 Eylül 2022 19:27

yolcu minibüsleri Bir turda 20 kilometre yol yaksa 4 den olmaz ama olsun 160 TL yakıt harcar gidiş geliş 50 yolcu alsa 375 yapar siz fakir münibüs sahibi gördünüz insanda biraz Allah'tan korku olacak

3 19 Cevap Yaz
remzi

çok bonkör hesap yapmışsın usta yakıtı 2 katı hesaplamışsın bir yolcu minibüsü her turda en az 250 TL para kazanır büyük para

2 11
Hasan

Sadece yakitla kaliyormu..?

5 1
İsmail

Utansınlar diye yaptım hata yok 100₺ yakılmayan yoldan 375₺ Üstü para toplar bunlar

1 5
Osman

Sadece yakıtla kalmıyor çoluğuna çocuğuna aldığı donu dondurmayı pazar parasını da ekliyorlar gider olarak

0 3
Marmara kazim 8 Eylül 2022 18:38

Orta direk şaban filmi gercek oldu

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi