Eskişehir'de bir zam da halk ekmeğe

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bir zam da halk ekmeğe
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe zam yapıldı. Yeni yapılan düzenleme ile 200 gramı 2,5 liradan satılan ekmek, yüzde 20 zamlanarak 3 lira oldu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe zam yapıldı. Yeni yapılan düzenleme ile 200 gramı 2,5 liradan satılan ekmek, yüzde 20 zamlanarak 3 lira oldu.

HALK EKMEĞE TALEP FAZLA
Eskişehir'de geçtiğimiz bir yıl içerisinde ekmeğe 5 kez zam yapıldı. Aralık ayının son haftasında Eskişehir Ticaret Odası'nın olağan meclis toplantısında alınan karar ile ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. 200 gramı 4 lira olan ekmek 5 liraya, 250 gramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı ise 6 liraya yükselirken zamlı ekmek fiyatları ise 5 Ocak 2023 tarihi itibarı ile uygulanmaya başlanacak. Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası'nın talebi ile Eskişehir Ticaret Odası tarafından ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılırken CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeğe de zam yapıldı. 200 gramı 2,5 liradan satılan halk ekmek yüzde 20 zamlanarak 3 liradan satılmaya başlandı.

VATANDAŞLAR KUYRUK OLUŞTURUYOR
Halk ekmek fiyatlarına uygulanan zamma rağmen; bakkal, market ve fırınlara göre yine de fiyatını uygun bulan vatandaşlar, sayıları her geçen gün artan, hemen hemen tüm mahallelerde yer alan Büyükşehir Belediyesi halk büfeleri önünde ucuz ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Hayat pahalılığı vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, vatandaşlar 3 kuruş tasarruf yapabilmek için uzun kuyruklara katlanmak zorunda kalıyor.

YILDA 15 MİLYON EKMEK ÜRETİLDİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2001 yılından bu yana Eskişehirlilerin sağlıklı, ekonomik ekmek ihtiyacını karşılayan Halk Ekmek Tesisleri yenileniyor. Gerek mevcut tesisin kapasitesinin artan ihtiyaca cevap verememesi gerek teknolojisinin eskimesi nedeniyle yeni tesis kurulumu için çalışmalara başlanıldı. 2022 yılında inşaatına başlanan ve önümüzdeki aylarda yeni tesisin açılacağını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şunları söyledi:
“Uzun yıllardır çok önemli bir sosyal proje olan Halk Ekmek, sessiz sedasız her gün on binlerce ailenin bütçesine ufak da olsa katkı sağlıyor. Özellikle ekonomik krizin derinleştiği bugünlerde tüm güçlüklere rağmen üretimini arttırarak daha fazla vatandaşımızın yanında olmaya, aile bütçelerine destek olmaya devam ediyoruz. Yenilemiş olduğumuz büfelere pek çok mahallemizden talepler geliyor. Bir taraftan da bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Son 1 yıl içerisinde 15 milyon 453 bin adet somun ekmek üretimi gerçekleştiren Halk Ekmek, ucuz fiyat politikası ile yaklaşık 15 milyon TL’ye yakın bir paranın vatandaşımızın cebinde kalmasına olanak sağlamıştır. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeni ve modern bir fabrikanın kurulması için yeni tesislerimizin yapımına başladık. Ankara Yolu Yaş Sebze ve Meyve Hali yanında bulunan arazimize yapmakta olduğumuz tesis her yönüyle Türkiye’nin örnek ekmek üretim fabrikalarından biri olacaktır. Yeni tesisle birlikte yeni ekmek çeşitlerini de halkımızın beğenisine sunmayı planlıyoruz." 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es esli 3 Ocak 2023 09:57

Demek ki neymiş halkın yanındayız yalan i ile ekmeği zamla sonra biz halkı seviyoruz belli nasıl sevdiğiniz muhalif zihniyet

8 3 Cevap Yaz
Vatandaş 3 Ocak 2023 09:56

Hani CHP'li belediyeler halkın yanındaydı bu zam neden

6 4 Cevap Yaz
Çiftelerli 3 Ocak 2023 08:27

Hükümet her şeye zam yapıyo belediye sen niye yapıyon

5 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi