Eskişehir'de onlar en yoğun döneme girdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onlar en yoğun döneme girdi!
A
a

Zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Eskişehir'de oto lastikçilerde yoğunluk başladı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala oto lastikçilerde yoğunluk başladı. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlarken, Oto lastik ustaları da sürücülerin bir an evvel kış lastiklerini taktırmaları tavsiyesinde bulundu.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiğini değiştirme ücreti, ebada göre 80 ila 120 lira arasında değişiyor. Öte yandan uygulamaya az bir süre kala oto lastikçilerde de yoğunluk başladı.  

Oto lastik ustası Cevat İnan zorunlu kış lastik uygulamasının yaklaşılmasıyla birlikte yoğunluğun arttığına dikkat çekerken, sürücülere tavsiyelerde de bulundu. İnan,
“Bu aralar yoğunluk başladı. Aralık ayına kalmadan sürücüler lastiklerini taktırıyorlar. Kış lastiği taktırırlarsa sürücüler daha rahat ederler ve kış ayını daha rahat geçirirler. 
Kış lastiği eksi 40 derecede yumuşak kalma özelliğine sahip, diğeri eksi 10 derecenin altına düştüğü zaman sertleşen bir lastik. Havalar soğuduğunda lastiğin sert olması nedeniyle frenler tutmuyor ve kazalara sebebiyet veriyor. O yüzden mutlaka kış lastiğini sürücüler bir an önce taktırsınlar. Öte yandan kış lastiğinde 6-7mm tercih edilirse sürücüler açısında daha güvenli olur” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi