Eskişehir'de beklenen yıkım başladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de beklenen yıkım başladı!
A
a

Eskişehir'in ilk kapalı pazar yerinde yıkım çalışması başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen tebligatların ardından verilen süre içerisinde boşaltılan Kurtuluş Halk Pazarı'nda belediye ekipleri çalışma başlattı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne (ESOGÜ) yaptırılan "Riskli Bina Tespit Analizi" neticesinde düzenlenen rapor ile binanın mevcut haliyle kullanıma elverişli olmadığı belirlendi. Hazırlanan raporun hemen ardından Büyükşehir Belediiyesi tarafından esnafa boşaltılması için süre tanındı.10 Mayıs itibarı ile işyerleri kapatılarak tezgahlar da kaldırıldı. Kurtuluş Halk Pazarı'na belediye tarafından yıkım ekipleri seferber edildi. Pazarın boşaltılmasından sonra esnafa,geçici olarak sokak pazarında haftanın Çarşamba ve Cumartesi günleri satış yapma imkanı tanındı. Kurtuluş Mahallesi İmarlı Sokağa esnaf taşınırken, kapalı pazar yerinin de kısa sürede tamamen yıkılacağı ifade edildi.

DAHA MODERN PAZARYERİ YAPILACAK
Kullanıma dayanıksız raporunun verildiği ve daha sonra da yıkımına başlanılan kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından daha modern inşaa edileceği öğrenildi. İstikbal'in haberine göre, projesi belediye tarafından hazırlanan yeni pazaryeri inşaatına da önümüzdeki ay başlanılacağı öğrenildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 26 Mayıs 2022 03:55

Şehrin dışına yapılsın pazar herşey iç içine zaten nefes alacak yer yok o kadar boş alanlar varken

1 2 Cevap Yaz
Adnan

Fakir olan, arabası olmayan ne yapacak.

0 4
Es es 25 Mayıs 2022 18:38

Etrafındakileride yıkıp bu alanı topluma kazandırmak gerek. Pazar vs. Başka bir yerde yapılabilir. Şehrin nefes almaya ihtiyacı var vatandaş olarak destekliyoruz.

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi