Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de bayram hareketliliği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bayram hareketliliği
A
a

Eskişehir'de Ramazan Bayramı için hazırlıklar tamamlandı.

Sütiş Eskişehir
Şehir temizlendi, zabıtalar denetimlerini artırdı ve Emniyet Müdürlüğü kontrollerini sıkılaştırdı.

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde Odunpazarı Bölgesi genelinde cadde ve sokakları temizledi. 
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Odunpazarı Bölgesi’nin genelinde başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor. Odunpazarı’nı cadde ve sokaklarını temizleyen ekipler Odunpazarı’nın bayrama hazır olduğunu kaydetti. Elektrikle çalıştığı için çevreye de zarar vermeyen çevre dostu mini süpürgelerin de kullanıldığı temizlik çalışmalarında hem kuru hem de ıslak temizlik yapıldı. 
Odunpazarı Bölgesi genelinde yapılan temizlik çalışmaları ile Odunpazarı’nın bayrama hazırlandığını belirten yetkililer; çöpleri topladıklarını, cadde ve sokakların yıkanarak, süpürüldüğünü belirtti. Çalışmalarda çevre dostu temizlik araçlarını da kullandıklarını kaydeden yetkiler, Odunpazarı’ndaki temizlik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Zabıtadan bayram denetimi

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tatlı üretimi ve satışı yapılan iş yerlerine denetim gerçekleştirdi. 
Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bayramın vazgeçilmezi tatlı ve şekerleme ürünlerinin üretim ve satışı yapılan yerlerde; iş yerinin ruhsatlı olup olmadığı, hijyen denetimi ile ürünlerin gramajının standartlara uygun olup olmadığı kontrol edildi. Vatandaşların ağız tadıyla, sağlık koşullarına uygun gıda tüketmeleri için denetimlerini sıklaştıran ekipler, çalışanların kılık kıyafetlerinin uygunluğundan halk sağlığını koruyucu önlemlere kadar tüm ayrıntılara dikkat etti. Zabıta ekipleri, denetimler sırasında hijyen koşullarına uymadığını tespit ettikleri bir işletmeye cezası kesti.

Bayram öncesi trafik kontrolleri artırıldı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısı ile karayollarında meydana gelecek yoğunluk nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapan otobüs şoför ve yolcuları bilgilendirdi. 
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskişehir Eminyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü ekipleri karayollarında denetimlerini artırdı. Özellikle şehirlerarası trafik yoğunluğunun artacağı bu günlerde trafik ekipleri, uzun mesafe yolculuk yapan otobüsleri otogar çıkışında durudurularak şoför ve yolcular için temel trafik bilgilendirmesi yaptı. Araç şoförlerini azami hız, kemer takma ve benzeri konularda uyaran ekipler, yolculara da temel trafik bilgilerinin yer aldı el broşürleri dağıttı. 

“Sürücülerimizin ve yolcularımızın güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayacağız” 
Seyehat güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin arttığını belirten, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Recai Öz, “Bayram süresince artan trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak otogar çıkışlarında yolcularımızın ve şoförlerimizin can, mal ve seyehat güvenliğini sağlamak amacıyla bayram tatili süresince eğitim ve denetim faaliyetlerimiz devam edecektir. Otogardan çıkacak otobüs sürücü ve yolcularına hem bilgilendirme yapacağız hem de el broşürü dağıtacağız. Sürücülerimizin ve yolcularımızın güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayacağız. Bu tedbirlerimiz bayram süresince devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi