Eskişehir'de başlayacak, Türkiye'de ilk olacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de başlayacak, Türkiye'de ilk olacak
A
a

Eskişehir için geliştirilen bu proje, Türkiye'de ilk kez uygulanmış olacak

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Elektrikli Bisiklet Projesi hakkında bilgiler verdi. Durakların kurulduğunu ve bisikletleri beklediklerini söyleyen Ataç, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti.
Ataç: Duraklar Alzheimer Merkezi'nden başlıyor, Yaşam Kötü içinde durak var. İkinci durak Yunusemre Spor Tesisi'nde. Üçüncüsü Yeşiltepe'de, Cuma Kapısı'nda.

Soruyoruz programında Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Ataç, “Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Şehirler Ağı’na 2001’de üye olduk. Türkiye’den bu ağa ilk giren Bursa’dır. Ardından biz ikinci olarak girdik” dedi.O dönemde ağa girebilmenin çok zor olduğunu ifade eden Ataç, “Çok ciddi bir doküman hazırlanıyordu. Öyle kolay değildi. Sonuçta başardık, girdik. Bu faz faz yapılıyor. Şu anda altıncı fazdayız. Fazların konuları oluyor. O dönemde konu yoksulluktu. Tesadüfen biz o dönemde belde evlerine başlamıştık. Orada belde evlerini anlattığımızda müthiş bir ilgi toplamıştık. Sonraki yıllarda kriterleri gevşettiler 
Türkiye’deki hemen hemen tüm belediyeler girdi” diye konuştu. 

Çocuk okula yürüyerek gitmeli 
Verimli geçen toplantının gündeminin çok iyi hazırlandığını ifade eden Başkan, “Bu proje bizim dünya görüşümüzü açtı. Dünyaya ve kente farklı bakmaya başladık” dedi. Ataç, konu başlıklarını ve aldığı notları şöyle sıraladı: “Şehirlerimizde yaşayan seven, öğrenen, çalışan ve oynayan herkesin sağlığını ve refahını iyileştirmek için harekete geçmeyi taahhüt ediyoruz.Global düşün, yerel davran...Halk sağlığı, sağlığın siyasetidir...Akıl sağlığı, fiziksel sağlığın önündedir...Gıdada bilinçli tüketim, atığı azaltır...Yeşil alanlar olumsuz mental sağlığın önlemidir... Kenti çalışan kent haline getirmeliyiz...Okullara giden yolların çok güvenli olması. Çünkü çocuk okula yürüyerek gitmeli... Şehirlerimizi oluşturan insanlara yatırım yapalım. Sağlık ve refahı artıran kentsel alanları tasarlama. Sağlık ve esenlik için daha fazla katılım ve ortaklıklar gerekli...” 

Türkiye’nin ilk elektrikli bisiklet projesi Tepebaşı’nda
Ataç, yakında başlayacak Elektrikli Bisiklet Projesi için de şöyle konuştu: “Duraklar kuruldu, bisikletleri bekliyoruz. Yaşam Köyü’nden yani Alzheimer Merkezi’nden başlıyor. Orada Yaşam Köyü içinde bir durak var. İkinci durak Şirintepe’de yeni açtığımız YunusemreSpor Tesisi’nde. Üçüncü durak Yeşiltepe’de, Cuma Kapısı’nda. Türkiye’nin ilk elektrikli bisiklet projesidir. Nasıl ilk elektrikli otobüsleri kullandıysa Tepebaşı Belediyesi bu projede öyle bir proje. Toplantı için gittiğimiz Kopenhag’ta sokakta doğru dürüst araba yok. Soğukta bile yaşlısı genci herkes bisiklete biniyor. Adamlar 135 milyon kron harcayıp bisiklet yolu yapmışlar. Karbon salınımını yüzde 50 düşürmüşler. Diyabet, demans ve kardiyo sorunlarını yürüyüş ve bisikletle çözmüşler.”

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Savaş 20 Mart 2018 21:36

Öncelikle tramvaylardaki milletin rezilliğine bi el atın yaşlılar çocuklu insanlar perişan oluyor üst üste yolculuk yapılıyor 71 Evler/Emek hattının alt yapısı neredeyse hiç yok hafif yağmur yağsa heryeri sel basıyor milletin içine girin de derlerini dinleyin çare bulun boş işlerle uğraşacağınıza

0 1 Cevap Yaz
goll 20 Mart 2018 10:50

burhan başkan bisiklet istasyonları kurdu kazım başkan kaldırdı bu ne lahana bu ne pehriz bu da mı ofsait

0 2 Cevap Yaz
Marmara kazim 20 Mart 2018 09:04

Bos islerle ugrasiyosunuz

0 3 Cevap Yaz
memduh 20 Mart 2018 09:02

1'den 10'a kadar 'özel araç plakalarının günlük trafiğe sıra ile çıkma zorunluğu getirerek, bisikletin 'ulaşım' kolaylığını yaymaktır şehire. Alışkanlığı,bilincı ve sorumluluğı süreklilendirmek amacı için!

3 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi