CHP'de başarının parolası önce barış sonra yarış!

CHP yerel seçimlerde AK Parti’nin önünde birinci parti çıkıyor. Ancak yerel seçimlerde elde edilen bu başarı genel seçimlerde olmuyor?

27 Ekim 2020 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP yerel seçimlerde AK Parti’nin önünde birinci parti çıkıyor. Ancak yerel seçimlerde elde edilen bu başarı genel seçimlerde olmuyor.
Neden?
CHP il Başkanı Recep Taşel, göreve gelir gelmez ilk olarak bu konunun üzerine eğilmiş!
3 ay boyunca çalışmış…
Bütün sandıkları ve alınan sonuçları karşılaştırmalı taramış!
Şu soruyu sürekli kendine sormuş:
-Biz neden genel seçimlerde hep ikinci parti oluyoruz?
Ve bulduğu yanıt:
  • Bizim yerelde belediye başkanlarımız çok güçlü. Ama örgüt yani CHP’nin örgütü o güçle aynı orantıda yukarı doğru taşınmamış. Bunu yatırdık masaya.
  • Türkiye’deki ölçeklendirmeye baktık. Eskişehir epey geride. Öncelikli olarak üye ve örgütü güçlendirmek gerekiyor!
  • CHP’nin kurumsal kimliğinin güçlenmeye ihtiyacı var. Ben kongreye gelirken bazı sözler verdim. Parti içi barış, parti içi yarış. Biz bundan sonra yarışarak milletvekilimizi seçmeliyiz.
 

AK PARTİ’NİN FİRELERİ!

CHP üye kampanyasına ağırlık verdi!
Öncelikli olarak kendine oy veren seçmeni partiye üye yapıyorlar.  Ancak asıl önemlisi başka partilerden gelip CHP’ye üye olmaları…
Meslektaşım Meltem Karakaş Kaya ile birlikte ES TV’de yaptığımız programda İl başkanı Recep Taşel’e bu soruyu yönelttim! “AK Parti’den istifa edip CHP’ye üye olan var mı?
Gözleri parladı!
“Var” yanıtını verdi ve anlatmaya başladı:
-Özellikle 71 Evler Mahallesinde bunu bizzat yaşadık. 12 tane sadece AK Parti’den gelmiş ve bize üye olmuş yurttaşımız vardı. Bu bizim için çok değerli oldu! CHP umut oldu! 18 yıllık iktidarın geldiği noktada yeni bir hikayeye ihtiyaç var. Bunu en doğru söyleyen en doğru çözüm önerilerini topluma sunun parti yükselecektir.
…/…
AK Parti’nin Eskişehir’deki üye sayısı 100 bini aşıyor! Üye sayısının iki misli oy alıyor AK Parti! Bu şu anlama geliyor “üyelerden zaten fire” veriyordu! Belki de bu “fireler” oy verdikleri partiye şimdi üye oluyor!
 

UCUZ EKMEK SATSIN!

 
AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan belediyeleri eleştirirken şöyle demişti:
-Pandemi döneminde belediyeler ekmek ve sütü daha ucuza verebilirdi.
Taşel, Çalışkan’ın bu önerisine şu sözle yanıt verdi:
-Belediyeler çok iş yaptı! Ekmeği ucuza değil bedavaya vermeye kalkan belediyelerimize soruşturma açtılar. En hızlı aksiyon alan belediyelerden birisiydik. Biz sakayla bedava ekmek dağıttık! 5 maskeyi dağıtamadılar, belediyeleri eleştiriyorlar!
 

AVRUPA’YA UÇUYORUZ ANADOLU’YA UÇAMIYORUZ!

CHP il Başkanı Recep Taşel, “Eskişehir bir Avrupa şehri” diyor!
Ardından da sözü uçak seferlerine getiriyor!
-Havaalanımız var! Sanırım şehrin adına yakışır şekilde uçak seferleri sadece Avrupa’ya var! Anadolu’ya yok! Akdeniz’e, Ege’ye, Karadeniz’e, Doğu Anadolu’ya uçuşumuz yok!  Eskişehir bu yalnızlıktan bu çaresizlikten kurtulmalı.
 

ERKEN SEÇİM İSTİYORSUNUZ AMA!

CHP erken seçim istiyor!
CHP İl başkanı Recep Taşel’de, çarşıda, pazarda vatandaşın erken seçim beklentisi içinde olduğunu tekrarladı!
Taşel’e şu soruyu yönelttim:
-Erken seçim istiyorsunuz ama daha önceki yıllarda da CHP erken seçim istedi! Seçimler sonunda pek bir değişiklik olmadı! Şimdi seçimden zaferle çıkacağınıza emin misiniz? Bu çağrı yerinde bir çağrı mı?
-Bu defa durum farklı! Daha önce öncelikli sorun olarak saydığımız demokrasi insan hakları vardı.  Şimdi bununla ekonomi bütünleşti. Tencere kaynamıyor, işsizlik hat safhada. Çalışandan çok çalışmayan olmuş.
-Erken seçim kararı alındı! Ekonominin daha kötüye gitme ihtimali yok mu?
-Mevcut durumdan daha kötü ne olabilir?
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi