Eskişehir'de Başkan Kazım Kurt'tan sert sözler: Engelleyemezsiniz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Başkan Kazım Kurt'tan sert sözler: Engelleyemezsiniz!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Başkan Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kurt, “Halka hizmet etmemizi engelleyemezsiniz. Biz söz verdiğimiz bütün hizmetleri teker teker yerine getireceğiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir 74 Evler’de Pazar yeri kurulmasına ilişkin konuşan Kurt, “71 evler halkının istekleri doğrultusunda da pazar yeri kurulmasına Belediye Meclisimiz karar verdi. Belediye Başkanının görevi Belediye meclisinin kararlarını uygulamaktır. Ben Başkan olarak her türlü çalışmayı yaparım. Bunları esnetmek değiştirmek gibi bir lüksüm olamaz çünkü görevimizi yerine getiriyoruz ve bu görevi yerine getirmek için o sokakta pazar kurulabilmesi için gereken her türlü alt yapı hazırlanmıştır. Bunu da zaten incelemeye gelen bilirkişiler mahkemeye rapor etmiştir. Dolayısıyla pazarın kurulmasında hukuken ve teknik olarak bir sakınca yoktur” dedi.

KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ
“Çalışma şartları uygundur biz kimsenin ekmeği ile oynamayız” ifadelerini kullanan Kurt, “Hiçbir esnafımızın az para kazanarak boynunu bükerek oradan ayrılmasını istemeyiz. Her türlü çelişkiye rağmen biz onların yaşamını alışverişini kolaylaştıracak işlemleri yapmaya hazırız, yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya hazırız ama meclis kararımızda dahil geçici olduğunu vurguladığımız geçici pazar yeri yapacağımız yerin ada parsel numaralarına kadar yazdığımız halde hala pazar yeri yapamadınız, kapalı pazar yeri yapmıyorsunuz gibi değerlendirmelerin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Özellikle şunun altını çok ciddice vurgulamak istiyorum 30 Haziran tarihinde yayımlanan 2021-14 sayılı genelgesine göre hiçbir şey yapamayız. Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yapacağı bütün işleri engellemeye çalışıyorsunuz, bu onun ciddi bir resmidir ama biz ona rağmen bunun sonu ne olursa olsun görevimizi yerine getireceğiz. Halka hizmet etmemizi engelleyemezsiniz. Bunu İstanbul’da yapamadığınız gibi Ankara’da da yapamayacaksınız Eskişehir’de de yapamayacaksınız.  Biz söz verdiğimiz bütün hizmetleri teker teker yerine getireceğiz” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi