Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de bar cinayetine 25 yıl!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bar cinayetine 25 yıl!
A
a

Eskişehir'de eğlence çıkışı iki grup arasında çıkan tartışmada Nahit Katıoğlu’nu (27) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı mahkemeden 'haksız tahrik' indirimiyle 18 yıl hapse mahkum edilen H.Y.A'nın (19) cezası, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nce artırıldı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

İşlediği cinayettin ardından firar eden ve daha sonra avukatıyla birlikte polis merkezine gelerek teslim olan sanık Hakan Yağız A. isimli şahsı yargılanması sona erdi.

1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Hakan Yağız A., öldürülen Nahit Katıoğlu’nun yakınları ile taraf avukatları katıldı. Bir süreden beri tutuklu olan Hakan Yağız A., amacının öldürmek olmadığını belirterek “Hafta sonu yakınlarımla birlikte eğlence merkezine gittik.Yanımda annem ve arkadaşlarım vardı. Onlar alkol aldı ben ise kullanmadım. O sırada karşı masada tartışma yaşanıyordu. Gerginlik büyür diye mekandan dışarıya çıktık. Ben kardeşimi kapıda beklemeye başladı. İçeride tartışanlar dışarıya çıkarak kavga etmeye başladı. Dışarıda beklerken  kavga eden şahıslardan birisi önümüze içki şişesi fırlattı. O sırada isminin Halil olduğunu öğrendiğim şahıs anneme de küfür etmeye başladı. Kendisini uyardım.Silahını çıkarttı, beni ve annemi öldüreceğini söyledi. Elindeki silahı düşürmek için  yanımdaki bıçağı rastgele savurdum.O sırada arayan giren şahısa isabet etmiş.Korkarak aracıma doğru kaçtım.Olaydan 4 gün sonra avukatım ile birlikte polis merkezine giderek teslim oldum. Olaydan dolayı üzgün ve pişmanım” dedi

Hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açılan Hakan Yağız A., mahkeme heyeti tarafından 25  yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CEZA ARTIRILDI
İstikbal'in haberine göre, cinayet davasında verilen kararın ardından öldürülen Nahit Katıoğlu’nun avukatı olan Uğur Teker, karar itiraz ederek İstinaf mahkemesine başvuruda bulundu. İstinaf Mahkemesi verilen 18 yıl hapis cezası kararını az bularak, haksız tahrik indiriminden vazgeçti ve cezayı 25 yıla yükseltti. İstinaf Mahkemesinin kararına göre cinayet davasındaki karar 7 yıl daha arttırıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi