Eskişehir'de balık tezgahlarından güzel haber

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de balık tezgahlarından güzel haber
A
a

Eskişehir’de balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanırken, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanırken, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma sezonu yeniden başlamıştı. 2 haftalık süreçte denizlerdeki balık akınıyla tezgahlardaki fiyatlarda da düşüş görüldü. Özellikle denizden bol çıkan palamut fiyatında düşüş yaşandı. Palamudun bol olması esnafın da vatandaşların da yüzünü güldürdü. Tezgahta bulunan büyük boylarda bir palamut fiyatı 50 liradan satılıyor. Orta boyutlu olan palamudun tanesi 35 lira, küçük boy palamutların ise tanesi 25 liradan alıcısını bekliyor.

“Bu ayın sonuna kadar bolluk devam eder”
Dün bin kasa palamut getirdiklerine ve akşamüstüne kadar tükendiğini belirten balık satıcısı Muharrem Şahin, Karadeniz tarafından yoğun balık geldiğini dile getirdi. Vatandaşın ilgisinin yüksek olduğunu söyleyen Şahin, “Palamut balığı tezgahlara düştü. Şu anda Karadeniz tarafından bir akım var. Tane 25 TL’den, 50 TL’ye kadar var. 50 TL olanlar 1-1 buçuk kilogram geliyor, 25 TL olanlar 500 gram geliyor, 35 TL olanlar da 750 gram civarında. Fiyatlar şu anda kırmızı ete ve tavuğa göre uygun. Vatandaşın ilgisi yoğun, tezgahlar kalabalık. Akşam üzerine kadar yoğun hıncahınç çalışıyoruz. Dün bin kasa palamut getirdik, yetmedi. Bugün de tezgahlara bin kasa palamut var. Yarısını sattık öğlene kadar. Bu ayın sonuna kadar bolluk devam eder diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Palamut 16 Eylül 2022 02:59

Dikkat... Palamutların arasına 'tombik'ler karışmış olmasın. Görünümü aynen palamuta benzer ama tadı, lezzetinin hiç alakası yoktur. Balığı aldığınızda kestirin, içi koyu kan rengi ise tombiktir, malum palamut beyaz etli olur. miss gibi

1 2 Cevap Yaz
Çiftelerli 15 Eylül 2022 21:50

Pahalı bu kış da balık yiyemicez bu dünya parası olana güzel yunus ne demiş bi garip ölmüş diyeler soğuk su ile yuyalar

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi