Eskişehir'de aşı ile ilgili Vali Ayyıldız'dan kritik açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de aşı ile ilgili Vali Ayyıldız'dan kritik açıklama
A
a

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, koronavirüs aşısı ve koronavirüsle mücadelede Eskişehir’deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Ticaret Odası’nın “Sağlıkla Çalışmaya Devam” kampanyasına katılım gerçekleştiren Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir'de koronavirüsle mücadele ve aşı konularında açıklamalarda bulundu. Ayyıldız, "Ben tüm Eskişehirli vatandaşlarımızın tamamen bu Covid sürecinden olumlu ve bir anlamda da mücadele konuşunda da gayretli olduğuna inanıyorum. Bu anlamda başta bu mücadelenin baş mimarları sağlıkçılar olmak üzere, tüm kamu kurum ve Eskişehirli vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Eskişehir’de son zamanlarda rakamların arttığını ve bununla birlikte tedbirlerin de alındığını belirten Vali Ayyıldız, "aşıyla ilgili herhangi bir aksama yok. Vatandaşlar ikinci dozları olacak, arkadaşlar o süreci götürüyor. Siz geldiniz "ben aşı olmak istiyorum" derseniz de, talepleri olursa da bu sürece karar verilirse de, her gelen aşı olacak kararı verilirse de biz çok rahat aşı yaparız. Bu konuda sıkıntımız yok. Sağlık Bakanlığı yürütüyor bu konuyu, ona göre bakılacak. Aşı konusunda sıkıntı yok." ifadelerine yer verdi.

Vali Ayyıldız, "Eskişehir’de bir artış olduğuna da dikkat çeken Ayyıldız, “Bir artış var evet şu anda kırmızıya doğru gidiyoruz. Bu süreç bizim Türkiye’den bağımsız değil yukarıya çıkmamız. Okulları açtık. Okullar da vakalar çıkınca okulların kapatılmasından tutun da biraz daha artış bekleniyordu. Biz onu kontrol altında tutmaya çalışıyorduk. Denetimlerle ilgili. Bazen esnafımızı denetimlerle tutuyorduk bazen annemizi, ablamızı da evde sıkılmalarında ya da başka sebeplerden dolayı toplanmaları sebebiyle vakaları biraz yukarıya çektik." dedi. Vali Ayyıldız haritayı kırmızı yapmanın da maviye çekmenin de bizim elimizde olduğunu belirterek vatandaşları tedbirlere uymaya davet etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi