Eskişehir'de artık soba bile lüks oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de artık soba bile lüks oldu!
A
a

Soba fiyatlarının geçen yıla oranla 2 kat arttığını söyleyen soba ve kuzine satıcıları, kömür fiyatının artmasıyla sobanın artık villalarda lüks bir zevk haline geldiğini ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Soba ve kuzine satıcıları, fiyatların geçen yıla oranla 2 kat arttığını belirtti. Önceki yıllarda sobanın gelir seviyesi düşük kişiler tarafından kullanılan ısınma aracı olduğunu fakat son dönemde kömüre gelen zamlar nedeniyle sobanın ihtiyaçtan çıkıp, gelir seviyesi yüksek insanların lüks zevki haline dönüştüğünü anlatan soba satıcıları, soba ve kuzine fiyatlarının 13 bin liraya kadar çıktığını kaydetti.

FİYATLARDA YÜZDE 100 ARTIŞ
Sobanın artık lüks olduğuna dikkat çeken Gökhan Duru, “Bundan 10 seneki işler yok ama nispeten şimdi kırsallarda, yazlık evlerde biraz daha şömine tarzı sobalar tercih ediliyor. 2-3 sene oldu bu iş böyle başlayalı. Doğal gaz faturalarının yüksek gelmesi biraz etki yapıyor bizim işlere ama tabi bu da arz talep meselesi. Yerine göre değişiyor. Şu an kömür kullanımı tonu 8-9 bin lira civarında. Kısmen doğal gaz kömüre göre uygun oluyor. Biraz daha bu iş ihtiyaçtan ziyade zevke dönüştü. Fiyatlarda artışlar var. Sobalar 2 bin 500 liradan başlıyor, 10 bin liraya kadar çıkıyor. Geçen seneye göre yüzde 100 artış var. Sacın, demirin, emayenin, doğal gazın, elektriğin artması, işçi fiyatlarının yükselmesi muhakkak katlıyor fiyatları. Şömine tarzı sobalar 5-6 bin lira. Bunun yakacağı da var. Soba artık lüks” diye konuştu.

SOBA ARTIK VİLLALARIN TERCİHİ
“Artık villaların tercihi oldu soba” diyen Kadir Kumaş, “Sobaya şöyle yönelim var: Biraz lükse kaçtı. İhtiyaç dışında lüks. Özellikle şömine tarzı ve kuzine tarzı tercih ediliyor. Çoğunluk evinde kalorifer olmasına rağmen görünüşü güzel olsun diye camlı, lüks şömine tarzı sobaları tercih ediyorlar özellikle. Gelir düzeyi düşük olan kesim de ısınabileceği ürünleri tercih ediyor ama son bir haftadır işler durgun. Artık villaların tercihi oldu soba. Isınmadan ziyade lüks oldu. Fiyatlar geçen yıla göre 2 kat arttı. Geçen 1000-1500 lira olan sobanın fiyatı 3 bin-3 bin 500 lira civarı. 13 bin liraya kadar çıkıyor soba fiyatları. Kuzineler de 2 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor” şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hüseyin Açıkgöz 17 Kasım 2022 17:01

Ne lüksü kardeşim sobanın nesi lüks? Yok artık villalara süs niyetine satıyormuşta bilmem ne.. Yav millet sizin bu abartı fiyatlarınız yüzünden spotçulardan, hurdacılardan ikinci el alıyor. Olmadı internetten sipariş ediyor. Geçen sene basit bir odun sobasına 375tl fiyat biçti bunlardan biri, birde demez mi; Alacaksan bu fiyata bugün al, yarın gelirsen bu fiyattan vermem, diye. Valla ertesi gün 250tl ye başka yerden aynısını buldum ve aldım.

2 7 Cevap Yaz
Ali Osman Tan 17 Kasım 2022 16:50

Vay beee, lüks içinde yaşıyormuşum sobacılar sayesinde öğrendim. Git bir soba fiyatı sor bakalım, alacağını anladıkları an bin liralık sobaya anında bin beşyüz tl fiyat çekerler bunlar. Allah bunların kapısına düşürmesin

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi