Eskişehir'de artık ilanlar da işe yaramıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de artık ilanlar da işe yaramıyor!
A
a

Eskişehir'de koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirler konut piyasasını da olumsuz etkiledi.

Sütiş Eskişehir

Yapılan açıklamaya göre, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) sahibinden.com verileri ile hazırladığı "Konut Piyasası Görünümü" raporunun beşincisi yayınlandı. Rapor, yeniden hayata geçirilen karantina tedbirlerinin etkisiyle, kiralık konut piyasasında fiyatlar yükselmeye devam ederken, kiralık konutlara talebin düştüğünü gösteriyor.

Geçen yılın nisan ayına göre Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatları yıllık yüzde 38,4 yükselerek 3 bin 829 TL oldu. Satılık konut ilan metrekare cari fiyatları yıllık olarak İstanbul’da yüzde 31,7, Ankara’da yüzde 37,5 ve İzmir’de yüzde 36,5 arttı.

Kiralanan konut sayısının toplam ilan sayısına oranında mart ayında görülen belirgin artış nisan ayında yükselişini koruyamadı ve önceki aya göre yüzde 4,2 puan azalarak yüzde 15,9 oldu.

Üç büyük ildeki kapatılan ilan yaşı oranı geçtiğimiz yıla benzer şekilde seyrederken, diğer büyükşehirlerdeki kapatılan ilan yaşındaki yıllık değişimler büyük farklılıklar sergiledi. Geçen yılın aynı dönemine göre nisan ayında kapatılan ilan yaşının en çok arttığı il ortalama 13.1 gün ile Eskişehir olurken, ilan yaşının en çok azaldığı büyükşehir 3.8 gün ile Samsun olarak görüldü.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pöh 12 Mayıs 2021 19:27

Büyükşehir asri mezarlığa cami yaptıracak ya vermiş olduğu ilanları kimse görmek istemiyor başını hemen çeviriyorlar neden acaba

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi