Eskişehir'de artık çürükler satılıyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de artık çürükler satılıyor...
A
a

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü anlatan pazarcı Tuncay Akyol, “Ayırdığımız çürükler var. Çürüğünüz var mı, ezilmiş var mı, kırık yumurta var mı diye soruyor insanlar. Bunları çok düşük fiyattan veriyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Büyükdere Halk Pazarı’nda tezgah açan pazarcılar da alışverişe gelen vatandaşlar da dert küpü haline geldi. Artan maliyetler nedeniyle fiyatların yükseldiğini anlatan pazarcılar, vatandaşın alım gücü düşük olduğu için işlerin eskisi gibi olmadığını belirtti. Pazara eskisi gibi bütçe ayıramadığını ifade eden vatandaşlar da taneyle alışveriş yaptıklarını, çoğu zaman da elleri boş şekilde eve döndüklerini söyledi.

VATANDAŞ IZDIRAP ÇEKİYOR
Vatandaşın ızdırap çeker hale geldiğini anlatan pazarcı Müslüm Gülşen, “Biraz hayat pahalı. Millet biraz ızdırap çekiyor ama yapacak bir şey yok. Biz de haklıyız onlar da haklıyız. Vatandaş çok şikâyet ediyor. Millette para olmayınca yiyemiyor. Maaş zamları çoktan doğal gaza gitti. Parayı faturalara yatıyorlar. Ben emekliyim bir de burada çalışıyorum. Çaremiz yok. Yetmiyor çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇANTA BOŞ DÖNECEĞİM
Çantası boş şekilde eve döneceğini belirten Mehmet Salih Üstüner, “Oldukça pahalı geldi bana. Elimdeki pazar çantası boş döneceğim. Fiyatlara bakıp geçiyorum. Alışveriş yapabileceğimiz sanmıyorum. Üzerimdeki bütçeyle karşılamak zor. Her türlü gıda alışverişini kısıtlamaya başladık. Maaşın 10 güne yettiğini göremiyorum artık. Seyahat yok, sosyal yaşam yok, kitap alıp okuyamıyoruz. Bütçemden pazar için çok ayıramıyorum” şeklinde konuştu.

ALMADAN GERİ GİDİYORUM
Akşama fiyatlar düşer diye beklediğini söyleyen Ali Çevir, “Almadan geri gidiyorum. Yazıklar olsun. 20 liradan aşağı bir şey yok. Emekliyim alamadım elim boş gidiyorum. 1 kilo muz 20 lira. Nasıl alacaksın emekli maaşıyla? 100 lira ayırıyorum pazara. Canım çekmesin diye yarım kilo, 250 gram alıyorum. Pazar için 500 lira lazım. Emekli maaşıyla nasıl olacak? Eskiyi arıyoruz. Çıktık ama akşamı bekliyorum. Döküntü olursa alırız. 3 portakal 15 lira” dedi.

ESKİYE ORANLA İŞLER KÖTÜ
Pazarcı Nagi Tepe, “Eskiye oranla işler kötü. Vatandaşın alım gücü zayıf. Fiyatlar yüksek. Yüksek maliyetler var. Bizim kar oranımız da yüksek değil. Üreticilerin maliyetleri çok yüksek. Geçen sene patatesin tohumunun kilosunu 8.5 liraya aldım. Bu sene 16 lira. Hadi gel bunu ucuz ver. Maliyet artıyor, tezgâha yansıyor. Gider çok, gelir az” ifadelerini kullandı.

ÇÜRÜKLERİ SORUYORLAR
Vatandaşın çürükleri, ezilmişleri sorar hale geldiğini kaydeden pazarcı Tuncay Akyol, “İşler çok düşük. Geçen yıl ki satışları arıyoruz. Ürünler pahalı. Vatandaşa da bize de çok zor. Sattığımız ürünü vatandaşa verdiğimiz fiyattan gidip biz alamıyoruz. Buna bir çözüm bulunmalı. Vatandaş kiloyu bırak inanın taneyle alıyor. Ben üzülüyorum. Ayırdığımız çürükler var. Kimse yüzüne bakmıyordu. Çürüğünüz var mı, ezilmiş var mı, kırık yumurta var mı diye soruyor insanlar. Bunları çok düşük fiyattan veriyoruz. Çok üzülüyoruz. Gidişat iyi değil” diye konuştu.

DOĞRU DÜRÜST BİR ŞEY ALAMIYORUZ
Salih Özkaya ise, “200 lira harcadık araba bom boş. Usandık artık. Buramıza geldi. Emekliyim ben. 300 lirayla geldik, araba boş gidiyoruz. Doğru dürüst bir şey alamıyoruz. 50 lirayla araba dolardı eskiden” şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ

Taze soğan: 10 lira
Marul: 10 lira
Pırasa: 15 lira
Ispanak: 15 lira
Pancar: 10 lira
Mayonuz: 3.5 lira
Domates: 25 lira
 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serdar 26 Ocak 2023 18:09

Bıkmadınızmı bu yalanlardan, para yetmiyor diye ağlayan zat pazara arabasıyla gelip gidiyormuş çok komik bir hikaye

0 0 Cevap Yaz
esesli 26 Ocak 2023 15:51

bakıyorumda seçim haberleri başlamış.bir et haberi de siz yapın.

0 0 Cevap Yaz
Dilek 26 Ocak 2023 09:49

Yalan haber yapmayı ne kadar çok seviyorsunuz, komik

0 0 Cevap Yaz
Dejavu 25 Ocak 2023 22:47

Yukarıdaki fiyatlar yalan ve abartılmış. Pırasa 10 domates 15 17.5 maydanoz 3

0 0 Cevap Yaz
Vayvay 25 Ocak 2023 22:39

Avrupa ne kiskaniyodur bizi simdi....(bu Turkler nasil bu enflasyonla hala yasayabiliyolar diye)

0 0 Cevap Yaz
üzgün 25 Ocak 2023 19:16

Maalesef her pazara çıktığımda görüyorum. Pazarcılar kasalara ayırıyor ezik ve kötü durumdakileri 😪

0 0 Cevap Yaz
Vatandaş 25 Ocak 2023 12:31

Yetmiyor. Ev kira olanların Allah yardımcısı olsun. Çok zor bu devirde geçinmek.

0 0 Cevap Yaz
Aslı 25 Ocak 2023 08:47

Fiyatları abartmışsınız. Ucuza sebze ve meyve de var

0 0 Cevap Yaz
Esk26 25 Ocak 2023 03:06

Pazardaki tutarsız fiyatlarida söyleseydiniz keşke, bende her hafta çıkıyorum Büyükderede oturuyorum kgsu 15 e domates de var 25 e de var nerde bu düzen ? Çoğu meyve sebze böyle tutarsız fiyat, herkez kafasına göre fiyat yazıyor...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi