Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de arbede: Merdivenden aşağı itti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de arbede: Merdivenden aşağı itti!
A
a

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim Sen, Eğitim İş, TEÇ-Sen ve Anadolu Eğitim Sen üyelerine engel olmak isteyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı Olcay Yılmaz Faik Alkan’ı merdivenlerden ittirdi

Sütiş Eskişehir
Eğitim Sen, Eğitim İş, TEÇ-Sen ve Anadolu Eğitim Sen, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Daha önce aynı yerde Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen’in açıklama yapmasına izin verilmesine rağmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapan Olcay Yılmaz isimli çalışan, öğretmenlerin kamu kurumu önünde açıklama yapmasının yasal olmadığını ifade etti. Daha sonra öğretmenlerin açıklama yapmaya başladığı anda Olcay, merdiven basamaklarında duran Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan’ı sırtından ittirdi. Alkan’ı düşmek üzereyken Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman tuttu. O esnada Yılmaz ile Alkan arasında tartışma yaşandı.

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ÜCRET
Yaşanan gerginliğin ardından açıklama yapan Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, “Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaş kaleminde çalışmak zorunda kalan başka bir meslek grubu yoktur. Öğretmenler arasında halen var olan aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli ayrımına yenilerini eklenirken, eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de eklenmek istenmektedir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır” diye konuştu. TEÇ SEN İl Başkan Yardımcısı Volkan Zafer Ustaoğlu, dört eğitim sendikasının ortak taleplerini açıkladı.

“2 KASIM’DA İŞ BIRAKACAĞIZ”
Ortak talepleri yerine getirilmediği taktirde 2 Kasım’da iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Faik Alkan, “Buradaki talepler sadece ortak metne imza atan eğitim sendikalarının değil, tüm eğitim emekçilerinin taleplerdir. Öğretmen odalarından, bürolarımıza kadar her arkadaşımızın ifade ettiği gibi nitelikli eğitim, nitelikli çalışanlar ile mümkündür. Bunun için eğitim çalışanlarının temel haklarının, ekonomik taleplerinin ve iş güvencesi başta olmak üzere sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye alan yeni bir çalışma rejimi düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Yapılan açıklamanın ardından Faik Alkan, kendisi ittiren Olcay Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çalışan 25 Ekim 2022 15:55

657 sayılı kanun derhal kalkmalı. Sayın cumhurbaşkanımız sözü vardı tutmadı. İşçi memur ayrımı kalkacak herkes çalışan olacak dedi hiç biri olmadı. Memurlara vatandaş olarak iş yaptıramıyoruz.

4 2 Cevap Yaz
Esk26 25 Ekim 2022 11:14

Ben anlamıyorum ya en düşük öğretmen maaşı 12700 tl niye ağlıyorlar gerçekten anlamiyorum en yüksek ogretmen maaşı da 14070 tl

5 3 Cevap Yaz
Muhtar

Bilmeden yorum yazma.Araştır doğrusunu yaz.

1 2
Tatar

Eminmisin de konuşuyorsun.12700 olduğundan.milleti yanlış yönlendirme utan utan

2 1
Peker 25 Ekim 2022 08:14

tek taraflı abartılmış haber.

4 2 Cevap Yaz
Okur 25 Ekim 2022 00:51

Kılıçdaroğlu millete kötü örnek oldu. Başını alan kurumların önüne koşuyor böyle olmamalı.

5 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi