Eskişehir de aralarında... Tokalı, filmli kadın çete!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir de aralarında... Tokalı, filmli kadın çete!
A
a

Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 4 ilde son 3 ayda toka, film ve kredi kartıyla kapılarını zorladıkları evlerden 2,5 milyon liralık ziynet ve değerli eşya çalan kadın hırsızlık şebekesi şafak vakti operasyonla çökertildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aylık fiziki ve teknik takibin ardından Bahar Temizliği operasyonuna start verdi. Şafak vakti asayiş, çevik kuvvet ve özel harekat polisleri koçbaşlarıyla kapılarını kırdıkları evlerde hırsızları uykuda yakaladı.
Operasyonda 28 kadın, 13 erkek toplam 41 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların Bursa'da 33, Kütahya'da 2, Eskişehir'de 4, İstanbul'da 1 hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.
Kadın hırsızların, eşleri ya da yakınları olan erkek kişiler tarafından özel otomobilleriyle hırsızlık yapacakları bölgeye otomobille servis edildikleri, daha önceden tespit edilen güvenliksiz apartman ya da sitelere hırsız kadınların girdikleri tespit edildi.
Yanlarında toka, film ve kart bulunduran hırsızlık zanlısı kadınların 40 evden yaklaşık 2,5 milyon liralık ziynet eşyası ve nakit para çaldıkları belirtildi.
3 aydır fiziki ve teknik takibi yapılan hırsızlık zanlıları sabah erken saatlerde karşılarında polisi görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sorgulamaları devam eden hırsızlık şebekesinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Polis yetkilileri, Bahar Temizliği adı verilen operasyonların devamının geleceğini, şehirdeki hırsızlık şebekelerine müsaade edilmeyeceğini açıkladı.
Yetkililer, apartman ya da site yöneticilerinin mutlaka güvenlik kamerası taktırmalarını, daire kapılarının da birkaç kez kilitlenmesi gerektiğine dikkat çektiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi