Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de Antep Fıstığı yetişecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Antep Fıstığı yetişecek
A
a

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Mihalgazi ilçesinde Antep fıstığı yetiştiriciliğine başlandı.

Sütiş Eskişehir

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mikroklima iklim özelliği bulunan Mihalgazi ilçesinde Antep fıstığı ihtiyacının karşılanması, ihracatının yükselmesi, kırsal alanda yaşayan üretici gelirleri ile rekabet gücünün artmasına katkı sağlamak amacıyla Gaziantep Antep fıstığı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden gelen aşılama konusundaki uzmanlar tarafından Bozaniç, Karaoğlan ve Demirciler mahallelerindeki 2 bin menengiç ağacına 2017 yılında Antep fıstığı aşılandı.

Çalışmaların ardından gerçekleştirilen işlemin sonuçlarını görmek için İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan tarafından bölgede inceleme yapıldı.

Alkan, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ilçe ekonomisine katkı sağlamak ve Antep fıstığı yetiştiriciliğinin özendirilmesi maksadıyla yapılan projeyle Mihalgazi'de farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, projenin geliştirilerek bölgeye daha yararlı olması için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmail 30 Temmuz 2018 11:14

Eskişehir Sarıcakaya yöresinde zaten yetiştiriliyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi