Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de Anne-kızın katillerine müebbet!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Anne-kızın katillerine müebbet!
A
a

Eskişehir’in İnönü ilçesinde anne ve kızını vahşice öldüren zanlılara ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in İnönü ilçesinde yaşayan anne kızın evine zorla girerek vahşice katlettiği iddia edilen zanlıların karar davası Bilecik Adliyesi’nde görüldü.

Eve zorla giren İsa T. ve Ayhan Ş. adlı kişiler tarafından 87 yaşındaki anne Ülfet Şenkaya ve 65 yaşındaki kızı Nilüfer Şenkaya, 2017 yılının Aralık ayında gasp edilerek öldürülmüştü. Olay sonrasında tutuklanan zanlılar ise Cezaevi’ne gönderilmişti.

Zanlılar için karar davası bugün (13 Mart 2018) Bilecik Adliyesi’nde görüldü.

Davaya Aile Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer, Aile Sosyal Politikalar Bilecik İl Müdürü Muhammet Akgül ve katledilen anne ve kızın yakınları katıldı.

Savcılık makamı, verdiği mütalaada kasten adam öldürme, nitelikli yağma, mala zarar verme ve cinsel saldırı suçlarından iki zanlı için de ayrı ayrı ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet istedi. Mütalaanın verilmesinin ardından sanıkların son savunmaları alındı. Sanıklardan İsa T. iddia edilen suçlarla ilgili yeterince delil bulunmadığını, kendisinin psikolojik sıkıntıları olduğunu belirtti. İsa T'nin avukatı ise İsa T'nin akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek sağlık raporu talebinde bulundu. Ayhan Ş. ise, cinsel saldırı suçunu kabul etmediğini dile getirdi.

Verilen aranın ardından sanıklar için karar açıklandı. Sanıklar nitelikli yağma suçundan 13 yıl, mala zarar verme suçundan da 1 yıl olmak üzere diğer suçlar da eklendiğinde ayrı ayrı ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Mahkeme çıkışı konuşan merhum Ülfet Şenkaya’nın acılı kızı Gülfer Çetiner, kararın örnek teşkil ettiğini söyledi.

Eskişehir Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ise, “Türk adaleti gereğini yerine getirdi” dedi.
 
Kaynak : yarin11.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alicengiz 14 Mart 2018 00:57

Adalet bu dünyada asla yoktur ve olamaz da. Geç tecelli etmişse bu bir baskasina gelebilecek zararı engellemektir o.. ve ona önlem derim. Gerçek adalet mahşer gününde. Bu ve bunun gibi zalimleri Allah'a havale etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi