Eskişehir'de aniden bastıran sağanak hayatı felç etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de aniden bastıran sağanak hayatı felç etti
A
a

Eskişehir’de dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda su birikintileri oluşurken, bazı apartmanların alt katını da su bastı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda su birikintileri oluşurken, bazı apartmanların alt katını da su bastı.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün geçtiğimiz gün yaptığı uyarıların ardından, Eskişehir'in kent merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından bazı yollarda yoğun su birikintileri oluşurken, araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçların ise yolda kaldığı görüldü. Ayrıca tramvay yolunda oluşan su birikintileri de seferlerin aksamasına neden oldu. Ekipler, tramvay yolunda temizlik çalışması yaptı.
Kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış sonrası vatandaşlar da sokaklarda mahsur kaldı. Kurtuluş Mahallesi’nde yardımsever bir vatandaşın mahsur kalan çocukları kaldırıma taşıdığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Karşıdan karşıya geçerken zor anlar yaşayan bir kadının düştüğü anlar da görüntülerde yer aldı.

"Bu sene hatırladığım dördüncü kez böyle oluyor"
Yaşadığı apartmanın önü ve giriş tarafı sular altında kalan Salih Tunç, yağışla birlikte sürekli su baskınının yaşandığını belirterek, "Şiddetli yağış haberlerini almıştık zaten daha önce. Burası Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi, muhtarlığa gittiğin zaman Vişnelik'te oturmak bir ayrıcalıktır diyor ama görüyorsunuz ayrıcalık burada. Her yağmur burası, aynı Porsuk Çayı gibi oluyor. Alttaki evlere kadar sular girdi. Bu sene hatırladığım dördüncü kez böyle oluyor" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esk26 11 Temmuz 2022 02:18

Belediye çalışıyor ya oy vermeye devam edin sebeplerdir böyle, çok güzel hizmet veriyorlar şu soruna bi çözüm bulunmadı yada çözüm hiç aranmadı bile desek daha doğru olur.

4 4 Cevap Yaz
es esli 10 Temmuz 2022 15:35

Sessiz sakin kent RAYKENT yasanilacak yer

4 4 Cevap Yaz
Rantçı ve Menfaatçi 10 Temmuz 2022 12:12

Yarın seçim olsa ve belediye bir başka partiye geçse inan hiçbir şey değişmez. Gelen yönetim hemen gelir gelmez, alt yapı ihalesi açıp kolları sıvayıp hemen geniş geniş su kanalları yapacak değil ya. Aksini düşünen anca kendini kandırır. Zira zihniyet hiçbir partide hizmet odaklı değildir. Her parti kendi adamını doldurur belediyeye, iş yapmak değil koltuk ve rant kapmak ön plandadır. Bunların rant kavgası yüzünden, vatandaşlar doğru düzgün hizmet alamaz, rüyasında bile göremez. Ayrıca, şüphe yok ki; Bir çok vatandaş zaten oy kullanırken oğluma iş, kızıma iş, yeğenime bi masabaşı koltuk diye oy veriyor. Hizmet almak kimin umrunda ! Sen oyunu böyle düşünür verirsen, sana kim hizmet etsin ? Sen menfaatçisin, öbürü rantcı çünkü ney hizmeti bekliyon?

11 9 Cevap Yaz
Geveze

Boş konuşmaktan başka bişey değil bu yorum kime ne mesaj verdi oda belli değil. Gereksiz yazı.

4 0
Gevezeye cevap

Anlayana sivrisinek saz senin gibilere saz bile az....

0 2
Hancı 10 Temmuz 2022 11:46

Belediyelerde, sözde kentleri daha yaşanılabilir hale getirebilmek adına orada bulunan parti bürokratları var. Bu kişiler şehirlerin sağlıklı alt yapı ve diğer ihtiyaçların giderilebilmesi için bugüne kadar ne yapmışlar? Kavga, dövüş, tartışma, birbirini engelleme, birbirine karşı oy, atar gider.. Sonra gelsin huzur hakkı adında bol bol paralar yiyelim içelim vs vs... Vatandaşta viledayla kovayla evinden su temizlesin. Böyle hesap sormayan vatandaşa bu seller müstehaktır

7 15 Cevap Yaz
Barış Kumluca 10 Temmuz 2022 11:28

Vişnelikte oturmak ayrıcalık falan değildir, eğer vatandaş vişnelikte 3 veya 5 trilyona daire alabiliyorsa, zaten o vatandaşın ekstra bir ayrıcalığa ihtiyacı olmaz. Vişnelikte bir tane bile müstakil ev yok. Her yer site, apartman, rezidans ve türevleri. Ona bakarsan Eskişehir eyyropa kenti, çölde bir vahhaaa değil mi ? Yok yok sadece yağmur yağınca İtalyanın venedik şehrine dönüşüyor hepsi bu, fazlası değil

9 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi