Eskişehir'de altın ne kadar oldu? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları - 26.02.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de altın ne kadar oldu? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları - 26.02.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün kaç lira oldu? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada çeyrek altın kaç TL? Gram altının fiyatı düştü mü? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri ve analizleriyle haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın fiyatları Şubat ayının sonuna doğru piyasalara biraz da olsa rahat bir nefes aldırdı. 

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan corona virüs salgınının etkisiyle son 7 yılın zirvesine çıkan altın fiyatları virüse karşı aşı geliştirildiğine dair haberlerin ardından geriledi. Ayrıca Suriye ve Libya'da yaşanan iç savaşlar nedeniyle güvenli liman altın fiyatları 332 lirayı görmesinin ardından dün günü % 1,90 azalışla 325,90 liradan bitirdi. 

Altında sert artışlar yerini yatay seyre bıraktı ancak dün piyasaların kapanışına doğru 6,11'e kadar çekilen dolar/TL kuru bu sabah yeniden 6,15'in üzerine çıktı. Euro ise 6,68 TL'den işlem görüyor.

Peki tüm bu gelişmeler ışığında, 26 Şubat 2020 (bugün) saat 11.20 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç TL? Altın fiyatları ne kadar oldu? Eskişehir'de döviz hangi seviyeden işlem görüyor?

Eskişehir ve kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...
 

Eskişehir altın fiyatları

                                   ALIŞ             SATIŞ
Küçük Altın (Eski) 522.00 TL 539.00 TL
Küçük Altın (Yeni) 524.00 TL 541.00 TL
Yarım Altın (Eski) 1044.00 TL 1078.00 TL
Yarım Altın (Yeni) 1048.00 TL 1082.00 TL
Tek Altın (Eski) 2088.00 TL 2156.00 TL
Tek Altın (Yeni) 2096.00 TL 2164.00 TL
2,5'luk Altın (Eski) 5220.00 TL 5390.00 TL
2,5'luk Altın (Yeni) 5240.00 TL 5410.00 TL
Cumhuriyet Lira 2158.00 TL 2208.00 TL
22 Ayar Bilezik 312.00 TL  
Has Fiyatı 325.90 TL

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ            SATIŞ
ABD Doları :    6,1470 TL     6,1489 TL
Euro           :    6,6831 TL     6,6860 TL
Sterlin         :   7,9784 TL      7,9850 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Merkez Bankası Başkanı Uysal: Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini öngörüyoruz


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Enflasyonun bir süre için mevcut seviyelerde yatay seyrettikten sonra yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini öngörüyoruz” dedi.

BTSO, ekonominin en önemli aktörlerini Bursa iş dünyası ile buluşturmaya devam ediyor. Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın konuğu olan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, güncel gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Uysal, “Makroekonomik Görünüm, Para Politikası ve Sürdürülebilir Büyüme’ başlıklı konuşmasında enflasyon görünümünün tahmin ettikleri seviyede bulunduğunu belirterek, “Enflasyonu düşürmeye odaklı, temkinli para politikası duruşu ve güçlü politika koordinasyonu altında, 2020 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 8,2 olarak koruduk. Enflasyonun 2021 yıl sonunda yüzde 5,4’e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz. Ana eğilime yönelik takip ettiğimiz çok sayıda gösterge, enflasyonda hedeflenen düşüş patikası ile uyumlu bir seyre işaret ediyor. Enflasyonun bir süre için mevcut seviyelerde yatay seyrettikten sonra yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini öngörüyoruz.” dedi.
Enflasyondaki düşüşün hedefledikleri düzeyde seyretmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Uysal, “Bu çerçevede, parasal duruşumuzu ana eğilime dair göstergeleri dikkate alarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme amaçlarımız doğrultusunda elimizdeki tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Dövizdeki Mevcut Seviye Türkiye’nin Rekabet Gücünü Destekliyor”
Reel döviz kurunun mevcut seviyesiyle Türkiye’nin küresel ticaret pazarında sahip olduğu rekabet gücünü desteklediğini ifade eden Murat Uysal, “Rekabet gücü kazanımları, dış şoklara karşı ihracat potansiyelimize önemli bir dayanıklılık ve esneklik kazandırarak, ekonominin daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme patikasına yönelmesinde önemli rol oynuyor. Nitekim son dönemlerde, küresel büyüme görünümündeki zayıflama dış talebi kısmen yavaşlatsa da rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisinin sürdüğünü görüyoruz.” diye konuştu.

“Bursa’nın Kritik Alanlarda Gösterdiği Çabayı Yakından İzliyoruz”
Merkez Bankası olarak düzenli aralıklarla farklı sektör ve ölçeklerden firmaları ziyaret ettiklerini belirten Başkan Uysal, reel sektör temsilcilerinin görüş, öneri ve beklentilerini de karar alma süreçlerinde değerlendirdiklerini söyledi. Bu kapsamda Bursa’yı da yakından takip ettiklerini vurgulayan Murat Uysal, şunları kaydetti: “Bursa’yı imalat sanayimizin nabzını takip edebileceğimiz çok önemli bir merkez olarak görüyoruz. Bursa’da, aramızda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası üyesi birçok firmanın da dahil olduğu yaklaşık 250 firmanın temsilcisi ile bugüne kadar 500’ün üzerinde oldukça verimli görüşmeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gözlemlerimiz Bursa firmalarının birçok sektörde üretim yeteneklerini ve ihracat performanslarını geliştirmekte büyük bir başarı elde ettiklerini ve bu başarıyı kalıcı hale getirmek için özveriyle çalışmaya devam ettiklerini gösteriyor. Bursa firmalarımızı ülkemiz için özel kılan hususun, verimlilik ve yüksek katma değerli üretimde sahip oldukları güç olduğunu vurgulamak isterim. Bu kapsamda firmalarımızın, üretimin yerli katma değer içeriğini artırma, yeni teknoloji alanlarına yatırım, küresel değer zincirlerindeki konumunu iyileştirme, pazar ve ürün çeşitliliğini artırma, tasarım gibi kritik alanlarda gösterdiği çabayı yakından izlemekteyiz. Bu yaklaşımın, sürdürülebilir büyüme açısından çok değerli olduğunu düşünüyoruz.”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin son yıllarda çok önemli sınavlardan geçtiğini belirterek, “Tahmin edildiğinden çok daha dayanıklı olduğunu bir kez daha kanıtlayan Türkiye ekonomisi için artık geçmiş yıllardan günümüze miras kalan yapısal kırılganlıkları onarma zamanı geldi. Başarılı bir ekonomi, yalnızca yüksek büyüme değildir. Büyümenin sürdürülebilirliği ve sağlıklı şekilde finanse edilmesi de en az büyüme hızı kadar önemlidir. Bu nedenle ekonomide rekabet gücünün artırılması için uzun dönemli yol haritaları ve yapısal reformlara olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmıştır. Rekabet gücünün ön koşulu da eğitimden teknolojiye, enerji arz güvenliğinden sanayide yüksek katma değerli üretime kadar sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizin ışığında doğru hamleleri hızlı bir şekilde yapmaya devam etmeliyiz.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, makro ekonomi yönetimi konusunda hükümetin dengelenme, değişim ve disiplin parolasıyla başlattığı adımları yerinde bulduklarını ifade ederek, “İç piyasayı canlandıran, sermaye girişini hızlandıran ve yatırımları canlandıran stratejik hamlelerin sürdürülmesi en büyük temennimizdir. Diğer taraftan faiz oranlarının G-20 ülkeleri ortalaması olan yüzde 6 seviyesine düşürülmesi rekabet gücümüzün artırılması adına ulaşılması gereken en önemli hedeflerden biridir. Yıl sonunda tek haneli rakamlara inmesini beklediğimiz enflasyonla birlikte faiz oranlarının arzu ettiğimiz rakamlara gelmesi için mali disiplinden taviz verilmeyeceğine de inancımız tamdır.” diye konuştu.

Toplantının ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’a fidan sertifikası ve Bursa’yı simgeleyen hediye takdim etti.
 

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Ağar: “Korona virüs, Çin’in ihracatındaki payı üstlenmemiz manasında bir fırsat oluşturabilir”


Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, korona virüsle alakalı olarak, “Çin’in ihracatındaki payı üstlenmemiz manasında bir fırsat oluşturabilir” dedi.

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Şubat ayı Meclis Toplantısı düzenlendi. KTO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve oda üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Çin’de ortaya çıkan korona virüse değinerek, “Bir süredir Çin’de yaşanan salgın dünyayı tedirgin ederken, özellikle ülkemizde perakende ticaretinin artışına katkı sağlar. Çin şüphesiz ki dünyanın en iyi ekonomilerinden biri. Salgın nedeniyle bu ülkeden mal almak istemeyenler bazı alanlarda siparişlerini Türkiye’ye yönelttiler. Özellikle perakende sektöründe ihracatımızın daha da artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İhracatı geliştirmek için çalıştıklarını kaydeden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, “Kayseri Sanayi Odası olarak ihracatı geliştirmek ve tabana yaymak hedefiyle birçok eğitimler ve bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. İhracatın 3 temel ekseni olan ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma programlarında Ticaret Bakanlığımızın sunmuş olduğu çok önemli destekler ile bu desteklerin anlatılmasıyla ilgili de proje destek ofisimizi kurduk. Bunun aracılığı ile bütün üyelerimize anlatıyoruz” diye konuştu.

“Küresel ekonomideki belirsizlikler ekonomik büyümedeki ön görülebilirliği önemli ölçüde azaltmıştır” diyen Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar da, “IMF, küresel ekonomik büyümenin 2019 yılında yüzde 2.9 olarak gerçekleşeceğini, 2020-2021 yıllarında ise sırasıyla yüzde 3.3 ve yüzde 3.4 olacağını ön görmektedir. Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütünün anılan yıllar için ekonomik beklentileri ise çok daha düşüktür. Küresel ekonomik büyümedeki yavaşlamayla birlikte küresel ticarette de yavaşlama beklenmektedir. Ticaret savaşları, ülkelerin korumacılık eğilimlerindeki son yıllarda görülen artış küresel ticaretteki büyüme beklentilerini olumsuz şekilde etkilemektedir” dedi.

Dünyanın zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Ağar, şunları söyledi:

“Dünya şuanda zor bir dönemden geçiyor. Onun için ihracatçılar olarak, sanayiciler olarak çok daha fazla mücadele etmeli, çok daha fazla çalışmalıyız. Bu noktada bu belirsizliklere olumsuz anlamda katkı sunan bir başka meselede Çin’de ortaya çıkan korona virüs vakasıdır. Bunun ülkemiz için Çin’in ihracatındaki payı üstlenmemiz manasında bir fırsat oluşturabileceği noktasında bir değerlendirme yapmak çok yanlış olmaz. Şunu da görmek gerekir ki, bu artışı sağlarken aynı zamanda Çin’in dünyanın en büyük tedarikçisi olması ve aynı zamanda da çok büyük bir alıcı olması noktasında da bu ticaretin oradaki üretim etkilenmesi nedeniyle durması neticesinde, buradaki üreticilerimiz ve sanayicilerimiz açısında da belli bir dönem sıkıntı oluşturması olmakla birlikte, tüm krizleri fırsata çeviren bir ülke olarak çok daha fazla çalışmalıyız. Çok daha fazla ihracatımızı artırma noktasında yeni faaliyetler yapmalıyız.”

Borsa güne yatay başladı

Borsa, güne yüzde 0,07'lik hafif düşüşle başladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne 0,07'lik hafif düşüşle başladı. Endeks, 82,69 puanlık azalışla 114 bin 281 puana yükseldi. Açılışta bankacılık endeksi 0,14, holding endeksi de 0,53 değer kaybetti.
 

Bakan Pakdemirli: “Tarımsal hasılımızı yüzde 486 arttırdık”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Son 17 yılda tarımda büyüyen Türkiye tarımsal hasılımızı yüzde 486 arttırdık, 565 baraj inşa ettik, 141 milyar TL tarımsal destek verdik" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve beraberindekiler, Van'ın Başkale ilçesinde çığ altında kalan Mehmetcan Daşdemir’in ailesini ziyaretinin ardından kar ayolu ile Hakkari’ye geldi. Hakkari’ye gelen Bakan Pakdemirli, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Duruk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Tarım ve Orman sektör temsilcileri, kurum amirleri ve STK temsilcileri tarafından karşılandı. Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen “Hakkari Sektör Buluşması”nda orman sektörü temsilcileri ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali İdris Akbıyık, 2019-2020 yılında hükümetin yaptığı hizmetler hakkında bilgi vererek, 2020 yılında 2 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını, Mir Kalesi'nin halka açılması ve birçok yeni projeyi hayata geçirileceğini söyledi. Akbıyık, "Hakkari’nin, 5 bin yıl öncesine kadar uzanan tarihi geçmişi, paha biçilemez arkeolojik ve tabi güzellikleri, yöresel kilimleri, sadece ilimizde yetişen ters lalesi, şifa kaynağı balı, Alpleri aratmayan dağları, buzul gölleri, kendine özgü folkloru, kültürü ile adeta keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet gibidir. Hakkarimiz terörle, gözyaşıyla değil doğal güzellikleri, yetenekli gençleri, yapılan etkinlikleri ile anılacaktır. Hakkari’nin ekonomik-sosyal şartları ve gelişmişlik düzeyi göz önüne alınarak 7.Teşvik Bölgesi'nin oluşturulması ilimize yatırım gelmesi açısından önem arz etmektedir” dedi.

"Tarımsal hasılımızı yüzde 486 arttırdık"
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Son 17 yılda tarımda büyüyen Türkiye tarımsal hasılımızı yüzde 486 arttırdık, 565 baraj inşa ettik, 141 milyar TL tarımsal destek verdik, 4,5 milyar fındık diktik, kalkınma hibeleriyle 200 bin vatandaşımıza istihdam sağladık, tohumluk ihracatımızı 10 kat arttırdık, tohumluk üretimimizi 8 kat arttırdık" dedi.

Bakan Pakdemirli, ”2003-2018 Türkiye tarımsal GSYH yıllık ortalama tarımsal büyüme 10 ülkeyi geçerek, yüzde 2.72’dir. Türk tarımı 2002-2018 tarımsal GSHY yüzde 486 artarak, 2002 37 milyar, 2015 161,4 milyar TL, 2016 161,3 milyar TL, 2017 189 milyar ve 2018 yılında 216,7 milyar TL’dir. 2002-2019 tarımsal ihracat 4.7 kat artarak, 2002’de 3.8 milyar USD, 2018 17.7 milyar USD ve 2019 yılında 18 milyar USD, 180 ülkeye bin 820 tarımsal ürün ihracı, dış ticaret fazlası yaklaşık, 5.3 milyar USD’dir. 2019 yılında Hakkari’de köye dönüşlerin teşviki ve köylerde küçükbaş hayvancılık 987 baş, 47 çiftçiye koyun ve keçi verdik, 18 çiftçiye 72 baş, gebe manda dövesi verdik. 2 yıl ödemesiz 3 yılda eşit taksit ve 5 yıl faizsiz kredi imkanı sağladık. 120 bin meyveli fidan dağıtarak bölgemiz için sosyal ve ekonomik katkı sağladık. Şemdinli ve Derecik ilçelerinde arıcılığı geliştirme projesinde 80 aileye 800 adet yavrulu ve arılı kovan dağıttık. Yüksekova ilçesinde 19 ton Espir tohumu dağıttık, Hakkari’de 58 kadın çiftçiye bir iş fikri ile proje hazırlanmalarını sunduk" ifadelerini kullandı.

Hakkari’ye 2020 müjdeleri
Hakkari'ye müjdeli haberler veren Bakan Pakdemirli, "2020 yılında Hakkari’de kazanılan 89 projeyi hayata geçirerek 30 milyon TL yatırım yapılacak. Tarım kredi kooperatif marketi açacağız, arıcılığı geliştirme projesi kapsamında 100 aileye bin ana arı ve arı malzemesi dağıtacağız. Toplam maliyeti 500 bin TL olan 250 metrekarelik 20 adet sera dağıtımını gerçekleştireceğiz. 44 aileye 5’er baş manda olacak şekilde toplam 220 baş manda dağıtacağız. Her aileye 2’şer adet olmak üzere toplam 65 aileye bin 690 damızlık koyun, keçi, koç teke alamı yapacağız. 3 yıl boyunca ücretsiz sunu tohumlama, 30 bin küçükbaş hayvan kombine ve etçi tipi sperma ile ücretsiz tohumlanacaktır. Hayvanların içme suyunu temin etmek amacıyla 1 milyon 250 bin TL maliyetli 5 gölet inşa edeceğiz. 200 aileye 25 adet olmak üzere 5 bin adet hindi ve kaz dağıtımı gerçekleştireceğiz. 6 bin 456 dekar üzüm bağında çalışma yürüteceğiz. Bu yıl yine yerel (Ata) tohumları kullanılarak tohum ve fide dağıtacağız. 50 ton yem bitkisi, nohut ve espir tohumu dağıtacağız. Kışlık yoğurt (Teramast) coğrafi işaret çalışmalarını tamamlayarak Türk patent kurumuna başvuru yapacağız. 2020 yılı itibarıyla Hakkari ilinin tamamında potansiyel çığ başlama bölgelerinin belirlenmesi projesi gerçekleştireceğiz. 250 bin fidanı toprakla buluşturacağız. 10 bin dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonunu sağlayacağız. 20 bin dekar alanda toprak muhafaza ve sel kontrol tesisi yapacağız. Bin dekar alanda mera ıslahı projesi kapsamında gölgelik, sıvat, kaçınma kazığı ve tuzluk yapacağız. Hakkari merkezde otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuracağız, 500 aileye 5’er dekarlık alanda kenger tohumu ekilmek suretiyle her aileye yıllık ortalama 30 bin TL olmak üzere toplam MK 1 milyon 500 bin TL gelir elde etmeleri sağlanacaktır” dedi.
Hakkari kayak merkezini ziyaret eden Bakan Pakdemirli daha sonra kara yolu ile Hakkari'den ayrıldı.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi