Eskişehir’de altın fiyatları ne kadar oldu? - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 26.03.2020

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de altın fiyatları ne kadar oldu? - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 26.03.2020
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Dolar ve Euro kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altında dalgalanmalar devam ediyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselişler ve sert düşüşler gösteriyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar?

Bu haftanın odağında olan ABD'de tarihi nitelikteki 2 trilyon dolarlık teşvik paketi onaylandı. Fakat fiyatlamalar dün yapıldığından dolayı piyasalara bir etkisi görülmedi.

ABD'de 2 trilyon paketin bu sabah onaylanmasının ardından küresel piyasalar, koronavirüs salgınından kaynaklanan krizin derinliğine işaret edecek olan ABD'nin işsizlik maaşı başvuruları rakamlarını takip edecek.

Güne yüzde 0,12'lik düşüşle yatay başlangıç yapan Borsa İstanbul, açılışın ardından yükselişe geçti.  

Sabah saatlerinde dolar/TL kuru güne 6,45'in hemen üzerinde başladı. Euro/TL ise 7,05 civarında seyrediyor. Dün değerlenen brent petrolün varili bu sabah saatlerinde 27 dolar; altının ons fiyatı ise 1605 dolardan değerleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ihtiyaç duyulan her alanda gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Albayrak, resmi Twitter hesabından, Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında gelinen noktayı, küresel gelişmeleri ve yol haritasını Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) toplantısında ele aldıklarını aktararak, "İnsanımız merak etmesin, ihtiyaç duyulan her alanda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Tüm bu gelişmelere bağlı olarak döviz kuru ve altında dalgalanmalar sürüyor. Uzmanlar, gram altının fiyatının önümüzdeki günlerde 355-360 TL seviyelerine yükselmesi beklenitisinin olduğunu ifade ediyor. Peki 26 Mart 2020 (bugün) saat 11:42 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 521,42 Lira
  • Yarım altın: 1.041,44 Lira
  • Gram altın: 333,80 Lira
  • Cumhuriyet Ata Lira: 2.142,00 Lira

Eskişehir döviz kurları

  • Dolar   : 6,4748 TL  6,4794 TL
  • Euro    : 7,0676 TL  7,0755 TL
  • Sterlin : 7,6854 TL  7,6941 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Bakan Varank: Fırsatçıların canını yakacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Fırsatçıların canını yakacağız. Fırsatçılık yapan firmalar bundan sonra bakanlığımızın desteğini asla alamayacak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kovid-19 ile mücadele kapsamında bakanlığın yeni adımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19'un global bir tehdide dönüşmesiyle medikal ekipmanlarda yüksek bir talep artışı olduğuna dikkat çeken Varank, ”Talebi karşılamak için üreticilerle temas halindeyiz. Vereceğimiz destekleri işte tam da bu ihtiyacı sağlıklı bir şekilde karşılamak için devreye soktuk. Böylece düzgün ve dürüst işletmeleri destekleyerek fırsatçıların spekülasyon yapmasını engellemiş olacağız" dedi.

Yatırım teşviklerinde verilen kredi faiz desteği uygulamasına esneklik getirdiklerini kaydeden Bakan Varank, ”Yatırım teşviklerinden faydalanan firmaların kullandıkları kredi faizinin veya kar payının bir kısmını Bakanlığımız karşılıyor. Mevcut uygulamada firmalar, bankalara yaptıkları kredi geri ödemelerinde aksama olması durumunda faiz desteğinden yararlanamıyorlardı. Aldığımız yeni kararla bu dönemde bankalara karşı yükümlülüğünü yerine getiremeyen firmalar için bu kuralı askıya alıyoruz. Firmalar, bu döneme ilişkin banka ödemeleri daha sonra gerçekleştirdiğinde de faiz veya kar payı desteğinden aynen faydalanabilecek. TÜBİTAK tarafında da paylaşmak istediğimiz yeni adımlarımız var. Biz tüm taraflarla yoğun iletişim halinde her fikirden istifade etmeye çalışsak da hiçbir öneriyi atlamak istemiyoruz” diye konuştu.

Kovid-19'la mücadele kapsamında girişimcilerin ve bilim insanlarının getirecekleri projelerin bir an önce hayata geçmesini sağlayacak özel ve hızlı bir destek programı hazırladıklarını bildiren Bakan Varank, ”Bugün itibarıyla çağrıya çıkıyoruz. 2 Nisan'a kadar açık olacak bu çağrılar maksimum bir hafta içinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak. Bu çerçevede Kovid-19'un teşhis ve tedavisinde kullanılacak ürünlere, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlara, hastalığın önlenmesinde etkili koruyucu ürünleri geliştiren Ar-Ge projelerine, salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamalarına hızlıca destek vereceğiz. Bu alanlarda çalışanlar, TÜBİTAK'ın bu yeni programına başvurabilirler. Bilimin ve teknolojinin gücünden maksimum seviyede faydalanmamız gereken böyle bir dönemde yeni bir uygulama olarak geliştirdiğimiz TÜBİTAK Kovid-19 portalını da bugün itibariyle devreye aldık. Araştırmacılarımızın birlikte iş yapmaları ve güçlü bir sinerji oluşturmaları çok önemli. Bilim ve teknoloji odaklı süreçlerde birlikte başarma anlayışıyla tasarladığımız bu interaktif portalda Kovid-19 ile ilgili ülkemizin yetkinliklerine, güncel bilgilere, akademik araştırma ve makalelere yer veriyoruz. covid19.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecek portalda, araştırmacılara özel bir de bölüm oluşturduk. Ülkemizde bu konuda çalışan tüm araştırmacılar bilgi, tecrübe ve veri paylaşımını bu portal üzerinden yapabilecek” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK'ta da süre uzatımları yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Bakan Varank, TÜBİTAK'a teslim edilmesi gereken tüm proje raporlarının teslim tarihlerini 3 aya kadar ertelediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Çağrı ve etkinliklere ilişkin başvuru sürelerini de uzattık. Burada kolaylaştırıcı bir yaklaşım izleyeceğiz. Yani, okul ve üniversitelerin eğitime başlama tarihine bağlı olarak planlamalarımızı yapacağız. Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK liderlik ediyor. Yaklaşık 2 ay önce, 31 Ocak tarihinde, TÜBİTAK ve üniversitelerden bilim insanlarımızla aşı geliştirme koordinasyon toplantılarına başladık. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine bağlı Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünün koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirme projelerini desteklemek için Kovid-19 alt platformunu oluşturduk. Türkiye'de devam eden projelerden spesifik olarak bu virüse karşı dönüştürülebilecek olanları ya da yenilikçi bir anlayışla çok hızlı bir şekilde netice alabileceğimiz projeleri belirledik. Destek süreçlerini başlattık. Biz bu mekanizmayı oldukça esnek bir şekilde tasarladık. Yeni öneri getiren tüm araştırmacılarımızı sürece kolaylıkla dahil edebileceğiz. Bu konu bizim için kritik bir öneme sahip. Bürokratik süreçleri neredeyse tamamen ortadan kaldırdık.TÜBİTAK MAM, Ege, Acıbadem, Ankara, Selçuk, Bilkent, Boğaziçi, Medipol ve İstanbul Üniversiteleri ile İzmir Biyoteknoloji ve Gen Enstitüsünden bilim insanlarımız, Kovid-19 Platformu koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Tüm bu projelerin klinik çalışmalarını da Sağlık Bakanlığımıza bağlı TÜSEB destekleyecek” dedi.

“Çok açık söylüyorum bu fırsatçıların canlarını yakacağız”
Korona virüs salgınını fırsatçılığa çevirmek isteyenlere karşı önlemler alındığını dile getiren Bakan Varank, ”Çok açık söylüyorum bu fırsatçıların canlarını yakacağız. Tabii diğer yandan canla başla çalışıp, milli duruş sergileyen tüm üreticilerimizin de yanında olmaya devam edeceğiz. İşte bugün açıkladığımız TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri bu milli duruş sahibi firmalarımız içindir. Fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmalar, bundan sonra hiçbir şekilde Bakanlığımızın desteklerinden yararlanamayacaklar” diye konuştu.

Bakan Varank, vatandaşlara bireysel tedbirlerini alması uyarısında bulunarak, ”Lütfen Bilim Kurulunun, bakanlıklarımızın açıklamalarına riayet edip bireysel tedbirlerinizi almaya devam edin. Gerekmedikçe, zaruri haller dışında evlerinizden çıkmayın. Hijyen kurallarına dikkate ederek, sosyal mesafeyi korumak bu virüsle mücadelede en etkin yöntem. Üretim cephesinde büyük bir özveriyle çalışan emekçilerimiz ve sanayicilerimiz için fabrikalarda uyulması gereken temel kuralları da belirledik. Ateş ölçümünden vardiyaların ve servislerin ayarlanmasına, hijyen alanında yapılması gerekenlerden iş sürekliliğinin sağlanmasına varıncaya dek alınması gereken tedbirleri üretim tesisleriyle paylaştık. Üretim alanındaki tüm paydaşlarımızın bu kurallara harfiyen riayet etmesi, tehdide karşı önemli bir kalkan olacaktır. Küresel salgına karşı topyekün milli mücadele verdiğimiz bu dönemden inşallah güçlenerek çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yerli solunum cihazına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Varank, ”Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'deki Ar-Ge projelerine, teknoparklara destek veren bir bakanlık. Biz Türkiye'de hem profesyonel solunum cihazı hem de ev tipi cihazlar üreten firmalarımız olduğunu gördük. Şuanda güzel bir oluşum gelişti. Biz bu girişimlerle bu olaya katkı sağlamak isteyen üreticilerimizi buluşturduk. Sağlık Bakanlığımız 5 bin adetlik bir sipariş verdi. Seri üretime geçmeyen bu cihazları hızlıca üretmek için yola koyulduk. Seri üretimle teslimatını Sağlık Bakanlığımıza yapacağız” dedi.

"İstanbul ve Ankara'da bunların dağıtımına başlamayı düşünüyoruz”
Yaşlılara kolonya ve maske dağıtımı konusunda tedarikçilerle görüşmelerin yapıldığını kaydeden Bakan Varank, ”İlk ürünler teslim edilmeye başladı. Elini taşın altına koyan firmalarımız oldu. Büyük bir organizasyonla valilerimizin başkanlığında İstanbul ve Ankara'da bunların dağıtımına başlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Pekcan: 6 bin 448 firma ve 13 bin 280 ürünü denetledik

Ticaret Bakanı Pekcan, "28 Şubat-25 Mart döneminde maske, kolonya, gıda gibi ürünlerin fiyatlarıyla ilgili 6 bin 448 firma ve 13 bin 280 ürünü denetledik." dedi.
Pekcan, ürünlerde fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak, "Reklam Kurulunun son toplantısında 189 firmaya 9 milyon 147 bin 31 lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı." diye konuştu.

198 firmaya toplam 10 milyon 90 bin 60 lira para cezası
Bakan Pekcan, "Reklam Kurulunun bu ay yaptığı 2 toplantıda, haksız fiyat artışı nedeniyle 198 firmaya toplam 10 milyon 90 bin 60 lira para cezası uygulandı." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk: '14 bin sağlık personelinin alımını İŞKUR üzerinden tamamen dijital ortamda gerçekleştireceğiz'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanlığının duyurduğu 32 bin yeni sağlık çalışanı alımının 14 bininin İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.
Kamu işçisi alımında başvurular elektronik ortamda yapılacak
Kamu işçisi alımında başvuruların elektronik ortamda gerçekleşeceğinin altını çizen Bakan Selçuk, “Vatandaşlarımız İŞKUR birimlerine gelmeden başvurularını E-Devlet ya da esube.iskur.gov.tr üzerinden yapabilecek. Ayrıca ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezimizi arayarak da başvurularını gerçekleştirebilecekler” dedi.
Bakan Selçuk Yeni Koronavirüs riski göz önünde bulundurularak ve halk sağlığını korumak amacıyla İl Müdürlüklerine fiziken yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekti.
Başvuruların 26-30 Mart tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

eskisehir altin fiyatlari 25 03 2020

Bakan Albayrak: 'Bankaların, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza verdikleri dayanışma taahhütlerinin takipçisiyiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede bankalar tarafından verilen destek taahhütlerine aykırı durum tespit eden vatandaşların, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) iletişim kanallarına başvuru yaparak, ilgili durumlarına hızlı çözüm bulabileceklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bankaların, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza verdikleri dayanışma taahhütlerinin takipçisiyiz. Taahhütlere aykırı bir uygulama ile karşılaşan tüm vatandaşlarımız Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun şikayet hatlarına durumlarını aktarabilirler” ifadelerine yer verdi.

"Korona salgını Türkiye’nin mobilya ihracatına 1 milyar dolarlık katkı sağlayabilir"

Koronavirüs dünya genelinde Çin ve İtalya başta olmak üzere mobilya devlerinin üretim faaliyetlerini yavaşlattı. Küresel taleplerin son yıllarda hızla yükselen Türk mobilya sektörüne kayarak 1 milyar dolarlık ek ihracat geliri oluşturması bekleniyor.

Koronavirüs salgını, özellikle ortaya çıktığı Çin başta olmak üzere dünyanın en büyük mobilya üreticileri arasında yer alan İtalya, Almanya ve ABD’nin üretimlerini büyük ölçüde yavaşlattı. İş gücü maliyetinden tasarruf etmek amacıyla üretim tesislerini Çin’de bulunduran pek çok mobilya üreticisinin üretimleri de aksadı. Ülkelerde salgına karşı alınan karantina ve faaliyet durdurma önlemlerinin küresel ekonomide meydana getirdiği daralma eğilimi, özellikle mobilya ticaretinde rotanın Asya dışına çevrilmesine neden oldu. Bu tablo karşısında Türkiye, dünya mobilya sektörünün yöneldiği ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

Üretim merkezleri Asya’dan yakın doğuya kayıyor
Özellikle ucuz iş gücü için üretim faaliyetlerini Çin’de gerçekleştiren mobilya üreticilerinin büyük bir kayıpla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, "Korona salgının Çin’de başlamasının ardından üretim tesisleri orada olan mobilya üreticileri gerek hammadde temini gerekse üretim açısından durma noktasına geldi. Bu tablo, dünyanın mobilya devleri olarak sayılan Çin, İtalya, Almanya ve ABD’deki üreticilerin, üretim merkezlerini yakın doğuya taşımasına yönelik hareketlenmelere neden olacaktır. Meydana gelecek bu yeniden yapılanma karşısında mobilya sektöründeki kalite standartlarını dünyaya kanıtlamış bir ülke olarak Türkiye, dünya devlerinin yeni hedefi olmaya en kuvvetli aday." şeklinde konuştu.


"Salgın Türkiye’nin mobilya ihracatına 1 milyar dolarlık katkı sağlayabilir"
Mobilya ithal eden pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin de Türkiye’ye yöneleceğini belirten Murat Erat, mobilya sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayarak gerekli hazırlıkların yapılması için çağrıda bulundu.
Erat, "Türkiye’nin mobilya sektörü olarak son bir yılda ihracatta yüzde 14’lik büyüme kaydetmiş ve toplam ihracatımızı 2019 yılında 2.9 milyar dolara ulaştırmıştık. Şu anki tabloda hem Avrupa’nın hem de Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin başlıca ithalat hedefi olarak öne çıkıyoruz. Bu doğrultuda beklentimiz, küresel talebin Türkiye’ye yönelişiyle oluşacak ek siparişlerin, sektörün ihracatına 1 milyar dolarlık katkı sağlaması. Böylece 2020 yılında 3 milyar doları aşmasını beklediğimiz mobilya ihracatının da 4 milyar doların üzerine çıkması hiç de zor değil. Türkiye mobilya sektörü olarak böyle bir ivmelenmeyi öngörüyorduk ancak elbette kürsel boyutta bir salgın vesileyle olmasını beklemiyorduk. Bu durum, ekonomik anlamda pek çok sektörü zorlayacakken mobilya sektörünün krizi fırsata çevirme potansiyeli, ülke ekonomimize katkı sağlayacak olması bakımından oldukça kıymetli." dedi.

Korona, limon fiyatlarını fırlattı

Korona virüse karşı uzmanların 'vücut direncinizi arttırın' önerisiyle birlikte C vitamini deposu limona talep arttı. Hasada 2 lira ile başlanan limonun kilosu hasat sonunda 5 liraya yükseldi. Limon diyarı Mersin'in Erdemli ilçesinden büyük şehirlere ulaşan limonun fiyatı ise 10 lirayı geçti.
Başta limon olmak üzere narenciyenin faydalarının ortaya çıkmasıyla talebin her geçen yıl arttığını belirten Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin, "Bunun bir ilaç olduğu, ilaç niyetine tüketilmeye başlandığı, geniş bir alıcı kitlesi oluştuğu, artık narenciyenin insanlara ne kadar faydalı olduğunun gerçeği de ortaya çıkınca sürüm de arttı, tüketim de artıyor. Umut ediyoruz insanlar bu ürünlerden faydalanır" dedi.

"Uzman tavsiyeleri fiyatı tetikledi"
Türkiye'de 1 milyon tonun üzerinde limon üretimi gerçekleştirdiğini, bunun yüzde 65'inin Mersin'de üretildiğini ve üretimde Erdemli ilçesinin payının büyük olduğunu anlatan Şahin, "Ancak rekolte bu sene düşük. Düşük olması dolayısıyla da fiyatlar yüksek. 2 TL'den başlayan limon hasadı, hasat sonuna geldiğimiz şu günlerde dalında 5 TL'ye çıktı. Uzmanlarca C vitaminin de bolca alınması gerektiği ifade edilince, limonda C vitamini içeren ilk akla gelen ürünlerden olunca o da fiyatları tetikledi. Bitme aşamasındaki limonu biraz daha canlandırdı" diye konuştu.
Dalındaki fiyatla son tüketiciye ulaşan ürünün fiyatı arasında büyük farkların olduğuna da dikkat çeken Şahin, "Buradaki fiyatlarla son tüketiciye ulaşan fiyat arasında ciddi bir makas var. Bunun da daraltılması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Üretici Hasan Karaca da, "Bu yıl rekoltenin düşük olması, bir de doktorların vücut direnci için limonu tavsiye etmesiyle limon 5 lira seviyelerini gördü. Biz üreticiler için de tüketiciler için de bu ideal bir fiyattır" dedi.

"Hasat sonu olunca talebi karşılamakta güçlük yaşıyoruz"
Limon ticaretiyle uğraşan esnaftan Lokman Avcı ise hasat sonu dolayısıyla talebi karşılamakta güçlük çektiklerini dile getirdi.
Avcı, "Doktorların tavsiyesiyle limona talep arttı. 2 lira, 3 lira trendindeki fiyat 4 lira, 5 lira seviyesine yükseldi. Hasadın son dönemi olması dolayısıyla talepleri yetiştirmekte zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

eskisehir doviz kurlari 25 03 2020

Virüs, emlak piyasasında işleri yüzde 60 düşürdü

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, korona virüsü salgını nedeniyle vatandaşların beklemede olmasının emlak piyasasında işleri yüzde 60 düşürdüğünü açıkladı.

Korona virüsünün Türkiye’de görülmesi üzerine birçok iş yerine geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı. Vatandaşların “evde kal” çağrılarına uyması ile Samsun’da boş kalan sokaklar emlakçıları da etkiledi.

Vatandaşın şu an bir tedirginlik içinde olduğunu ama bunun en kısa sürede atlatılacağına inandığını söyleyen SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Emlak piyasası yüzde 60 düştü. İmkanı olan da olmayan da bir tedirginlik var. Normalinde evin dahi olsa satma da satamıyorsun kiraya ev vermeye kalksan kiraya da veremiyorsun. Çünkü vatandaş olduğu yerden oturuyor evden dışarı çıkmıyor. Yapılabilecek hiçbir şey yok. Tapu dairesindeki işlemleri bir gözden geçirelim yüzde 60 düşmüştür. Bu da vatandaşın şu anda beklemede olduğunu gösteriyor ama bu tedirginliğin en kısa zamanda atlatılacağına inanıyorum” dedi.

Emlak piyasasında korona virüsü salgını için alınan tedbirleri de anlatan Mevlüt Oral web tapu projesi ile tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve sadece ıslak imzalı belgeler için müdürlüklere gidildiğini anlattı.
Bu uygulamanın uzun zamandır istedikleri ve bekledikleri bir uygulama olduğunu ve uygulamadan çok memnun olduklarını belirten Mevlüt Oral, “Korona virüsü salgını önlemleri kapsamında şu anda web tapuya girdiğin zaman otomatik olarak şu tarihte tapu işlemini yapabilirsin diye sana gün ve zaman veriyor. Vatandaş internetten müracaatını yaptığında tapu dairesindeki tüm işlemler yapılıyor ve sadece ıslak imza için tapu dairesine çağrılıyorsun. Bundan sonra benim her meslektaşım tapuya gitmeden oturduğu yerde saat fark etmeksizin tapu işlemi havalesini alabilecek. Bu yönetmelik yasalaştığı zaman bizim mesleğimiz gerçekten kurumsal bir hale gelecek. Bundan sonra tapu dairesini fazla kullanmayacağız sadece imza atmak için alıcı ile satıcıyı tapuya götüreceğiz onun dışında oturduğumuz yerde satışımızı yapacağız” diye konuştu.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşları da alınan virüs tedbirleri nedeniyle uyaran Başkan Oral, “65 yaş üzeri tapu dairesinde işlem olmayacak. Bunu bilsinler vekalet dahi alsan bundan sonra noterde satış vekaleti vermiyor” şeklinde konuştu.

Emlakçıların bu süreçte mağdur olmaması için çok yoğun kullanılan emlak sitelerine, aidatların ertelenmesi için başvuru yaptığını ve olumlu dönüşler aldığını da anlatan Oral, “Oda olarak bazı emlak sitelerini kullanan meslektaşlarıma şu müjdeyi verebilirim. Oda olarak 4 tane yoğun kullanılan siteye elektronik posta ile ulaştım. 2 siteden bize olumlu bir cevap geldi. Ben 3 aylığına aidat ödemelerini ertelemelerini istedim. Bu siteler iki aylık bir ertelemeyi kabul etti. Diğer 2 firmadan da bu hassasiyeti bekliyorum. Eğer kabul edilmezse ileriki tarihlerde ben bu sitelerle çalışmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü zor günlerde benim yanımda olmuyorsa iyi günde benim sana ihtiyacım yoktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi