Eskişehir’de altın fiyatları 15.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de altın fiyatları 15.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın biraz da olsa sakinleşti. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmişti. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalar haftanın son gününe sınırlı yükselişlerle başladı. ABD ile Çin arasındaki gerginliğin yükselebileceğine yönelik açıklamalar ve salgın sonrası normalleşme adımlarına ilişkin endişeler ile satıcılı başlayan ABD borsaları, gelen tepki alımları sonrası dün yüzde 1'in üzerinde artıda kapattı. Bu sabahki işlemlerde ABD vadelileri sınırlı yükselişlerle güne başladı.

Yurt içinde dolar/TL kurundaki bir haftadır devam eden düşüş devam ediyor. Dolar/TL kuru bu sabaha 6,90; euro/TL ise 7,46 düzeyinden başladı.

Altın fiyatları düşecek mi sorusunun cevabı merak ediliyor. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, pandemi sonrasında altın fiyatlarında düzeltme yaşanabileceğini belirterek "çeyrek altın, 600- 580 TL ve altı, gram altın da yeniden 370-350 TL seviyelerine inerek bir düzeltme hareketi yapabilir'' dedi.

Atayık, altının ons fiyatının geçen yıl dünyanın iki ekonomik devi kabul edilen ABD ve Çin arasında başlayan ticaret savaşlarıyla yeniden tırmanışa geçtiğini hatırlatarak, altının onsunun nisan ayında 1,748 dolara tırmanarak son 8 yılın rekorunu kırdığını söyledi.

TL’ye karşı geliştirilen Londra’dan kaynaklı bir spekülatif hamlenin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve ilgili kurumların ciddi refleksiyle savuşturulduğunu kaydeden Atayık, dolar/TL paritesine ilişkin olarak, "Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kararlı duruşu ve piyasaya güven veren açıklamaları, enflasyon ve işsizlikle ilgili gelen pozitif verilerle dolar, yeniden 7 TL’nin altını gördü. Önümüzdeki günlerde swap konusunda gelecek olumlu haber akışıyla dolar kuru, hızla 6,80-6,50 bandına geri çekilebilir." değerlendirmesinde bulundu. Mustafa Atayık, altının onsunun dünya ülkelerinde peş peşe normalleşme konusunda atılan adımlarla 3-4 haftadır 1,690-1,710 sıkışık bandında seyrettiğini hatırlatarak, aşı ve ilaçla ilgili gelen negatif açıklamaların ons fiyatını yeniden hareketlendirdiğini söyledi.
Atayık şöyle konuştu:"Pandemi sürecinin uzama ihtimali, koronavirüste 2. dip ihtimali, ABD’den gelen kötü ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı’nın en son yaptığı 'virüsle mücadelede ekonomileri desteklemeye devam edecekleri' açıklamasıyla ons altın, yeniden hareketlendi.

eskisehir-altin-fiyatlari-15-05-2020.jpg

Altının onsu, 13 Mayıs’ta gün içerisinde 1,715 dolara kadar yükseldi. Analistler öngörülerinde ons altındaki bu yükselişin devam etmesi durumunda teknik direnç noktası kabul edilen 1,740 dolar seviyesi kırılırsa daha yukarı seviyelerin görülebileceğini dile getiriyor. Ancak, birçok analist ve uzmana göre de virüste en dip görüldü, bu nedenle ons altın, 1,720 doların üzerinde çok fazla tutunamıyor.

Bu senaryoda geri çekilişlerde kısa dönemde ons altının, 1,700 dolar, 1,650 ve altını görmesi de olası. Bu durumda, çeyrek altın, 600-580 TL ve altı, gram altın da yeniden 370-350 TL seviyelerine inerek bir düzeltme hareketi yapabilir. Altın, uzun vadede yukarı bir trend izlese de virüs gündemi nedeniyle öyle gözüküyor ki önümüzdeki süreçte de iniş-çıkışlı bir trend izleyecek. Her zor süreç ve kriz dönemlerinde olduğu gibi bu salgın döneminde de altının dünya ekonomileri ve yatırımcılar için önemi bir kez daha ortaya çıktı. Güvenli liman rolü daha da pekişti. Bu nedenle vatandaşlarımız ve yatırımcılarımıza altın takı, mücevher almaya devam etmeleri çağrısını yineliyoruz. Altın, sizi hiçbir zaman üzmez ve yolda bırakmaz."

Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 15 Mayıs 2020 (bugün) saat 10:18 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 630 Lira
  • Yarım altın: bin 262 Lira
  • Gram altın: 384 Lira
  • Cumhuriyet altını: 2 bin 515 Lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,9126 TL  6,9173 TL 
  • Euro    : 7,4668 TL  7,4757 TL
  • Sterlin : 8,4314 TL  8,4414 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Genç girişimciler yeni projelerini değerlendirdi

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, Covid-19 salgını ile birlikte yeni normalleşme sürecini değerlendirmek ve projelerini güncellemek için bir araya geldi. Bu kapsamda Eskişehir GGK İcra Kurulu 2020 Mayıs Ayı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Eskişehir Sanayi Odası’nın üstlendiği Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, sosyal mesafe kurallarına uyarak yaptığı toplantısında, salgınla ortaya çıkan duruma uygun nelerin yapılabileceğini de değerlendirdi.

Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Sizlerden gelen her türlü fikre açığız ve destekleyeceğiz. Yeter ki şehrimize ve girişimcilerimize faydası olsun. Şehrimizin marka değerini birlikte yükselteceğiz” dedi.

Eskişehir GGK Başkanı Bora Mehmet Osmalı ise yaptığı konuşmada, özellikle genç girişimcilerin bu süreçte birbirlerini destekleyerek çalışmaya devam edeceğini, bundan sonra yeni bir dönemin başladığını ve daha farklı çalışma alanlarında yeni fikirlerle hareket edileceğine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarından sonra bir sunum gerçekleştiren ESO Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Sarpkaya, Türkiye ve Eskişehir’deki ekonomik gelişmelerden ve bunun is dünyasına olan yansımaları konusunda bilgi verdi.

Yapılan değerlendirmelerden sonra söz alan Eskişehir Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri, etkinlik ve proje çalışmalarını görüştü.

10 bin kadına ücretsiz muayene

Pembe Rota ile 10 bin kadına ücretsiz muayene imkanı sağlayan Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği, kanser sürecinde kadınların yanında yer alarak tedavi süreci konusunda bilgilendirme yapıyor ve tedavi imkanı bulamayan kadınlara destek oluyor.

Hastane yöneticiliğinin yanı sıra, kadına özgü kanserler alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği’nin başkanlığını yapan Arzu Karataş, “Ülkemizde her yıl 21 bin kadına meme kanseri teşhisi konuyor. Her yüz meme kanseri kadın hastaya karşılık 1 tanesi erkek. Diğer kanserlere gelince; 5 bin kadın rahim kanseri, 3 bini aşkın kadın yumurtalık kanseri ve 2 binden fazlası rahim ağzı kanseri tanısı alıyor. Oysa, kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor! İşte biz bu yüzden Pİ Kadın Kanserleri Derneği olarak farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda tanı almış kadınların da yol arkadaşı olmaya çalışıyoruz. Tedavi imkanı bulunmayan kişilere destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

“10 bin kadına ücretsiz muayene”
“İki yıl önce jinekolojik kanserlerdeki toplumsal farkındalığı artırmak için başlattıkları Pembe Rota projesiyle hedeflerinin kadınları bilgilendirmek ve 10 bin kadına ücretsiz muayene imkanı sağlamak olduğunu anlatan Karataş, “İstanbul, Bursa, Bodrum’da iki bin kadının ücretsiz muayene edilmesini sağladık. Kanser saptanan kadınların ameliyatlarını üstlendik. Şu sıralar, dijital olarak çalışmalarımız sürüyor. Kanser tedavisi gören ve koltuk altı lenf bezleri alınan kadınlarda görülen lenf ödem sorununa karşı, ‘bu kolumu kullanmayın’ yazılı bileklikler yaptık ve dağıttık; çünkü acil bir anda diğerleri hangi kolunuzu kullanacağını bilmeyebilir” diye konuştu.

“Türkiye Covid-19’a karşı savaşında çok başarılı oldu”
“Çok uzun yıllardır hastane yöneticiliği yapıyorum ve kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, Türkiye bu konuda çok başarılı bir süreç yaşadı. Kamu hastaneleri, özel hastaneler, herkes ne gerekiyorsa yaptı” diyen Karataş, "Covid-19 salgını, tüm dünya için yepyeni bir deneyim oldu ve olmaya devam ediyor. Ama her ülke, her topluluk kendi deneyiminin belirleyicisi ve kahramanı oluyor aynı zamanda” dedi.

PTT’den para transferine iBAN düzenlemesi

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) para transferleri zorunlu iBAN kullanımı kapsamına alındı.

Merkez Bankası’nın Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Avrupa ekonomik alanında yer alan ülkelerdeki hesaba yapılan para transferlerinde alıcıya ait iBAN'ın doğrulanması ve kullanılması zorunluğu kapsamına PTT de alındı.Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ'e eklenen maddede, "Bu Tebliğ hükümleri Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketine de uygulanır" denildi.

İptal olan paket tur iadelerinde salgın düzenlemesi

Paket tur sözleşmeleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Paket tur düzenleyicisi veya aracısı tarafından hava taşıma işletmelerine ödenip belgelendirilen uçuş bedeli, uçuş yasağı kalktıktan sonraki 60’ıncı günü izleyen 14 gün içerisinde katılımcıya iade edilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. COVİD-19 salgını nedeniyle, 5 Şubat 2020 tarihinden itibaren ifası öngörülen ve hava yolu ile ulaştırma içeren paket tur sözleşmelerine ilişkin bedel iadelerinde, paket tur düzenleyicisi veya aracısı tarafından hava taşıma işletmelerine ödenip belgelendirilen uçuş bedeli, uçuş yasağı kalktıktan sonraki 60’ıncı günü izleyen 14 gün içerisinde katılımcıya iade edilecek.

Katılımcının bilgilendirilmesi ve açık onayının alınması koşuluyla, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere katılımcının ödemiş olduğu bedel, uçuş yasağı kalktıktan sonraki altmışıncı günü izleyen on dört gün içerisinde iade edilecek.

Katılımcının birinci veya ikinci fıkrayı tercih ettiğine ilişkin yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bilgilendirilmesi ve onayının alınmasında ispat yükü paket tur düzenleyicisi veya aracısına ait olacak.

eskisehir-doviz-fiyatlari-15-05-2020.jpg

Konut satışlarında salgın etkisi

 Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,5 oranında azalarak 42 bin 783 oldu.

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,5 oranında azalarak 42 bin 783 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 6 bin 113 konut satışı ve yüzde 14,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 4 bin_500 konut satışı ve yüzde 10,5 pay ile Ankara, 2 bin 533 konut satışı ve yüzde 5,9 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 7 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu.

İpotekli konut satışları Nisan ayında 17 bin 88 olarak gerçekleşti
Türkiye genelinde Nisan ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 oranında azalış göstererek 17 bin 88 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 39,9 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 2 bin 451 konut satışı ve yüzde 14,3 pay ile ilk sırayı aldı. İpotekli konut satışının en az olduğu il 2 konut ile Hakkari oldu.

Diğer satış türleri sonucunda 25 bin 695 konut el değiştirdi
Diğer konut satışları Nisan ayında Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,1 oranında azalarak 25 bin 695 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 3 bin 662 konut satışı ve yüzde 14,3 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 59,9 oldu. Ankara 2 bin 286 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara'yı bin 372 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il 4 konut ile Hakkari oldu.

14 bin 848 konut ilk defa satıldı
Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,7 azalarak 14 bin 848 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 34,7 oldu. İlk satışlarda İstanbul 2 bin 22 konut satışı ve yüzde 13,6 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul'u bin 166 konut satışı ile Ankara ve 854 konut satışı ile İzmir izledi.

İkinci el konut satışlarında 27 bin 935 konut el değiştirdi
Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,1 azalış göstererek 27 bin 935 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 4 bin 91 konut satışı ve yüzde 14,6 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 66,9 oldu. Ankara 3 bin 334 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara'yı bin 679 konut satışı ile İzmir izledi.

Konut satışları Ocak-Nisan döneminde yüzde 8,9 arttı
Ocak-Nisan döneminde 383 bin 821 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,9 oranında artış gösterdi. Ocak-Nisan döneminde ipotekli konut satışı yüzde 141,4 oranında artarak 146 bin 387, diğer satış türlerinde ise yüzde 18,6 oranında azalarak 237 bin 434 oldu. Bu dönemde ilk defa satılan konutlar yüzde 16 oranında azalarak 122 bin 280 oldu. İkinci el konut satışları da yüzde 26,4 oranında artarak 261 bin 541 olarak gerçekleşti.

Yabancılara 2020 yılı Nisan ayında 790 konut satışı gerçekleşti
Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,8 azalarak 790 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Nisan 2020'de ilk sırayı 374 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 150 konut satışı ile Antalya, 47 konut satışı ile Ankara, 30 konut satışı ile İzmir ve 25 konut satışı ile Yalova izledi.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı İran vatandaşlarına yapıldı
Nisan ayında İran vatandaşları Türkiye'den 157 konut satın aldı. İran'ı sırasıyla, 103 konut ile Irak, 61 konut ile Rusya Federasyonu, 54 konut ile Afganistan ve 40 konut ile Çin izledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi